Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý večer - ráda bych znala váš názor na jména pro děti, která se líbí manželovi - Dagobert pro kluka a Dagoberta pro holku. Jelikož jsem slíbila, že nebudu diskutující ovlivňovat, nenapíšu jak se líbí nebo nelíbí mně
Jen na okraj, naše dcerka se jmenuje Kristýna a druhého prcka čekáme v září
![]()
Nelíbí se mi to a obzvlášt ne, když první dítě má běžné jméno.
@rusalkaXXL u kluka ano, můžete mu říkat Bertíku. U holky ne, Bertička se mi moc nelíbí ![]()
Jak na to přišel? Já bych je nedala. Už jen proto, že nevím, jak bych jim říkala. Berte, Berto?
@Lizzi píše:
Tato jména se mi nelíbí.. To jsou germánská?
Dagobert byl franský král, současník jistého Sáma, toho známe z našich dějin - že jo…
Jinak pro děti v současnosti mi to přijde odtržené od reality…
Příspěvek upraven 16.06.14 v 20:12
Dagoberta bych zkousla, stejně bych mu říkala Dagu nebo Berte. Dagoberta už je na mě moc a to mám nezvyklá jména ráda i je dítkům dávám.
No hlavně ta případná holka by vám asi fakt poděkovala
Jenomse zeptám, jak se jmenujete křestním vy dva? Jste v kalendáři? Když vyslovíte své jméno, ptají se vás lidi na to, jak se to píše? Neptaj, že jo? Docela pohodlné, takové běžné normální jméno.
Tak podle nazvu jsem cekala Libusi, Vaclava, Slavy a Miry, ale tohle fakt ne ![]()
Jako jmena jsou hrozna a nikdy bych je svym detem nedala, je to originalita za kazdou cenu. Dokazu si predstavit nejake silene umelce, co to daji a pak tomu ditku daji do vinku i patricnou silenost… Ale pro bezneho smrtelnika je to hrozne.
Tipuji, ze ani tobe se nelibi, kdyz se tu ptas ![]()