Jízdy v autoškole

VanessaF
27.10.15 19:04

Jízdy v autoškole

Ahojte. Tak už mám za sebou dvě jízdy v autoškole. V pátek mě čeká další. Má první jízda byla skvělá (rozjezdy atd.). Ale dnes jsem už vyjela do malé vesničky a už jsem z toho tak dobrý pocite neměla. Buď jsem se soustředila jen na pedál plynu nebo jen na volant. Anebo ty zatáčky neumím vychytat jak moc s volantem točit. A ještě jestli se udržuju v tom jízdním pruhu a nevyjíždím. Instruktor říkal, že docela slušný. Ale já mám z toho špatný pocit, bojím se že mi to nepůjde. Je pravda, že to byla teprve má druhá jízda za volantem vůbec. Ale i tak. Měl jste to také takhle někdo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56312
27.10.15 19:08

@VanessaF jojo, já se teď v podstatě taky učím řídit, první jízda proběhla naprosto v pohodě a poslední dobou to dost dře :roll: Ale je to všechno o tréninku, vydrž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
27.10.15 19:08

Můžu Tě ujistit, že jsem to měla hodně podobné :D. První dvě hodiny jízd - po Praze - celkem v pohodě a pak při 3.hodině mi musel prudce zabrzdit na kruhovém objezdu a já šla domů s brekem a přesvědčená, že už nikdy za volat nesednu. Řidičák mám už 14 let a řídím denně a ráda.
Jinak je to všechno hodně o cviku, zejména řazení. Mě teda nedělal problém volant, ale já měla už před autoškolou trochu naježděno :oops:.
Takže určitě neházej flintu do žita a pilně cvič dál :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VanessaF
27.10.15 19:09
@Moise píše:
@VanessaF jojo, já se teď v podstatě taky učím řídit, první jízda proběhla naprosto v pohodě a poslední dobou to dost dře :roll: Ale je to všechno o tréninku, vydrž

Ano to musím. Řidičák moc chci a potřebuju. Jen po dnešku začínám mít obavy

• Citovat
  • Upravit
5420
27.10.15 19:10

Buď v pohodě, já jsem špatný pocit přestala mít až do doby, než jsem se při aktivním řízení vyjezdila, cca 1 měsíc od pravidelného každodenního ježdění. Chce to jen cvik, pak ti přijde přirozené a jednoduché :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
27.10.15 19:12

@VanessaF no já ho víc potřebuju než chci :mrgreen: :mrgreen:
Mě dělá problémy řazení, odbočování - kdy musím v jednu chvíli brzdit, řadit, sledovat provoz, dát blinkr, dát přednost a zatočit :roll: :zed: moc úkonů najednou, zvlášť když se do toho třeba ještě perou děti :lol: Kruháč je pro mě sprosté slovo - trvá mi věčnost, než se rozjedu, tudíž tam tvrdnu dost dlouho :roll: 8o Nebaví mě to, nejradši bych se na to vyprdla, ale nemůžu no :lol:

Příspěvek upraven 27.10.15 v 19:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VanessaF
27.10.15 19:12
@ivašot. píše:
Můžu Tě ujistit, že jsem to měla hodně podobné :D. První dvě hodiny jízd - po Praze - celkem v pohodě a pak při 3.hodině mi musel prudce zabrzdit na kruhovém objezdu a já šla domů s brekem a přesvědčená, že už nikdy za volat nesednu. Řidičák mám už 14 let a řídím denně a ráda.
Jinak je to všechno hodně o cviku, zejména řazení. Mě teda nedělal problém volant, ale já měla už před autoškolou trochu naježděno :oops:.
Takže určitě neházej flintu do žita a pilně cvič dál :palec:

Páni to mít po Praze tak jsem spocená až na zadku :D Což si myslím, že budu i tady :D

• Citovat
  • Upravit
VanessaF
27.10.15 19:13
@Moise píše:
Mě dělá problémy řazení, odbočování - kdy musím v jednu chvíli brzdit, řadit, sledovat provoz, dát blinkr, dát přednost a zatočit :roll: :zed: moc úkonů najednou, zvlášť když se do toho třeba ještě perou děti :lol: Kruháč je pro mě sprosté slovo - trvá mi věčnost, než se rozjedu, tudíž tam tvrdnu dost dlouho :roll: 8o Nebaví mě to, nejradši bych se na to vyprdla, ale nemůžu no :lol:Příspěvek upraven 27.10.15 v 19:13

To je právě, že horší když člověk musí než když chce

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
27.10.15 19:15

Tak dá se říct, že to teď bude s každou jízdou horší a horší :lol: A je to tak správně, řídit neumíš, takže nemůžeš sedět za volantem jak Alonso :mrgreen: Budeš se soustředit víc a víc a zlepší se to, až o tom přestaneš přemýšlet a začneš řídit :lol: Dokud říká instruktor, že dobrý, tak je to dobrý. Oni umí dát najevo, když jim v autě sedí antiřidič ;)

• Citovat
  • Upravit
32924
27.10.15 19:15

Já začínám příští týden. Bude to mazec. Co bych dala za okresky a vesničku po cestě, pojedu hned v jednom z největších českých měst.
Neboj, určitě se rozjezdíš. První jízdy nikdo nemůže chtít zázraky. U nás je hodně křižovatek, brzdí se každou chvíli u přechodů, počítám s tím, že mi to bude furt chcípat. A parkování bude vůbec lahůdka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
27.10.15 19:18
@VanessaF píše:
To je právě, že horší když člověk musí než když chce

No to určitě. Ale naučíš se to tak či tak. Máš výhodu v instruktorovi vedle. Já jezdím sama :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VanessaF
27.10.15 19:18
@andelka83 píše:
Já začínám příští týden. Bude to mazec. Co bych dala za okresky a vesničku po cestě, pojedu hned v jednom z největších českých měst.
Neboj, určitě se rozjezdíš. První jízdy nikdo nemůže chtít zázraky. U nás je hodně křižovatek, brzdí se každou chvíli u přechodů, počítám s tím, že mi to bude furt chcípat. A parkování bude vůbec lahůdka.

Jo no parkování :D Toho se budu bát taky až to přijde. Jezdím s octávkou takže sranda :D Jinak držím palce

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
27.10.15 19:19
@Moise píše:
Mě dělá problémy řazení, odbočování - kdy musím v jednu chvíli brzdit, řadit, sledovat provoz, dát blinkr, dát přednost a zatočit :roll: :zed: moc úkonů najednou, zvlášť když se do toho třeba ještě perou děti :lol: Kruháč je pro mě sprosté slovo - trvá mi věčnost, než se rozjedu, tudíž tam tvrdnu dost dlouho :roll: 8o Nebaví mě to, nejradši bych se na to vyprdla, ale nemůžu no :lol:Příspěvek upraven 27.10.15 v 19:13
Člověče, tak takhle už jsem o tom hodně dlouho nepřemýšlela :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
VanessaF
27.10.15 19:19
@Moise píše:
No to určitě. Ale naučíš se to tak či tak. Máš výhodu v instruktorovi vedle. Já jezdím sama :roll: :zed:

Sama? 8o Máš řidičák? Takže zkušenost nějaká je? :)

• Citovat
  • Upravit
56312
27.10.15 19:25

@VanessaF je, ale jakoby nebyla. Řidičák už mám velmi dlouho, ale hned po ukončení autoškoly šel do šuplíku :roll: Takže párkrát se mnou jel manžel po zapadlých okreskách :lol: teď už musím sama, ale do nějakého velkého provozu ve městě si netroufnu. Ale vidím, že je to fakt den ode dne lepší, tak snad to přijde :lol:

@Tunrida njn :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko