Jméno Medard

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6436
14.1.24 23:31

Trošku z legrace jsme o něm uvažovali, ale mě připadalo zajímavé. Jednoho Méďu dokonce znám, to jméno k němu fakt sedí, je to takovej ten sympatickej týpek, co s ním všichni chtějí kamarádit a a každým je za dobře :) Takže já bych se toho nebála. Matějů je všude dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5238
14.1.24 23:44

Za me dobry :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
14.1.24 23:46

Za mě lepší, než Hubert s Františkou od vedle. Pokud se to alespoň trochu hodí k příjmení, tak asi okej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
15.1.24 00:00
@Lajdus píše:
@MamkaDouDou
To jsem nevěděla, že je i v ženském rodě toto jméno. :)
Mě se líbí třeba jméno Meda, to je také podobné.

Pardon. Ona je vlastně asi Meda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.24 00:02

Jednoho Medarda znám, pojmenovala tak dítě kamarádka. Řikali mu Méďo, Medíku. Teď už je to puberťák, tak spíš Mede. Chodí s mým dítětem do školy. Jméno se mi nelíbí, ale tak lidi si zvyknou, no. :lol: A lepší než Hubert z vedlejší diskuze.

• Citovat
  • Upravit
MamkaDouDou
15.1.24 00:10
@terien píše:
Myslím, že v diskuzích o jménech bychom se měly jen míjet ;)

Tak já bych se s tebou ráda míjela ve všech diskuzích. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2092
15.1.24 00:51

Mám pro to jméno slabost odjakživa…ale? Máme dcery, tak vyřešeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
15.1.24 01:25

Mě se nelíbí netradiční jména, z toho důvodu, že si myslím, že je to sobeckost vůči dítěti, protože maminka chce být za každou cenu originální, tak riskuje, že s tím bude mít dítě problémy, bude se za jméno stydět, budou se mu smát ve škole atd. I když uznávám, že dneska už je to celkem běžné, že se dávají taková neobvyklá jména. I když já to prostě neuznávám, za mě je to zbytečný risk. Ono Lukáškem, Tomíkem a Adámkem se nic nezkazí, Medardem může a to riziko mi přijde zbytečný podstupovat, když se to jméno dává dítěti, které to nemůže ovlivnit. Mě se líbí, když někdo nejde s davem a vyčnívá nějak, ale mělo býti být rozhodnutí dotyčného, ne aby to za něj rozhodl někdo, v tomhle případě rodiče. Ale kdyby bylo Medard běžně dávané jméno, tak se mi líbí, dobře to zní a je to takový mužný, fakt je celkem dobrý. Ale jak říkám u mě by v životě neprošlo, protože nechci mít dítě za exota, široko daleko jediný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
15.1.24 03:44

Mně se Medard líbí, pokud vám jde k příjmení a tatínkovi díťěte se také líbí, dala bych ho. Je libozvučné a až tak exotické mi nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
15.1.24 06:35

Ne, nelíbí. Naskočí mi retard :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.1.24 06:54
@MamkaDouDou píše:
Tak já bych se s tebou ráda míjela ve všech diskuzích. :nevim:

Vždyť můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
15.1.24 07:15

@Matt 02 prosím te dneska už se nikdo kvůli jménu nesměje. A pokud jo, určitě to není jménem, ale tím, že to dítě nezapadá z jiného důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15219
15.1.24 07:17

@Anonymka.D. Netradiční jména se mi líbí, ale tohle zrovna ne. Všechny návrhy má oslovování co tu padly mi připadají hrozné. Mě se i ten Hubert líbí víc, i když bych tak svoje dite bych tak nepojmenovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
15.1.24 07:24

Mne se libi hrozne moc, taky Melichar :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
15.1.24 07:34

Jinak zkracenina - nejlip asi zni Darek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze