Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Milu86 ono to tak nejak vypadlo omylem, protoze maleho na stridacku oslovujeme jednim nebo druhym jmenem kdyz je aktivni a clovek si to uz ani neuvedomi jak je nauceny z domova 😄 takze se jmeno provalilo a o to vic zamrzela reakce
Příspěvek upraven 04.01.24 v 23:51
Ostatnim vubec jmeno nerikejte, dokud se miminko nenarodi. A hlavne ne rodine! Prarodicum se jmeno vnoucete nikdy nelibi. To bude nejspis nejaky dosud nepopsany prirodni zakon. Oni uz svoje deti pojmenivali. A jestli v tom byli tak skveli, to muzete posoudit sami.
Ted je rada na vas. Jmeno jim sdelte az spolecne v mirami a vahami, pak uz si nikdo nedovoli mit reci. At je miminko zdrave, drzte se! ![]()
@Atisia píše:
Těch zapomenutých je dost.
Otta, Albín, Emil, Mirek, Bohouš, Vávra, Zbyšek(znám jednoho cca 30)…
Známí pojmenovali syna Bartoloměj.
Krása, proč ne. Tolik pěkných jmen, nejvíc asi Emil, Zbyšek a Bartoloměj pro mě.
@Nielin píše:
@Milu86 ono to tak nejak vypadlo omylem, protoze maleho na stridacku oslovujeme jednim nebo druhym jmenem kdyz je aktivni a clovek si to uz ani neuvedomi jak je nauceny z domova 😄 takze se jmeno provalilo a o to vic zamrzela reakcePříspěvek upraven 04.01.24 v 23:51
Chápu, tak nezbývá než se ohradit že vám se líbí. Nic si z toho nedělejte ![]()
@biedronka105 píše:
Krása, proč ne. Tolik pěkných jmen, nejvíc asi Emil, Zbyšek a Bartoloměj pro mě.
Ještě jsem v herně slyšela jak volají,, věrku!, věrouši. Tak nejspíš Věroslav
.
Hanuš, Diviš, Ilija, Vítězslav ![]()
Bartolomej je zase v mode, znam nekolik malych Bartiku.
Jaka jsou moderni jmena z 19. stoleti?
Lubos se mi nelibi, ale zas bude dnes fakt vyjimecnej. Je to normalni jmeno, davaji se dnes mnohem horsi.
@Atisia píše:
Ještě jsem v herně slyšela jak volají,, věrku!, věrouši. Tak nejspíš Věroslav.
Hanuš, Diviš, Ilija, Vítězslav
Hele my na základce dokonce měli Huga. Byl to chytrý a hodný kluk. Někteří se mu posmívali, ale dneska s odstupem let to vidím jinak a docela se mi to jméno líbí.
Lubos se mi nelibi vubec…spolecne s Milanem jsou to pro me nejmene hezka jmena…ale je to otazka vkusu, vzdycky se bude nekomu libit a nekomu nelibit
Takze zalezi na vas…mne se ostatne libi jen velmi malo muzskych jmen, vybrat jmeno pro syna, byl orisek
Kdybych mela volit z tech starsich a mene pouzivanych, tak treba Oldrich neni spatny, nebo Frantisek, Jindrich…ale nedala bych ani jedno uprimne ![]()
@Sonarka píše:
Lubos se mi nelibi vubec…spolecne s Milanem jsou to pro me nejmene hezka jmena…ale je to otazka vkusu, vzdycky se bude nekomu libit a nekomu nelibitTakze zalezi na vas…mne se ostatne libi jen velmi malo muzskych jmen, vybrat jmeno pro syna, byl orisek
Kdybych mela volit z tech starsich a mene pouzivanych, tak treba Oldrich neni spatny, nebo Frantisek, Jindrich…ale nedala bych ani jedno uprimne
O Milanovi se říká, že to je cikánský jméno.
Jméno Luboš se mi moc nelíbí, ale pořád je hezčí než třeba Milan nebo Miroslav. Naše starší dcera se měla jmenovat původně Nella, ale v tom roce byl takový boom toho jména, že se nakonec jmenuje Magdaléna, což mi přijde i hezčí a k ní sedí. Druhá dcera je Miriam a syn se jmenuje Peter Jan, ( Peter je po manželovi, rodiče Slováci).
@AlexanderKahnweiler píše:
O Milanovi se říká, že to je cikánský jméno.
No nevim, znam nekolik Milanu a cikan neni ani jeden. Driv se to docela davalo, prijde mi to normalni jmeno. Lepsi nez Lubos.
@veria píše:
No nevim, znam nekolik Milanu a cikan neni ani jeden. Driv se to docela davalo, prijde mi to normalni jmeno. Lepsi nez Lubos.
Jenom se to říká. Nebo já to už minimálně jednou slyšel. Milan, Roman, prý cikánská jména. Možná proto se Sonarce ten Milan tak nelíbí. Je z Děčína, tam je hodně rasistů.