Jméno do třetice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3491
4.12.23 19:54

Já mám Martina a Jonáše a stejně si je občas pletu. :mrgreen:
Jinak mně osobně se líbí víc Felix a Adéla. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3878
4.12.23 19:58

Děkuji všem za komentáře.

Adina se mi líbí taky, ale manžel už se upnul na Adélu a byla jsem ráda, že vůbec prošla Jasmína jako varianta, abych mohla z něčeho vybírat.

Můj problém je, že mám ráda jména, která nejsou častá.. což je z výběru Felix a Jasmína..ale zase Šimon i Adélka se mi líbí a asi mi jsou pocitově bližší..takže mám co přemýšlet :mrgreen:…možná vyplním dva papíry a rozhodnu se, až miminko uvidím v porodnici :lol:.

Eduarda určitě nechceme, tím jsme si jistí. Já sama jsem Eva, takže Ema ani Evelína se úplně nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
4.12.23 21:35

Šimon a Adéla. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
4.12.23 21:43
@pindulinka89 píše:
Zdravím maminky. Za pár týdnů se nám narodí „Mimino verze 3.0“ a s vybíráním jména je to fakt těžší a těžší :zed:

Doma máme už Erika a Eliáše (podobnost náhodná) a teď tedy konečně jsme dospěli k výběru ze dvou jmen jak pro kluka, tak pro holčičku (pohlaví neznáme).

Poraďte prosím, které vybrat?

Felix Vaněk vs. Šimon Vaněk

Adéla Vaňková vs. Jasmína Vaňková

Adélku už jsme měli napsanou u obou synů, ale mezitím se klukům narodily sestřenice Anna a Aneta..takže jsme kvůli tomu na vážkách, jestli je to ještě vhodné dát další podobné jméno. S holkama jsme v častém kontaktu.

Děkuji za názory :lol:.

No a proč by to nemělo být vhodné? Aneta a Anna jde a vaše Adéla jít nemůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3878
4.12.23 21:48

@Zeoli No právě už to je trochu dost ujeté, že se holky jmenují - když to řeknu blbě - v podstatě téměř stejně. Kromě toho naši kluci mají také podobná jména…i když to nebyl záměr, ale u druhého jsme se prostě na žádném jiném nedokázali shodnout. Tak se trochu vnitřně bráním k tomu ještě přidat Adélu, která má k Anně a Anetě také dost blízko. Mimochodem mně se třeba hodně líbí jména Anita či Anika :lol: ale to jsem teda fakt zavrhla 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
4.12.23 21:53
@pindulinka89 píše:
Děkuji všem za komentáře.

Adina se mi líbí taky, ale manžel už se upnul na Adélu a byla jsem ráda, že vůbec prošla Jasmína jako varianta, abych mohla z něčeho vybírat.

Můj problém je, že mám ráda jména, která nejsou častá.. což je z výběru Felix a Jasmína..ale zase Šimon i Adélka se mi líbí a asi mi jsou pocitově bližší..takže mám co přemýšlet :mrgreen:…možná vyplním dva papíry a rozhodnu se, až miminko uvidím v porodnici :lol:.

Eduarda určitě nechceme, tím jsme si jistí. Já sama jsem Eva, takže Ema ani Evelína se úplně nehodí.

Jestli jsi Eva, tak se právě holčičí jméno od E hodí o to víc. Kluka bych taky pojmenovala od E.
Mi přijde škoda bořit E. Už bych to uzavřela třetím E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
4.12.23 21:56
@pindulinka89 píše:
@Zeoli No právě už to je trochu dost ujeté, že se holky jmenují - když to řeknu blbě - v podstatě téměř stejně. Kromě toho naši kluci mají také podobná jména…i když to nebyl záměr, ale u druhého jsme se prostě na žádném jiném nedokázali shodnout. Tak se trochu vnitřně bráním k tomu ještě přidat Adélu, která má k Anně a Anetě také dost blízko. Mimochodem mně se třeba hodně líbí jména Anita či Anika :lol: ale to jsem teda fakt zavrhla 8).

Emma. Nebo Evička po tobě.

