Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Urcite Vasik, v kombinaci s Viktorii je to pecka! Marek je tuctovy, ke vznesenemu jmenh Viktorie je Vaclav mnooohem lepsi! Mmch Vasika mame a ve skolce je jediny.
Příspěvek upraven 11.09.17 v 18:06
@deny918 píše:
@pe-terkaJojo, to víš, blíženec
Jen Kryštof už je vážně pasé. My ho právě už oslovujeme Marečku i tak o něm všichni mluvíme. Ale nějak ve mě minulý týden zase začalo hlodat, jestli by nebyl přeci jen lepší ten Václav když už žádnýho dalšího potomka mít nebudem, ale furt nevim. Je to děs ty jména, už ať porodim a mám to vyřešený
v tom případě dejte Václava - je to jméno s historií. Hezčí než Marek a hodí se víc k Viktorii.
@deny918 Mám doma Vaška, ve třídě ve školce je jediný, ač jsem to jméno nikdy nechtěla, na našho Václava dokonale sedí. Viktorie a Václav mi k sobě jde
Pro me je Viktorie moderne znejici jmeno, takove nadcasove. To se mi libi.
A Vaclav pravy opak. Takze ne, ani trosku se mi nelibi a uz vubec ne, jako kombinace.
Tohle jsem našla na wikipedii
Vlastní dívčí jméno Viktorie pochází z latiny, kde victoria znamená „vítězství“. Tento význam je skryt nejen ve jménech Viktorie a Viktor, ale i v některých ryze českých jménech jako např. Václav apod. Viktorie je římská bohyně vítězství.
Takže bych řekla, že se k sobě hodí ![]()
@lleennttiillkkaa Jojo,to vim, proto se mi to jméno Viktorie líbilo pro dceru, kdyby se nám nepovedl kluk, tak aby přítel aspoň ve Viktorii toho Václava trochu měl
@Kelsey A co by se podle tebe hodilo k Viktorii a k ryze českýmu příjmení Slunečko? Já právě Viktorii jako modernu neberu, beru to jako starý jméno, který teď teda opět frčí ![]()
Dala bych jednoznačně Václav. K Viktorii je to pecka a tradice je tradice. Manžel bude mít radost. ![]()
Hlasuji pro Vaška, je to krásné jméno. Jak se hodí a nehodí ke jménu sestry je dle mě úplně jedno. Vždyť spolu nebudou nikde vystupovat aby to muselo „znít“.
Se synem chodí do školky do třídy jeden Vašík a tři Marečkové (Marek se objevuje i v jiných třídách, Václav je tam ve školce jediný). Moc se mi líbí, že si všichni našeho syna (taky méně dávané české jméno) a toho Vašíka pamatují, když se zavolá Vašíku, tak hned všichni vědí (narozdíl od Matýska nebo Marečka). Mně se to jméno hodně zalíbilo, říkají mu Vašíku, Vendo, Vášo, když ho vyzvedává babička, tak Venoušku a Vendíku, a je to takový čiperka. Takže taky hlasuju pro Václava (i když teda nejsem fanda dědění jmen).
Libi se mi kdyz deti maji jmena na stejne pocatecni pismenko ????
Ja mam Karolina a Katerina
A Venousek je krasne jmeno ????