Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj
Čekáme chlapečka, jméno máme vybrané, ale já začala pochybovat a přemýšlim, jestli nedat jméno po otci, i když jsem ze začátku byla proti. Přítel je Václav a chtěl malýho Vašíka u prvorozeného, jenže to byla holka
U nich se to jméno dědí z generace na generaci. Teď u druhého už ho nechce, že se to dává jen na první mimčo, ale já myslim, že by mu to udělalo radost a navíc dneska když zavolám na hřišti Vašíku, tak pravděpodobně přiběhne jen ten náš ![]()
Co říkáte na jména sourozenců Viktorie a Václav? Jde to k sobě nebo je to děs běs?
Původně máme vybranýho Marka. Přítel ani netuší, že nad tim vůbec přemýšlim, myslí, že jsem proti, takže to s nim ani neprobírám ![]()
Já teda nejsem moc zastáncem dědění jména, ale Vašík je krásný jméno a k Viktorii se mi taky líbí. Tak se zeptej muže a uvidíš.
@deny918 me se ta jmena k sobe hodi
manzel je take Vaclav a cekame ted prvni miminko. Jeste zatim nevime, zda chlapecka nebo holcicku, ale u manzela v rodine se tohle jmeno dedi uz opravdu dlouho, takze pokud bude chlapecek, tak bude Vasik
ikdyz jsem nejdriv byla proti, ale presne jak pises, vim, ze by mu to udelala obrovskou radost ![]()
U nás jsou zrovna vasici v kurzu
podle mne je fuk jestli se to hodí k segre, hlavně aby se líbilo vám
Já myslím, že to bude moc hezké Viktorka a Vašíček. První dcera je Valérie a synek Lukáš je po tatínkovi. Kdybychom v budoucnu ještě měli holčičku, bude se jmenovat Viktorka.Moc jsem si přála Valinka a Viktorku.
@deny918 Taky máme Vašíka
A k němu staršího Vojtěcha.
Viktorie a Václav se mi také líbí. ![]()
Dohromady to ladí hezky. Partner je taky Václav, taky se to u nich dědí, ale máme dvě holky
Mně by malej Vašík vadil snad jen kvůli tomu „malej“ a " velkej".
@laducha O Tobě vim a právě se mi to nějak začíná líbit
Navíc jsem Viktorii vybírala i tak trochu, že kdyby měla bráchu, tak by to bylo hezký Viky a Vašík, ale to jsem ještě počítala s tim, že si ho bude přítel opět tvrdě prosazovat
@Charlie18 @eluv @movahu
Holky a Vám se teda víc líbí Viktorie a Václav než Viktorie a Marek?
S nim to zatim probírat nechci, myslel by si, že jsem na palici a chci si to nejdřív fakt v sobě ujasnit, jestli bych byla ochotná mít doma malýho a velkýho Vaška a musela při mluvě vysvětlovat kterýho mám na mysli
![]()
@Bebuše píše:
Dohromady to ladí hezky. Partner je taky Václav, taky se to u nich dědí, ale máme dvě holkyMně by malej Vašík vadil snad jen kvůli tomu „malej“ a " velkej".
No, to je právě to, co vadí i mě
proto si to chci sama v sobě nejdřív pořádně ujasnit. Vždycky jsem tvrdě odsuzovala dědění jmen po otci, přišlo mi to absolutně nezajímavý a bez nápadu ![]()
@deny918 me se to libi o dost vic nez Marek
ale taky to muze byt tim, ze Marku mam ve svem okoli hromadu a ani jeden z nich neni zrovna „normalni“ ![]()
@deny918 píše:
No, to je právě to, co vadí i měproto si to chci sama v sobě nejdřív pořádně ujasnit. Vždycky jsem tvrdě odsuzovala dědění jmen po otci, přišlo mi to absolutně nezajímavý a bez nápadu
Ja te uplne chapu
nikdy driv by me to ani nenapadlo, davat jmeno po rodicich
ale kdyz jsme byli naposledy na navsteve u manzelovo dedecka (Vaclav) a videla jsem jeho rodokmen, kde se deda pri jeho tvorbe dostal uz to roku 1720 a vsichni prvni synove jsou Vaclavove, tak jsem zmenila nazor a rikam si, ze takovou tradici bych prece nemohla prerusit ![]()