Jméno Adam vs. Dominik

64
23.4.26 20:20

Jméno Adam vs Dominik

Ahojky, chtěla bych vás poprosit, co vám lépe zní jako jméno k sourozenci - Filipovi, čekáme dalšího chlapečka a od začátku ve mně rezonuje Adam, Dominik, což jsou asi finální jména, mezi kterými budeme rozhodovat.

U Adama váhám kvůli zdrobnělinám, moc jich není a Dominik je jednodušší na výslovnost, ale proste zda se mi nějak intuitivně, ze i presto je víc signálu (sen, přítel) pro Adama. Příjmení je české, krátké.

Moje další varianty byly Petr, Štěpán, Tadeáš, Martin, přítel chtěl/chce hrozně Jakuba, ale mně se to jméno prostě nelíbí a teď je pořád hodně dávané, takže mi jaksi nejde na mysl jako vůbec. Každopádně hodí se vám přirozeně k Filipovi více Adam nebo Dominik? Obě dvě ty jména jsou pěkná, u Dominika je víc variant zdrobnělin, no jsem v tom nějaká zaseklá, tak by mě zajímal i jiný názor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24635
23.4.26 20:22

Adam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3166
23.4.26 20:26

Adam :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
23.4.26 20:30

Adam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8701
23.4.26 20:31

Dominik. Znám hned několik Adamu a se všemi mam negativní zkušenosti. Aktuálně jsem na dva z nich vyloženě alergická. Takže za me jednoznačně Dominik. Jenže tyto asociace ma kazdy jiny. Stejne si to musite rozhodnout jen vy dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
23.4.26 20:33
@Lasička9 píše: Více

Obě jména mně připadají k Filipovi nastejno. Ale k tomu bych se zas tak moc neupínala, však spolu žít nebudou. U Dominika těch zdrobnělin zas tak moc taky není, v mém okolí se jim říká Dome nebo Dominiku, Adamům zas Adame nebo Ado, matky a babičky jim občas říkají (k jejich nelibosti :mrgreen: ) Dominičku a Adámku. Mluvím o klucích 15-25 let, malé děti v mojí sociální bublině nemám, ale přeci jen dítě je člověk jenom chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
23.4.26 20:39

Líbí se mi Adam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3098
23.4.26 20:42

Adam. Všechny odvozeniny Dominika mi přijdou děsné, to jméno se mi nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148504
23.4.26 20:44

Adam. A líbí se mi k tomu ale i ten Jakub.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5958
23.4.26 21:02

Jestli nebudete Adama oslovovat Áďo, tak Adama.
Jestli ano, tak Dominika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
23.4.26 21:10

@Markéta188 no jo, ale miminku říkat Adame, je tvrdý, říkat jen Adámku mi přijde jednotvárný :think: Adi, Adinku, jako zní to asi divně, ale moc mě toho nenapadá, u maleho kluka Adame, Adámku, Ádo :nevim:

Osloveni Áďo se mi moc nelíbí, mame v rodině Adélu, té se říká Áďo stabilně :nevim:

Příspěvek upraven 23.04.26 v 21:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76445
23.4.26 21:11

Adam :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
23.4.26 22:06
@Lasička9 píše: Více

Obe mi k Filipovi sedí. Z těch dvou by vyhrál Adam. Přijde mi víc mužský, silnější a nejspíš jich tolik nebude jako Dominiku.

Jakub se mi taky líbí. Jako hodně. Alespoň ten základní tvar. Jenže jich všude bambilion a v závěsu je hned Honzík/Jan. Takže jsem od něj ustoupila a dalším důvodem bylo příjmení. To by nedělalo dobrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
23.4.26 22:15

Vzhledem ke krátkému příjmení Dominik. Více se mi líbí Adam, vyjma oslovení Áďa. To je příšerné. U Adély mi nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8945
23.4.26 22:22

Tady v tom výběru Dominik. Mi u Adama vadí, že má svátek na ŠD.
Tím je to jméno doživotně zavrženo. Štěpán taky ujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze