Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@ludmilaadamkova píše:
Beznám líbí se mi ale dala bych ho jen pokud bychom měli zahraniční příjmení k Ryze českému příjmění mi to přijde uplně jako pěst na oko.
Ano, to dají buď cizinci nebo naši nepřizpůsobiví. S českým příjmením to bude příšerné.
@liptom píše:
Ne, nemáme. Jsme Češi a nevidím důvod dávat cizí jména.
@Mammadomma píše:
Ahoj zajímá mě kdo z vás má doma nebo ve svém okolí jméno Christopher? Říkáte mu ještě jinak než Chris? Díkynějaká pěkná zdrobnelina?
Bývalá spolužačka má. Ale mají německé příjmení.
@alisekR píše:
Ano cikánek, co chodí do družiny s mým synem. Je Christopher Farkaš.
Tak zrovna oni mají příjmení, kde si můžou dovolit i takové jméno. Nebo spíš ledajaké. K tomu se hodí snad všechno.
@liptom píše:
Ne, nemáme. Jsme Češi a nevidím důvod dávat cizí jména.
Taky jsme dali dítěti cizí jméno. A dokonce tak netradiční, že je pouze pár takových v Čr.
I když jsme Češi, nevidím důvod dávat naše jména. ![]()
Kamarádka říká svému manželovi Christo. Dříve se u náš užívalo Štófi, dnes si umím představit říkat i Tofi ![]()
@Šmoulice píše:
Taky jsme dali dítěti cizí jméno. A dokonce tak netradiční, že je pouze pár takových v Čr.
I když jsme Češi, nevidím důvod dávat naše jména.
Někdo uznává jen kalendářový repertoár.
@Kelsey píše:
Někdo uznává jen kalendářový repertoár.
Tak ať uznává.
Ale ať to nikomu necpe ![]()
Nedávno byl u nás v místním tisku, jak zveřejňují novè narozené děti, taky cikánek. Ještě k tomu měl jedno jméno, něco jako Christopher Andreas Kanaloš.
@mado píše:
Nedávno byl u nás v místním tisku, jak zveřejňují novè narozené děti, taky cikánek. Ještě k tomu měl jedno jméno, něco jako Christopher Andreas Kanaloš.
Tu už je fakt jak Michelangelo Buonarroti.
Tomu fandim. Vinetou Pešta.
@Šmoulice podle mě v dnešní době je to už úplně normální a pokud se to nebije s příjmením proč ne ![]()
@Mammadomma píše:
@Šmoulice podle mě v dnešní době je to už úplně normální a pokud se to nebije s příjmením proč ne
Ona to evidentně chápe. Ale jsou tady jiní, kteří jsou viditelně zaseknutí v době kamenné.
Syn má Chrise ve škole, není to rom.
Já sama mám Jacka, prostě jsem v té době nevěděla jestli nebudu chtít zůstat v Kanadě. Taky nejsme romové.