Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem překvapená tou oblibou jména Karolína. Karel přijde spoustě lidem hrozný, a potom volají na hřišti na holčičky Kájo
Ve školce měly děti postupně několik Karolínek ve třídách, a vždycky to byla Kája.
Ta mě Kateřina a Kryštof. Ze zahraničních Kira/Keira a Kirk.
@zrcadlo píše:
Já jsem překvapená tou oblibou jména Karolína. Karel přijde spoustě lidem hrozný, a potom volají na hřišti na holčičky KájoVe školce měly děti postupně několik Karolínek ve třídách, a vždycky to byla Kája.
Mně se Karolína taky moc líbí a nevadí mi ani, když se jí říká Kájo ![]()
@Julča001 píše:
Mně se Karolína taky moc líbí a nevadí mi ani, když se jí říká Kájo
My máme totiž malého Káju v širší rodině, a když ti rodiče dali jméno Karel, tak se v okolí strhla lavina zakulisnich reakcí, jak hrozné to je jméno, a to právě i od rodičů, kteří na svoji holčičku vlastně volají stejně Kájo. Tak ten rozpor nějak nechápu
, za mě třeba Kája je víc klucici než holčičí jméno. Ale jinak neznám žádné ošklivé jméno, když ho nese fajn člověk. Znám jednoho Květoslava, jméno za mě šílený, ale kluk je to naprosto skvělý, takže volám Květoši a nepřijde mi to divné.
@zrcadlo píše:
My máme totiž malého Káju v širší rodině, a když ti rodiče dali jméno Karel, tak se v okolí strhla lavina zakulisnich reakcí, jak hrozné to je jméno, a to právě i od rodičů, kteří na svoji holčičku vlastně volají stejně Kájo. Tak ten rozpor nějak nechápu, za mě třeba Kája je víc klucici než holčičí jméno. Ale jinak neznám žádné ošklivé jméno, když ho nese fajn člověk. Znám jednoho Květoslava, jméno za mě šílený, ale kluk je to naprosto skvělý, takže volám Květoši a nepřijde mi to divné.
Chápu, ale Karel prostě hrozný je a v dospělosti mu tak asi budou říkat, stejně jako Karolíně, což mi přijde hezké.
Klučičí žádný hezký jméno od K není, ale když bych musela, tak Karel.
Holčičí Klára i Kristýna
Katrin, Klára, Kamila
Z kalendáře jsem vyšťourala chlapecké méně obvyklé: Kosma, Kylián, Kleofáš, Kryšpín, Klement, Květoslav, Kazimír, Konstantin ![]()
@zrcadlo píše:
Já jsem překvapená tou oblibou jména Karolína. Karel přijde spoustě lidem hrozný, a potom volají na hřišti na holčičky KájoVe školce měly děti postupně několik Karolínek ve třídách, a vždycky to byla Kája.
taky jsem chtěla kdysi Karolinu ![]()
@zrcadlo píše:
Moje dcera je Karolína a nikdy jsem jí Kájo neřekla, tohle oslovení se mi nelíbí. Říkáme jí hlavně Karolí, pak Karolínko, Karo, Karýsku a pak má osobní přezdívku nesouvisející se jménem.
Z rodiny jí Kájo říká jen můj bratr, a pak mimo rodinu naše pediatrička ![]()
My jsme dali Karolínu právě pro to, že se jí říká Kájo, mě se to líbí moc.
Jinak k dotazu: Karolína, Klára, Karin a Kryštof, Kristián.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se jen zeptat na váš názorjaká jména se vám líbí na písmeno K pro holku a kluka?
Pro chlapce: Kajetan, Květoslav, Karel (jelikož znamená muž), Kvido (znamená to les), Killian.
Pro ďouky: Květa, Kalliope (nymfa
), Klotilda (znamená bojovnice), Konstancie ![]()
P. S.: Co říkáš na Kassandru? (jako ta trojská věštkyně)