Jména sourozenců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
390
11.9.17 14:10

Jména sourozenců

Ahoj :mavam: Čekáme chlapečka, jméno máme vybrané, ale já začala pochybovat a přemýšlim, jestli nedat jméno po otci, i když jsem ze začátku byla proti. Přítel je Václav a chtěl malýho Vašíka u prvorozeného, jenže to byla holka :D U nich se to jméno dědí z generace na generaci. Teď u druhého už ho nechce, že se to dává jen na první mimčo, ale já myslim, že by mu to udělalo radost a navíc dneska když zavolám na hřišti Vašíku, tak pravděpodobně přiběhne jen ten náš :lol:
Co říkáte na jména sourozenců Viktorie a Václav? Jde to k sobě nebo je to děs běs? :mrgreen: Původně máme vybranýho Marka. Přítel ani netuší, že nad tim vůbec přemýšlim, myslí, že jsem proti, takže to s nim ani neprobírám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30627
11.9.17 14:14

@deny918 Mám doma Vaška, Vojtu a Vikču ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
11.9.17 14:15

Já teda nejsem moc zastáncem dědění jména, ale Vašík je krásný jméno a k Viktorii se mi taky líbí. Tak se zeptej muže a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095

@deny918 me se to libi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2534

@deny918 me se ta jmena k sobe hodi :) manzel je take Vaclav a cekame ted prvni miminko. Jeste zatim nevime, zda chlapecka nebo holcicku, ale u manzela v rodine se tohle jmeno dedi uz opravdu dlouho, takze pokud bude chlapecek, tak bude Vasik :) ikdyz jsem nejdriv byla proti, ale presne jak pises, vim, ze by mu to udelala obrovskou radost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.9.17 14:16

U nás jsou zrovna vasici v kurzu :)) podle mne je fuk jestli se to hodí k segre, hlavně aby se líbilo vám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631

Mě se Vašík líbí moc ;) A k Viktorce je fajn ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Já myslím, že to bude moc hezké Viktorka a Vašíček. První dcera je Valérie a synek Lukáš je po tatínkovi. Kdybychom v budoucnu ještě měli holčičku, bude se jmenovat Viktorka.Moc jsem si přála Valinka a Viktorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921

@deny918 Taky máme Vašíka :palec: A k němu staršího Vojtěcha.
Viktorie a Václav se mi také líbí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
11.9.17 14:18

Dohromady to ladí hezky. Partner je taky Václav, taky se to u nich dědí, ale máme dvě holky :lol: Mně by malej Vašík vadil snad jen kvůli tomu „malej“ a " velkej".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12573
11.9.17 14:19

Václav jde k Viktorii skvěle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
11.9.17 14:20

@laducha O Tobě vim a právě se mi to nějak začíná líbit :D Navíc jsem Viktorii vybírala i tak trochu, že kdyby měla bráchu, tak by to bylo hezký Viky a Vašík, ale to jsem ještě počítala s tim, že si ho bude přítel opět tvrdě prosazovat :P @Charlie18 @eluv @movahu
Holky a Vám se teda víc líbí Viktorie a Václav než Viktorie a Marek?
S nim to zatim probírat nechci, myslel by si, že jsem na palici a chci si to nejdřív fakt v sobě ujasnit, jestli bych byla ochotná mít doma malýho a velkýho Vaška a musela při mluvě vysvětlovat kterýho mám na mysli :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
11.9.17 14:22
@Bebuše píše:
Dohromady to ladí hezky. Partner je taky Václav, taky se to u nich dědí, ale máme dvě holky :lol: Mně by malej Vašík vadil snad jen kvůli tomu „malej“ a " velkej".

No, to je právě to, co vadí i mě :think: proto si to chci sama v sobě nejdřív pořádně ujasnit. Vždycky jsem tvrdě odsuzovala dědění jmen po otci, přišlo mi to absolutně nezajímavý a bez nápadu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2534
11.9.17 14:22

@deny918 me se to libi o dost vic nez Marek :) ale taky to muze byt tim, ze Marku mam ve svem okoli hromadu a ani jeden z nich neni zrovna „normalni“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2534
11.9.17 14:27
@deny918 píše:
No, to je právě to, co vadí i mě :think: proto si to chci sama v sobě nejdřív pořádně ujasnit. Vždycky jsem tvrdě odsuzovala dědění jmen po otci, přišlo mi to absolutně nezajímavý a bez nápadu :P

Ja te uplne chapu :mrgreen: nikdy driv by me to ani nenapadlo, davat jmeno po rodicich :mrgreen: ale kdyz jsme byli naposledy na navsteve u manzelovo dedecka (Vaclav) a videla jsem jeho rodokmen, kde se deda pri jeho tvorbe dostal uz to roku 1720 a vsichni prvni synove jsou Vaclavove, tak jsem zmenila nazor a rikam si, ze takovou tradici bych prece nemohla prerusit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze