Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, hledám pro druhou dcerku nějaké pěkné netradiční jméno a narazila jsem na toto - Rhea(jiný tvar jména Regina). Moc se mi líbí ale nevim jestli se hodí k typicky českému příjmení. Co myslíte?
Nelíbí se mi cízí jména, takže za mě NE, žijeme v Čechách, ne v cizině ![]()
Rhea mi k typicky českému příjmení zrovna nejde.
To už raději ta Regina.
Ale je to váš vkus a vaše dítě.
Zalezi na tom, jak moc typicke to prijmeni je, ale jmeno se mi libi
.
A zdrobneliny jsou jak? Rhejka? Ria?
Mela jsem kamaradku Riu? moc hezka nejen jmenem…az teda na hodne spoluzacky a vlozky Ria
..a znam i Noemi Novakovou
..
No Regina se mi už nelíbí, vždy si vybavim tu rozhodnozku z nejmenované reality show
chci právě jméno které není až tak časté, nechci aby dcera měla 5 spolužaček se stejným jménem ve třídě od školky až po střední… Stačí že to tak asi bude mít první dcera ![]()
@renduli ale cizí jména se dávají víc a víc, to prostě nezastavíš ![]()
@Mia25 Já bych se spíš řídila tím, aby se to hodilo k přijmení. Jasně, jednou se jí změní. Ale pokud by bylo přijmení budoucího manžela dost nehodící se k jejímu jménu, tak si vždycky může nechat to rodné. Třeba jedna maminka dala jméno Paris Ptáčková
no to je trošku jak pěst na oko ![]()
Jinak za mě Rea pěkný a originální : ) Proč ne. Spíš by mě docela zajímalo, jak jí na ni budete volat, hlavně zdrobněle - Reo, Reinko, Reruško?
Příspěvek upraven 10.09.17 v 17:45
@Mia25 strašně tvrdé a chudák dítě až se bude učit své jméno ![]()
Je to moc tvrdé jméno. Co něžná Viola? To je také dost neobvyklé a hodí se i k českému příjmení. Nebo Radka, Romana.
@Mia25 Jinak @Markéta80 má pravdu, je to trošku tvrdé. Ale rozhodně ne nudné ![]()
Bez toho h je to pekny, ale k typicky ceskemu prijmeni to bude asi krapet divne…