Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Asdfghjklx píše:
Proc by melo jit o nechtene dite?slo o dotaz na jmeno nic vic
Protože to je extrémní paskvil?
Bibi je u dítěte ještě ok, znám jednu.. Ale dospělá Bibien
chudák ženská
To už bych volila tu Vivien.
Já ráda chodím na web zaměřený na odlišné psaní normálních jmen
Jakože Jana by byla třeba Janatella, Barbora by se psala Barborah a tak
V angličtině to je ještě vtipnější, když tam se jména píšou jinak, než se čtou. Osobně bych se lidem s takovým jménem nevysmívala a popravdě mě to nějak netankuje. Dokud dítě nemá vysloveně dehonestující jméno, tak jejich věc. Ale je taky pravda, že bych tenhle typ jmen nedala.
Přijde mi, že to tak dobře zní prostě proto, že se ke jménu přidá nějaká líbivá koncovka, a z původního jména se udělá trošku paskvil bez významu. To už bych raději našla neobvyklé jméno, které se mi líbí tak, jak je.
@Zmatka píše:
Já ráda chodím na web zaměřený na odlišné psaní normálních jmenJakože Jana by byla třeba Janatella, Barbora by se psala Barborah a tak
V angličtině to je ještě vtipnější, když tam se jména píšou jinak, než se čtou. Osobně bych se lidem s takovým jménem nevysmívala a popravdě mě to nějak netankuje. Dokud dítě nemá vysloveně dehonestující jméno, tak jejich věc. Ale je taky pravda, že bych tenhle typ jmen nedala.Přijde mi, že to tak dobře zní prostě proto, že se ke jménu přidá nějaká líbivá koncovka, a z původního jména se udělá trošku paskvil bez významu. To už bych raději našla neobvyklé jméno, které se mi líbí tak, jak je.
Twl, děkuju moc hezky. ![]()
Fantazie jede na plný obrátky.
Jarmilissa, Blaženie, Boženissa, Irenien, Hannorah, Zdenilyn, Danargot…
![]()
@sirikit píše:
Twl, děkuju moc hezky.
Fantazie jede na plný obrátky.
Jarmilissa, Blaženie, Boženissa, Irenien, Hannorah, Zdenilyn, Danargot…![]()
@mado nevidím na tom nic špatného, my máme dceru Bibien a kdo to slyší tak říkám jaké to je pěkné jméno. Znám holku, která je Ariana a všichni se přeřeknou a řeknou jí Adriana takových jmen je spousta.
Prostě 100 lidí sto chutí ![]()
U nás to je samá Sofie, Bella atd krásná jméno ale abych volala na hřišti Sofie a otočilo se na mě třeba 5 holčiček to fakt ne 😃 a i kdyby někdo řekl dceři Bibiana tak to nehrotím jelikož je to odvozeno s tohoto jména