Jméno - a asociace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.9.23 21:14

Jméno - a asociace

Dobrý den já sice nebudu mít děti nikdy ale říkala sem si jestli není divné že v chlapeckých jménech mám jasno a má vybráno co se mi líbí ale pro holčičku nemám jasného favorita vybráno jasné top… Tak se chci zeptat máte spojené se jmény jasné očekávání představu co od toho jména očekáváte co si pod ním predstavujete? Například Nina křehká blondýnka andílek kudrnaté blond vlasy.. Nebo Martina sportovní typ vysoká dlouhé vlasy hnědé oči prostě víte jak to myslím? něco tak podobného?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8616
7.9.23 21:26

Mne se v okolí téměř ve všech případech u dětí potvrzuje, že měkká jména (Alena, Julie, Jan, Milan..) jsou hodné, klidné, děti, zatímco tvrdá jména (Gabriela, Greta, Veronika, David, Dorian, Robert) jsou divocaci, hlučnější, živější. Samozřejmě znám i lidi, u kterých je to přesně naopak, ale většinou to prostě platí. Neptej se měj proč :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
7.9.23 21:26

Valerie dlouhé vlasy, černé jako havran, temperamentní, empatická, silná osobnost, tmavý oči, velkou představivost, sexy, trošku bohem, tajemná navenek, zajímavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.23 21:30

@Malinká12 to máš takhle hezkou zajimou docela podrobnou Asociaci? Nebo to Máš přímo doma takovou holčičku? :D :D 8)

• Citovat
  • Upravit
44
7.9.23 21:35
@Anonymní píše:
@Malinká12 to máš takhle hezkou zajimou docela podrobnou Asociaci? Nebo to Máš přímo doma takovou holčičku? :D :D 8)

Nemám doma takovou holčičku jen si to představuju  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
7.9.23 21:42
@Anonymní píše:
Dobrý den já sice nebudu mít děti nikdy ale říkala sem si jestli není divné že v chlapeckých jménech mám jasno a má vybráno co se mi líbí ale pro holčičku nemám jasného favorita vybráno jasné top… Tak se chci zeptat máte spojené se jmény jasné očekávání představu co od toho jména očekáváte co si pod ním predstavujete? Například Nina křehká blondýnka andílek kudrnaté blond vlasy.. Nebo Martina sportovní typ vysoká dlouhé vlasy hnědé oči prostě víte jak to myslím? něco tak podobného?

Například Nina křehká blondýnka andílek kudrnaté blond vlasy.. Nebo Martina sportovní typ vysoká dlouhé vlasy hnědé oči prostě víte jak to myslím? něco tak podobného?
Takhle si představuju Kristýnku. Opak Kudrnatá, hnědovlasá, Markéta.
Martina je moje macecha a docela to na ní sedí. U dalších ale ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15053
7.9.23 22:06

Kamila velká statná ženská s nadváhou, Pepa buran s ponožkama v sandalích s mastnyma vlasama. Simona odbarvena blondýna v růžovým. Jaruška 50leta koketa v minisukni s červenýma vlasama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
7.9.23 22:11

Tak to vůbec, žádnou představu nemám co se týče jmen. A je zajímavé, jak čtu o jméně Nina, jedinou co jsem kdy znala tak byla snědá, černé vlasy, temné oči - a vy píšete o blondýnce:) Myslím, že to prostě není možné spojovat jména a nějaké představy o člověku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
7.9.23 22:28

Já mám takovou asociaci s Karolínou - dlouhé rovné hnědé vlasy, velké hnědé oči. Blonďantá modrooká Karolína mi nesedí :lol:. A pak občas se mi stasne, že mi někdo řekne třeba že je Míša a já si říkám, že to není možné, že vypadá (třeba) jako Barča (ne žádná konkrétní, prostě, že k tomuhle obličeji se hodí takové jméno :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
7.9.23 22:31
@Anonymní píše:

Asociace se jmény nemám. Tu si vytvořím až po zkušenostech s nositeli jmen. U jednoho jména mi asociace vychází vždy úplně přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
7.9.23 22:33
@Malinká12 píše:
Valerie dlouhé vlasy, černé jako havran, temperamentní, empatická, silná osobnost, tmavý oči, velkou představivost, sexy, trošku bohem, tajemná navenek, zajímavá

Jednu takovou znám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.23 22:46
@Malinká12 píše:

Dobrá asociace. :lol: Valerie byla moje učitelka na gymplu, takže u toho jména vidím ji a sexy kočka to opravdu nebyla :lol: :lol: :lol:

@Anonymní píše:

Já jsem Martina, vysoká, dlouhý nohy, ale tedy blondýna, takže tuhle tvojí asociaci nesdílím. 8)

Ale mám asociace u jména Stella. Vidím jemnou, krásnou blondýnku, stela je hvězda..No a v okolí máme Stellu tmavý typ, černé vlasy…to mi dělá trochu problém. :lol:

Pls. anonym, protože prozrazuji jméno. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
8994
7.9.23 23:10
@Midaku píše:
Mne se v okolí téměř ve všech případech u dětí potvrzuje, že měkká jména (Alena, Julie, Jan, Milan..) jsou hodné, klidné, děti, zatímco tvrdá jména (Gabriela, Greta, Veronika, David, Dorian, Robert) jsou divocaci, hlučnější, živější. Samozřejmě znám i lidi, u kterých je to přesně naopak, ale většinou to prostě platí. Neptej se měj proč :nevim:

Tohle je vtipné, protože Veroniku a Gabrielu mám v blízkém okolí a obě to jsou takové šedé nezajímavé myši. A oba Milani, které znám, jsou hrozně akční vypočítaví kolenovrti. Janů je tolik, že má každý jiný vzhled i povahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
10.9.23 10:10

Ano, mam taky takove asociace :) ale je to iracionalni a u kazdeho cloveka je ta predstava jina. Ja jsem mnoho let chtela holcicku Ninulku a shodou okolnosti jsem ji taky videla jako krehkou blondynku. A okoli mi rikalo „co, ze zrovna Nina? Takove tvrde jmeno?“ :mrgreen:

Dal jsem od malicka videla Lenku jako slecnu s dlouhymi prirozene blond vlasy a klidnou, mozna az moc tichou povahou. Zadna z Lenek, ktere jsem kdy poznala, takova neni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
10.9.23 10:12

Vůbec žádnou představu nemám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie