Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím, přemýšlíme nad jménem Medard, líbí se vám? Znáte nějakého ve svém okolí? Je to hodně neobvyklé jméno, tak váhám, jestli ho dát, ale líbí se mi varianty oslovení a právě také to, že je to jméno, se kterým se běžně nesetkáte. Děkuji za případné názory.
Nelibi a ani zadneho neznam. Ale jako u kazdeho jineho jmena, Vase dite, Vas vyber, Vase zodpovednost pred lidmi a hlavne ditetem, az se jednou zepta proc.
Jaké jsou varianty oslovení? Mě totiž jako první napadl „Méďa“ ![]()
Jinak bych doporučila řídit se svým pocitem. Spoustě lidem se líbit bude, spoustě ne…tak ti to v rozhodování stejně moc nepomůže. Když jsme tehdy vybírali jméno pro dceru, několik lidí nám do toho docela mluvilo a snažilo se nás ovlivnit, ať vybereme něco jiného atak.
přitom je to fakt vaše věc ![]()
Jinak žádného Medarda osobně neznám.
@Jogrr proc proboha zodpovědnost před lidmi? A taky nechápu proč by v dnesni dobe ještě někdo řešil netypické jmeno( ok, pokud to nebude zrovna Půlnoční boure:)). Je tolik fakt zvláštních jmen a nevím, že by to někdo řešil. A to říkám jako matka Huberta:).
@Anonymka.D. píše:
Zdravím, přemýšlíme nad jménem Medard, líbí se vám? Znáte nějakého ve svém okolí? Je to hodně neobvyklé jméno, tak váhám, jestli ho dát, ale líbí se mi varianty oslovení a právě také to, že je to jméno, se kterým se běžně nesetkáte. Děkuji za případné názory.
Noo…tak možná, když bude ještě malý, tak ho budete třeba oslovovat,, Medíku", ale v dospělosti?
![]()
Ale, je to jen můj názor.
Tak hlavně, ať je zdráv. ![]()
@Lajdus
Varianty oslovení mohou být Medy, Mede, potom Medík, Medynek, Dari, Dardík…
@Anonymka.D. píše:
@Lajdus
Varianty oslovení mohou být Medy, Mede, potom Medík, Medynek, Dari, Dardík…
No twl, dobrá pomsta.
Na cvíču máme Medardu a té maminka říká Meduňko, což je krásné. Klidně bych tak říkala i klukovi. Ale já mám obecně ráda tradičně netradiční jména.
@terien píše:
No twl, dobrá pomsta.
Ty ses až tak komicky vžila do místní jedubaby, viď? ![]()
@MamkaDouDou
To jsem nevěděla, že je i v ženském rodě toto jméno. ![]()
Mě se líbí třeba jméno Meda, to je také podobné.
@MamkaDouDou píše:
Ty ses až tak komicky vžila do místní jedubaby, viď?
Myslím, že v diskuzích o jménech bychom se měly jen míjet ![]()