Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Trošku z legrace jsme o něm uvažovali, ale mě připadalo zajímavé. Jednoho Méďu dokonce znám, to jméno k němu fakt sedí, je to takovej ten sympatickej týpek, co s ním všichni chtějí kamarádit a a každým je za dobře
Takže já bych se toho nebála. Matějů je všude dost ![]()
Za mě lepší, než Hubert s Františkou od vedle. Pokud se to alespoň trochu hodí k příjmení, tak asi okej.
@Lajdus píše:
@MamkaDouDou
To jsem nevěděla, že je i v ženském rodě toto jméno.
Mě se líbí třeba jméno Meda, to je také podobné.
Pardon. Ona je vlastně asi Meda.
Jednoho Medarda znám, pojmenovala tak dítě kamarádka. Řikali mu Méďo, Medíku. Teď už je to puberťák, tak spíš Mede. Chodí s mým dítětem do školy. Jméno se mi nelíbí, ale tak lidi si zvyknou, no.
A lepší než Hubert z vedlejší diskuze.
@terien píše:
Myslím, že v diskuzích o jménech bychom se měly jen míjet
Tak já bych se s tebou ráda míjela ve všech diskuzích. ![]()
Mám pro to jméno slabost odjakživa…ale? Máme dcery, tak vyřešeno
Mě se nelíbí netradiční jména, z toho důvodu, že si myslím, že je to sobeckost vůči dítěti, protože maminka chce být za každou cenu originální, tak riskuje, že s tím bude mít dítě problémy, bude se za jméno stydět, budou se mu smát ve škole atd. I když uznávám, že dneska už je to celkem běžné, že se dávají taková neobvyklá jména. I když já to prostě neuznávám, za mě je to zbytečný risk. Ono Lukáškem, Tomíkem a Adámkem se nic nezkazí, Medardem může a to riziko mi přijde zbytečný podstupovat, když se to jméno dává dítěti, které to nemůže ovlivnit. Mě se líbí, když někdo nejde s davem a vyčnívá nějak, ale mělo býti být rozhodnutí dotyčného, ne aby to za něj rozhodl někdo, v tomhle případě rodiče. Ale kdyby bylo Medard běžně dávané jméno, tak se mi líbí, dobře to zní a je to takový mužný, fakt je celkem dobrý. Ale jak říkám u mě by v životě neprošlo, protože nechci mít dítě za exota, široko daleko jediný.
Mně se Medard líbí, pokud vám jde k příjmení a tatínkovi díťěte se také líbí, dala bych ho. Je libozvučné a až tak exotické mi nepřijde.
@MamkaDouDou píše:
Tak já bych se s tebou ráda míjela ve všech diskuzích.
Vždyť můžeš.
@Matt 02 prosím te dneska už se nikdo kvůli jménu nesměje. A pokud jo, určitě to není jménem, ale tím, že to dítě nezapadá z jiného důvodu.
@Anonymka.D. Netradiční jména se mi líbí, ale tohle zrovna ne. Všechny návrhy má oslovování co tu padly mi připadají hrozné. Mě se i ten Hubert líbí víc, i když bych tak svoje dite bych tak nepojmenovala.