Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Matt 02 píše:
Jo to je pravda, ale stejně, člověk nikdy neví, za mě je to prostě zbytečný risk, ale ať si každý dělá jak myslí
Ze by se třeba medard posmival barnabasovi ![]()
@Alušáček píše:
Já myslela, ze smát se jménům bylo zvykem v generaci 35+. Moje dcery měly a mají v kolektivu různá jména, od staročeských po americká a ukrajinská, ničemu se nediví a nesmějí. Možná někde na vesnici kde znají akorát Honzíka a Adélku se smějou, ale já to u děti nezažila. Taky mi pripada, ze ty jména vnímají úplně jinak a ani je nenapadne, ze třeba Sofie je moderní a Marie nemoderní, oni to tak nevnímají.
Je to pravda a ani na ty vesnici se neposmivaj, bydlíme na vesnice, kdyz syn mluvim o hanym, taky jsem vůbec nevěděla o kom mluvi.. Pak jsem zjistila, že jde o johana, pro mě taky zvláštní jméno, dítě se nad tím ani nepozastavi, bráchu má joela, nikdy mi dítě domu nepřišlo s tim, ze ten a ten spolužák má divný jméno. Ale, potkali jsme s mladším bývalou kolegyni, tak jsem se a ni bavila, on mi pak řekl, kdo to byl a já ze jitka a on ze prej to je divný jméno
ale Vincent, Matylda atd. O tom neřekne nic ![]()
@Kelsey píše:
@Matt 02
Stačilo by říct, jméno se mi nelíbí. Není to můj šálek kávy. Taky se mi spoustu jmen nelíbí. Ale nesnáším ty řeči, že někdo se bude smát nebo ještě lepší. Když nějaký idi.ot vytáhne, že je to výsada Romů. Tak to se můžu leda smát té blbosti člověka, který tohle plodí. Nějak nechápu, co tady hraješ za kovbojku. Přestaň to dramatizovat.
Ty sám máš doma dítě, jehož jméno v některých stále budí rozpaky. To nic. Mám doma syna, který má naprosto stejné jméno. V dubnu bude mít 11 let. Za celou dobu neměl problém nikde. Pro nás je to mezinárodní jméno. Když jedu za kopeček nakoupit do špáru v Rakousku. Tak to jméno tam nezřídka zaslechnu. Dcera má jméno vyloženě u nás neobvyklé. Když jsme ho dali, tak jich bylo v republice 7. Taky nikdy problém neměla. My k tomu máme důvod a příběh, proč to jméno má. Maximálně jsem se u starších setkala, že se jim jméno líbí. Oni sami neměli odvahu, ať dají trošku netradiční. Nehroť to tolik vždycky.
Ono záleží kde žiješ, ty to nemůžeš vědět, ty žiješ jinde, já teď taky, tady se to určitě neděje, ale tam u nás, tam se to prostě děje. Tam dát jméno Chanel, tak se tý holky všichni ptát, jak to, že je bílá, když má cigansky jméno. Prostě to tak je, já si to nevymýšlím. Ono máš v republice rozdíly, já to můžu posoudit nebe a dudy. Mě to dříve nepřišlo, ale ty rozdíly jsou. Je pravda, že tady to nikdo neřeší. Ale stejně, jistota je jistota. Je to jenom můj názor. A k jménu našeho syna, kdyby bylo jenom na mě, tak se tak nejmenuje i když dneska si neumím představit, že by se jmenoval jinak a krásně to k němu sedí. To ale to nic nemění na tom, že je to primárně jméno pro psa a nijak mě neuráží, kdyby to někdo tvrdil, protože to je prostě fakt. Jmenuje se tak každý třetí pes, ale to i platí u mého jména, takže pohoda, nijak mě to neuráží, ale nebudu tvrdit, že to není pravda, když to pravda je. Že se tak jmenuje náš syn, to na tom nic nemění. Jméno může budit rozpaky, neříkám, že se toho nebojím, ale furt věřím, že snad ne, protože teď se s nima roztrhl pytel, to byl taky jeden z důvodů, proč jsem na konec souhlasil, že už to v tý době, před necelými dvěma lety bylo dávané víc, než když jste ho dali vy. Já bych prostě nechtěl, aby byl široko daleko jediný, protože bych měl strach, že se to otočí jednou proti němu, to je celý. Není to nic proti nikomu a žádné jméno neurážím, jen prostě mám takový názor.
