Jména na K

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16174
30.7.21 13:57

Já jsem překvapená tou oblibou jména Karolína. Karel přijde spoustě lidem hrozný, a potom volají na hřišti na holčičky Kájo :think: Ve školce měly děti postupně několik Karolínek ve třídách, a vždycky to byla Kája.
Ta mě Kateřina a Kryštof. Ze zahraničních Kira/Keira a Kirk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
30.7.21 14:01
@zrcadlo píše:
Já jsem překvapená tou oblibou jména Karolína. Karel přijde spoustě lidem hrozný, a potom volají na hřišti na holčičky Kájo :think: Ve školce měly děti postupně několik Karolínek ve třídách, a vždycky to byla Kája.
Ta mě Kateřina a Kryštof. Ze zahraničních Kira/Keira a Kirk.

Mně se Karolína taky moc líbí a nevadí mi ani, když se jí říká Kájo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
30.7.21 14:01

Kryštof, Karolína, Kristýna, Kristián. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
30.7.21 14:05

Konstantina a Kristián.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30093
30.7.21 14:23

Kimberly, Kerstin, Karola
Kevin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16174
30.7.21 14:23
@Julča001 píše:
Mně se Karolína taky moc líbí a nevadí mi ani, když se jí říká Kájo :nevim:

My máme totiž malého Káju v širší rodině, a když ti rodiče dali jméno Karel, tak se v okolí strhla lavina zakulisnich reakcí, jak hrozné to je jméno, a to právě i od rodičů, kteří na svoji holčičku vlastně volají stejně Kájo. Tak ten rozpor nějak nechápu :nevim:, za mě třeba Kája je víc klucici než holčičí jméno. Ale jinak neznám žádné ošklivé jméno, když ho nese fajn člověk. Znám jednoho Květoslava, jméno za mě šílený, ale kluk je to naprosto skvělý, takže volám Květoši a nepřijde mi to divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
30.7.21 14:46

Karin je dcera :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
30.7.21 14:51
@zrcadlo píše:
My máme totiž malého Káju v širší rodině, a když ti rodiče dali jméno Karel, tak se v okolí strhla lavina zakulisnich reakcí, jak hrozné to je jméno, a to právě i od rodičů, kteří na svoji holčičku vlastně volají stejně Kájo. Tak ten rozpor nějak nechápu :nevim:, za mě třeba Kája je víc klucici než holčičí jméno. Ale jinak neznám žádné ošklivé jméno, když ho nese fajn člověk. Znám jednoho Květoslava, jméno za mě šílený, ale kluk je to naprosto skvělý, takže volám Květoši a nepřijde mi to divné.

Chápu, ale Karel prostě hrozný je a v dospělosti mu tak asi budou říkat, stejně jako Karolíně, což mi přijde hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
30.7.21 15:00

Klučičí žádný hezký jméno od K není, ale když bych musela, tak Karel.
Holčičí Klára i Kristýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
30.7.21 16:22

Katrin, Klára, Kamila

Z kalendáře jsem vyšťourala chlapecké méně obvyklé: Kosma, Kylián, Kleofáš, Kryšpín, Klement, Květoslav, Kazimír, Konstantin :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106044
30.7.21 17:10
@zrcadlo píše:

taky jsem chtěla kdysi Karolinu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
30.7.21 17:13

Kazi a Kazimír

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.21 17:33
@zrcadlo píše:

Moje dcera je Karolína a nikdy jsem jí Kájo neřekla, tohle oslovení se mi nelíbí. Říkáme jí hlavně Karolí, pak Karolínko, Karo, Karýsku a pak má osobní přezdívku nesouvisející se jménem.
Z rodiny jí Kájo říká jen můj bratr, a pak mimo rodinu naše pediatrička :)

• Citovat
  • Upravit
458
30.7.21 17:37

My jsme dali Karolínu právě pro to, že se jí říká Kájo, mě se to líbí moc.

Jinak k dotazu: Karolína, Klára, Karin a Kryštof, Kristián.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.21 21:31
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se jen zeptat na váš názor :D jaká jména se vám líbí na písmeno K pro holku a kluka? ;)

Pro chlapce: Kajetan, Květoslav, Karel (jelikož znamená muž), Kvido (znamená to les), Killian.
Pro ďouky: Květa, Kalliope (nymfa :srdce: ), Klotilda (znamená bojovnice), Konstancie :srdce:

P. S.: Co říkáš na Kassandru? (jako ta trojská věštkyně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze