Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Matt 02 to víc budeš riskovat, když nedáš dítěti v první třídě mobil a mikinu s youtuberem, než timhle ![]()
@hulala píše:
@Matt 02 mému Hubertovi a Hate se nikdy nikdo nesmál. Všude si najdou hromadu kamarádů a jsou jedny z nejoblíbenějších děti ( vůbec to nemyslím jako chlubeni tím, jak mám úžasné děti, jen konstatování, že o jméně to fakt není).
Ale co když máš naštěstí jen štěstí, já se taky žádným jménům neposmívám, ale pro mě prostě risk, zbytečnej, když je tolik hezkých jmen, které frčí a je jistota, že nebude dítě široko daleko jediné a tím tohle riziko odpadá, ale každý ať si pojmenuje dítě jak chce.
@Matt 02 píše:
Nemyslím si, není to dlouho, co jsem chodil do školy a smějou, neříkám, že všichni a ano, když se budou chtít smát, vždycky si něco najdou, ale za mě je to blbost chodit tomu naproti.
Já myslela, ze smát se jménům bylo zvykem v generaci 35+. Moje dcery měly a mají v kolektivu různá jména, od staročeských po americká a ukrajinská, ničemu se nediví a nesmějí. Možná někde na vesnici kde znají akorát Honzíka a Adélku se smějou, ale já to u děti nezažila. Taky mi pripada, ze ty jména vnímají úplně jinak a ani je nenapadne, ze třeba Sofie je moderní a Marie nemoderní, oni to tak nevnímají.
@hulala píše:
V nasem okolí je Giorgio, Fabio a Nikoletta( nikdo z nich Ital). Meda, Mikuláš, Vita, Benedikt, Alfred, Albert… Nikomu se nikdo nikdy nesmál.
No a já znám třeba Alberta (dvacetiletého), pět let ze základky, to není tak dlouho a užil si svý, podle toho co říká. A přitom je to dobrý jméno, mě se líbí. Berťas nebo Albi je fakt dobrý. A stejně se mu smáli. Je to přítel mojí ségry, jsou spolu už tři roky a známe se hodně dobře, není to nic, že jedna paní povídala.
@Matt 02 a to mají štěstí i ty ostatní netradični co znám? To je nesmysl. Jméno přeci vybírám, proto, že se mi líbí, sedí mi k tomu dítěti a ne proto že,,frčí,,. Mne se prostě rozšířenější jména nelíbí, jinému zas ano. Všechno je v pořádku. Nikdy bych o žádném jméně neřekla že je hnusné, jak se v téhle diskuzích taky deje
.
Dneska je tolik pestrosti ve jménech. Naštěstí. Nesmějí se. Už pominula doba fádnosti a strachu se vymanit.
Nelíbí se mi, ale nevidím problém v tom ho dát. Dnes se to ztratí ![]()
@Matt 02
Stačilo by říct, jméno se mi nelíbí. Není to můj šálek kávy. Taky se mi spoustu jmen nelíbí. Ale nesnáším ty řeči, že někdo se bude smát nebo ještě lepší. Když nějaký idi.ot vytáhne, že je to výsada Romů. Tak to se můžu leda smát té blbosti člověka, který tohle plodí. Nějak nechápu, co tady hraješ za kovbojku. Přestaň to dramatizovat.
Ty sám máš doma dítě, jehož jméno v některých stále budí rozpaky. To nic. Mám doma syna, který má naprosto stejné jméno. V dubnu bude mít 11 let. Za celou dobu neměl problém nikde. Pro nás je to mezinárodní jméno. Když jedu za kopeček nakoupit do špáru v Rakousku. Tak to jméno tam nezřídka zaslechnu. Dcera má jméno vyloženě u nás neobvyklé. Když jsme ho dali, tak jich bylo v republice 7. Taky nikdy problém neměla. My k tomu máme důvod a příběh, proč to jméno má. Maximálně jsem se u starších setkala, že se jim jméno líbí. Oni sami neměli odvahu, ať dají trošku netradiční. Nehroť to tolik vždycky.
@Anonymka.D. píše:
Zdravím, přemýšlíme nad jménem Medard, líbí se vám? Znáte nějakého ve svém okolí? Je to hodně neobvyklé jméno, tak váhám, jestli ho dát, ale líbí se mi varianty oslovení a právě také to, že je to jméno, se kterým se běžně nesetkáte. Děkuji za případné názory.
Madard
. Proč ne ![]()
Melichar, Metoděj, Baltazar, Kašpar, Haštal, Diviš, Hanuš, Mikeš…to jsou jména co se hledají lupou.
@Matt 02 za me je to hloupost, pro male dite je kazde jmeno nove, pokud ho rodix „nepouci“. Memu diteti treba pripada exotixke jmeno Zdenek, ale rozhodne by ho nikdy nenapadlo se nekomu smat kvuli jmenu.
Nelíbí, nedala bych ho a nechtěla bych se představovat jako Medard.
Jméno se mi nelíbí, říkat mu Dardik
jak Darda, M.rda…no nevím. Já osobně bych to nedala ale věřím že v okolí to problém nebude. Dneska je plno divnych jmen
@Zmatka píše:
Mne se libi hrozne moc, taky Melichar
Melichara máme v okolí (10 let). Říkají mu Meli, Melíšku, Melichu. Krásné jméno!
Medard není špatné jméno. Líbí se mi, když se neopakují jména a „využijí se“ i ta zapadlá. Ale je pravda, že ke starým jménům tíhnu, takže s tím problém nemám.
..Kamarádka má od srpna Medarda, říkají mu Medík, Méďa.. Já bych byla spíš pro krátký tvar Meďa - u malého je to asi jedno, ale dospělý dvacetiletý kluk spíš Meďa než Méďa. Ještě mě napadá oslovení Medich, Medouš??
Ať se dobře rozhodnente!! ![]()
@Slaměnka4
Děkuju moc za info 😊 Mě se to jméno líbí, měli bychom k němu i důvod dát ho, ale právě mám obavy z reakcí okolí, což se mi trochu potvrdilo i tady v diskuzi ![]()
Kamarádka je spokojená, že tohle jméno dali? Nesetkala se s nějakými negativními ohlasy?