Dali jste některá jméno Luboš?

nln
23
4.1.24 23:13

Dali jste některá jméno Luboš?

Jaká byla reakce okolí, rodiny a přátel? Jsem z toho lehce zklamaná tsk by mě zajímalo jestli jsme opravdu tak ustřelili. :roll: Máte nějaké milé zdrobněliny - ( úplně kvetu z “Lubo”)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
4.1.24 23:15

Ne, tohle jméno bych nedala, protože není hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.1.24 23:17

Máme ve vsi kamaráda, moc se mi líbí. Luboši, Lubi, když byl malý, tak samozřejmě Lubošku.
Mám ráda, když dá někdo tato „zapomenutá“ pěkná jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.1.24 23:20
@Nielin píše:
Jaká byla reakce okolí, rodiny a přátel? Jsem z toho lehce zklamaná tsk by mě zajímalo jestli jsme opravdu tak ustřelili. :roll: Máte nějaké milé zdrobněliny - ( úplně kvetu z “Lubo”)?

Dala jsem jiná jména a reakce taky byly rozporuplné.
Nebuď zklamana 100 lidí, 100 chutí. Každé jméno je svým způsobem hezké.
Líbivost jmen je jen subjektivní pocit.
Bohužel u Luboše mě žádná zdrobnělina nenapadá, ale mám ho v kategorii jmen, co není potřeba nijak měnit. My takto máme taky jedno dítě pojmenované tak, že mu říkáme nejvíc v základním tvaru, protože tak je nejhezčí.
Ale Lubo a Lubošku mu budou říkat minimálně ve školce.
Pokud se vám líbí, jděte do něj.

• Citovat
  • Upravit
4.1.24 23:23
@Nielin píše:

Kamarádovi říkáme Lubka.
Na tomto jménu nevidím nic špatného, souhlasím s příspěvkem od @Aries6 .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
4.1.24 23:26
@terien píše:
Ne, tohle jméno bych nedala, protože není hezké.

To je jen subjektivní dojem že není hezké. Také tomu fandím, jak se píše výše že dá někdo zapomenuté jméno. Naopak se mi vůbec nelíbí takové ty módní vlny jmen, to jsou podle mě jména bez nápadu. Takže zakladatelko pokud se vám líbí, jděte do toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova

Kamarádka dala jméno Lubomír před deseti lety svému synovi. To jméno se u nich dědí. Jmenuje se tak její muž a tchán.
Já tato zapomenutá jména nemusím, ale zrovna Luboš, Lubošek se mi docela líbí.
Druhý její syn má šest let a ten má tedy „moderní“ davovku.

Příspěvek upraven 04.01.24 v 23:27

• Citovat
  • Upravit
25179

@Billi naše holky mají jména, která mají hromadu možnosti, ale nejvíc používané základní tvar, plus 1. Zdrobněliny vůbec - dcery je nemají rády.
Jsou taky z těch starších nepopulárních jmen. Sem tam byla nějaká připomínka. Já ty jména mám ráda :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
4.1.24 23:30
@Nielin píše:

Luboš nepatří mezi můj výběr. Znám jich ale dost a nejmladšímu budou 4. :nevim: mě se líbí, že to bude vybočovat. Žádný xtý Matty, áš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nln
23
4.1.24 23:38

Díky všem za rychlou dávku povzbuzení a milých slov, vážím si toho 🙂Ještě doma přemýšlíme o Přemkovi, ale toho jsme raději nevytahovali vůbec jedno “zkažené jméno” nám dnes stačilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
4.1.24 23:39

Je fakt, že dítě bude vyčnívat. Teď frčí jména 19. století :D Luboš, Zdeněk a Ludvík jsou prostě socíkoví chlápci z paneláku. Ale já tomu fandím, líbí se mi, když někdo nejde s davem. Pokud se vám líbí, rozhodně ho dejte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
4.1.24 23:40
@Nielin píše:
Díky všem za rychlou dávku povzbuzení a milých slov, vážím si toho 🙂Ještě doma přemýšlíme o Přemkovi, ale toho jsme raději nevytahovali vůbec jedno “zkažené jméno” nám dnes stačilo

Luboš je hezčí :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2092
4.1.24 23:41

Mám ráda tato zapomenutá jména. Z těch hromad Nelinek, Stelinek, Sophií, Mií, Mattyášů, Oliverů a podobných přezdívek pro domácí mazlíčky, už mám docela osypky. Paradox je ten že dříve běžná jména se stávají výjimečnými. Toho využijte, bude to příjemné osvěžení moderní nudy. Luboš je pěkné jméno, jmenuje se tak kamarád. Říkáme mu Luba nebo normálně bez zdrobnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
4.1.24 23:45
@Nielin píše:

Tak to příbuzným neříkejte, prd jim je do toho :P Jinak líbí se mi víc Luboš ale Přemek je taky dobrý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
4.1.24 23:45
@biedronka105 píše:
Mám ráda tato zapomenutá jména. Z těch hromad Nelinek, Stelinek, Sophií, Mií a podobných přezdívek pro domácí mazlíčky, už mám docela osypky. Paradox je ten že dříve běžná jména se stávají výjimeční. Toho využije. Luboš je pěkně jméno, jmenuje se tak kamarád. Říkáme mu Luba nebo normálně bez zdrobnění.

Těch zapomenutých je dost.
Otta, Albín, Emil, Mirek, Bohouš, Vávra, Zbyšek(znám jednoho cca 30)…
Známí pojmenovali syna Bartoloměj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko