Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj zajímá mě kdo z vás má doma nebo ve svém okolí jméno Christopher? Říkáte mu ještě jinak než Chris? Díky
nějaká pěkná zdrobnelina?
Sice nemám. Ale líbí se mi.
Chtěla jsem Kristiána. Ovšem Kristýna byl výběr sestry pro její dceru. Nemáme rádi, když se v rodině jména opakují. Natož v blízké části rodiny. Ona nám uhla, že se vzdala Patrika a my zas Kristián.
Beznám líbí se mi ale dala bych ho jen pokud bychom měli zahraniční příjmení k Ryze českému příjmění mi to přijde uplně jako pěst na oko.
@ludmilaadamkova samozřejmě máme zahraniční příjmení, jsme taková pomíchaná rodinka 😁
@Mammadomma píše:
@ludmilaadamkova samozřejmě máme zahraniční příjmení, jsme taková pomíchaná rodinka 😁
@Mammadomma píše:
Tak to je v pohodě… většinaq lidí v CŘ má prostě CŘ příjmení a takové klasické přijmení např Vomáčka… navícp okud jste po světě a je předpoklad že dítě bude nějakou dobu tam či tam nebo nakonec žít jinde je to si myslím i lepší.
Ano cikánek, co chodí do družiny s mým synem. Je Christopher Farkaš. ![]()
Mne se to jemno vždy líbilo. Kryštof, Chris, Christian, Christopher… vzhledem k českému příjmení s diakritikou jsme se shodli na Krystofovi. Ale nakonec se tak syn nejmenuje, protože to jméno prostě nemá žádnou pěknou zkraceninu, domackou verzi, oslovení… nic. Znám. jich několik, všichni jsou Krýša, Kikin, Štófi, Tof, případně ten Kris, což je asi jedina pěkná verze, krom té oficiální.
@Mammadomma znám jen jednoho ( taky cikán ) chodí do synovi školky. Říkají mu Chris.