Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hezký večer.
Tak tu sedím se svou těhotnou kamarádkou a brouzdáme po jménech na eMiminu. Všimla jsem si jedné diskuze, kde paní chtěla vybrat ze seznamu jmen k příjmení Obertík.
Kamarádku to zaujalo a ráda by poprosila o vaše návrhy. Pohlaví ještě neví, je 14+2. ![]()
Jejich příjmení je Hy (snoubenec je vietnamec).
Díky ![]()
Prosí jen, aby byla jména v českém kalendáři. A jak pro holku, tak pro kluka. A ne stará, jako je Václav, Anna, Karel atd. ![]()
@Nydrichata píše:
Hezký večer.
Tak tu sedím se svou těhotnou kamarádkou a brouzdáme po jménech na eMiminu. Všimla jsem si jedné diskuze, kde paní chtěla vybrat ze seznamu jmen k příjmení Obertík.
Kamarádku to zaujalo a ráda by poprosila o vaše návrhy. Pohlaví ještě neví, je 14+2.
Jejich příjmení je Hy (snoubenec je vietnamec).
Díky
Prosí jen, aby byla jména v českém kalendáři. A jak pro holku, tak pro kluka. A ne stará, jako je Václav, Anna, Karel atd.
Liam, už se začíná běžně objevovat i tady.
Laura pro holčičku. Pro kluka asi neco tvrdého -Marek apod.
Daniel / Adriana …. třeba.
Nebo něco podobného, nejméně o třech slabikách.
Těch mezinárodních, která se hodí snad ke každému příjmení, je spousta. Pro kluka třeba David, Daniel, Adam, Erik. Pro holku je ten výběr ještě širší, jen bych se vyhnula jednoslabičným jménům. Napadá mě jen tak od boku Stella, Daniela, Karolína, Valerie, Andrea, Alexandra…
@Kraken Honza píše:
Kim a Laura třeba
Kim bych nedala. Je to extrémně časté korejské příjmení a u napůl asijského dítěte jménem Kim Hy by mohlo být matoucí, co je jméno a co příjmení.
Laura je dobrá - taky klasika, která jde ke všemu.
Znám Vietnamce, kteří se narodili tady v ČR a mají jména, která jsou v okolí celkem běžná: Milan, Vanessa, Adam, Anna, Jan…
Nebo Kvido, jednoho znám a je to vietnamec od nas z večerky. Kvido HawnDuck nebo tak nějak.
@Archívka píše:
Vintíř, je jich v ČR jen 15. Líbí se mi to.
Vím, že v Ústí nad Labem je chlap, který se jmenuje Vintíř Vikýř. Ale tomu je tak 95 let. ![]()
@Kraken Honza píše:
Vím, že v Ústí nad Labem je chlap, který se jmenuje Vintíř Vikýř. Ale tomu je tak 95 let.
![]()
Pardon
![]()