@Matt 02 píše:
Ono záleží kde žiješ, ty to nemůžeš vědět, ty žiješ jinde, já teď taky, tady se to určitě neděje, ale tam u nás, tam se to prostě děje. Tam dát jméno Chanel, tak se tý holky všichni ptát, jak to, že je bílá, když má cigansky jméno. Prostě to tak je, já si to nevymýšlím. Ono máš v republice rozdíly, já to můžu posoudit nebe a dudy. Mě to dříve nepřišlo, ale ty rozdíly jsou. Je pravda, že tady to nikdo neřeší. Ale stejně, jistota je jistota. Je to jenom můj názor. A k jménu našeho syna, kdyby bylo jenom na mě, tak se tak nejmenuje i když dneska si neumím představit, že by se jmenoval jinak a krásně to k němu sedí. To ale to nic nemění na tom, že je to primárně jméno pro psa a nijak mě neuráží, kdyby to někdo tvrdil, protože to je prostě fakt. Jmenuje se tak každý třetí pes, ale to i platí u mého jména, takže pohoda, nijak mě to neuráží, ale nebudu tvrdit, že to není pravda, když to pravda je. Že se tak jmenuje náš syn, to na tom nic nemění. Jméno může budit rozpaky, neříkám, že se toho nebojím, ale furt věřím, že snad ne, protože teď se s nima roztrhl pytel, to byl taky jeden z důvodů, proč jsem na konec souhlasil, že už to v tý době, před necelými dvěma lety bylo dávané víc, než když jste ho dali vy. Já bych prostě nechtěl, aby byl široko daleko jediný, protože bych měl strach, že se to otočí jednou proti němu, to je celý. Není to nic proti nikomu a žádné jméno neurážím, jen prostě mám takový názor.
Hele, fakt to absolutně není o jméně.. Jako jmenuju se Tereza, jméno, kde jsem všude měla minimálně jednu jmenovkyni, to jméno se mi líbí, mám ho ráda. Ale určitě víš jaká písnička se vždycky Terezam zpívala
přitom jméno je to úplně normální a běžný až moc
@Anonymní píše:
Hele, fakt to absolutně není o jméně.. Jako jmenuju se Tereza, jméno, kde jsem všude měla minimálně jednu jmenovkyni, to jméno se mi líbí, mám ho ráda. Ale určitě víš jaká písnička se vždycky Terezam zpívalapřitom jméno je to úplně normální a běžný až moc
Jo to jo, písničku znám, ségra je taky Terča, na každé jméno se něco najde. Mě zase každej říkal Mates se pos.ral. Ale takhle to nemyslím, spíše to myslím tak, že když se dají tahle tuctová jména, tak je prostě jistota, že se nad tím nikdo nepozastaví atd. Mám čtyři sourozence, já jsem Matěj, pak je ta již zmíněná Terča, Anička, Tomík a Danik. Jako nemusí se ta jména každému líbit, ale nikdo to nebude nikdy řešit. Což už třeba u našeho malého někdo může. Já už nevím, jak jinak to vysvětlit.
Ty jo a teď si představte že má někdo,,zvláštní, příjmení.
. To je teprve průser a co s tím. Člověk dá dítěti normální jméno a pak to takhle po..re
.
Myšleno jako joke ![]()
@Anonymka.D. píše:
Zdravím, přemýšlíme nad jménem Medard, líbí se vám? Znáte nějakého ve svém okolí? Je to hodně neobvyklé jméno, tak váhám, jestli ho dát, ale líbí se mi varianty oslovení a právě také to, že je to jméno, se kterým se běžně nesetkáte. Děkuji za případné názory.
Na průmce měl spolužák tátu a staršího bráchu Medarda. Pokud se pamatuju, tak nejstarší syn byl u nich vždycky Medard.
Medard hrál basskytaru u Tučňáků.
@a12 píše:
Je to pravda a ani na ty vesnici se neposmivaj, bydlíme na vesnice, kdyz syn mluvim o hanym, taky jsem vůbec nevěděla o kom mluvi.. Pak jsem zjistila, že jde o johana, pro mě taky zvláštní jméno, dítě se nad tím ani nepozastavi, bráchu má joela, nikdy mi dítě domu nepřišlo s tim, ze ten a ten spolužák má divný jméno. Ale, potkali jsme s mladším bývalou kolegyni, tak jsem se a ni bavila, on mi pak řekl, kdo to byl a já ze jitka a on ze prej to je divný jménoale Vincent, Matylda atd. O tom neřekne nic
Mojí 9 lezou dceru překvapilo jméno Ludvík, nevěděla ze takové existuje.
Ale Jessica, Melissa, Amanda, Josefína, Adina,
Artem, Felix, Nataniel atd. je pro ní úplně normální..
@Matt 02 píše:
Jak se jmenuje syn, jestli to není tajemství?
@Matt 02 to je teď populární. U syna ve třídě jsou hned dva - maxmilian a Maxim
@Tichošlápek píše:
@Matt 02 to je teď populární. U syna ve třídě jsou hned dva - maxmilian a Maxim
Jo však právě i proto jsem na konec souhlasil, že se začlo hodně dávat a mě tím odpadla obava, že nebude nějak extra vybočovat. My máme teda jednoduše Maxe, chtěli jsme co nejkratší kr. jméno, páč máme dlouhé, cizí příjmení.
@Anonymka.D. píše:
@Lajdus
Varianty oslovení mohou být Medy, Mede, potom Medík, Medynek, Dari, Dardík…
Dovedu si představit variantu oslovení „Medy“.. ten zbytek je prostě hroznej ![]()