Anna a Aneta stejný fakt nejsou a ujetý to taky není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3878
4.12.23 21:59

@Zeoli Nojo…jenže nám se žádné klučičí na E už nelíbí…Eduard, Emanuel (hezké jméno, ale ve školce takovému chlapečkovi říkají všichni Emánek, což ho úplně zazdilo), Evžen ani Emil to prostě určitě nebude. Další varianty typu Edmont, Ervín atd. už jsou na nás příliš…U holčičky jsem zvažovala Editu…ale není mi to prostě blízké. Jasmína se mi líbila, krom toho, že se mi to jméno líbí, protože manžel je Josef, takže by byli kluci v bandě se mnou a holčička s tatínkem…ale k příjmení asi přeci jen vypadá lépe Adélka…a je to jméno, které se nám s manželem líbí oboum…no je to těžké rozhodování…Mně se líbí krátká jména…Lia, Mia, Meda, Nina…ale to mi neprošlo, tak už se asi smířím s čímkoliv, co se mi zdá hezké…úplně se mi nechce jet do porodnice s prázdnými papíry :andel:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3878
4.12.23 22:03
@Zeoli píše:
Emma. Nebo Evička po tobě.Anna a Aneta stejný fakt nejsou a ujetý to taky není.

To nemáš úplně pravdu:

Ženské křestní jméno Aneta (také Anetta) je hebrejského původu. Stejně jako jméno Anna vzniklo z hebrejského „channah“, „hannah“ s významem „milá“, „milostivá“, „milostiplná“ nebo „líbezná“. Z latiny, kdy bylo z původního „hannah“ odstraněno první písmeno H, vzniklo jméno Anna. Jméno Aneta pochází z francouzské podoby Anette, kdy počeštění znamenalo změnu koncovky a odstranění dvojité souhlásky.

Aneta je potom francouzskou zdrobnělinou jména Anna (Annette). Význam jména je tedy „milostná, milostiplná“.

A krom toho ty zdrobněliny pro tato dvě jména jsou dost podobné a fakt je to starost odlišit. Musíš si dávat pozor, aby používala správně „Ani/Any“…Áňa se používá pro obě běžně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2029
4.12.23 22:24

Když v tom potřebuješ hledat nějakou logiku, tak dej jméno Šimom. Dvě jména budou na E a dvě jména budou obsahovat výrazné písmenko š.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
5.12.23 07:56

Felix a holcici bych hledala jine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12162
5.12.23 08:01

Simon a Jasmina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
5.12.23 08:02
@pindulinka89 píše:
To nemáš úplně pravdu:

Ženské křestní jméno Aneta (také Anetta) je hebrejského původu. Stejně jako jméno Anna vzniklo z hebrejského „channah“, „hannah“ s významem „milá“, „milostivá“, „milostiplná“ nebo „líbezná“. Z latiny, kdy bylo z původního „hannah“ odstraněno první písmeno H, vzniklo jméno Anna. Jméno Aneta pochází z francouzské podoby Anette, kdy počeštění znamenalo změnu koncovky a odstranění dvojité souhlásky.

Aneta je potom francouzskou zdrobnělinou jména Anna (Annette). Význam jména je tedy „milostná, milostiplná“.

A krom toho ty zdrobněliny pro tato dvě jména jsou dost podobné a fakt je to starost odlišit. Musíš si dávat pozor, aby používala správně „Ani/Any“…Áňa se používá pro obě běžně…

Moc to prožíváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
5.12.23 11:26
@pindulinka89 píše:
@Zeoli Nojo…jenže nám se žádné klučičí na E už nelíbí…Eduard, Emanuel (hezké jméno, ale ve školce takovému chlapečkovi říkají všichni Emánek, což ho úplně zazdilo), Evžen ani Emil to prostě určitě nebude. Další varianty typu Edmont, Ervín atd. už jsou na nás příliš…U holčičky jsem zvažovala Editu…ale není mi to prostě blízké. Jasmína se mi líbila, krom toho, že se mi to jméno líbí, protože manžel je Josef, takže by byli kluci v bandě se mnou a holčička s tatínkem…ale k příjmení asi přeci jen vypadá lépe Adélka…a je to jméno, které se nám s manželem líbí oboum…no je to těžké rozhodování…Mně se líbí krátká jména…Lia, Mia, Meda, Nina…ale to mi neprošlo, tak už se asi smířím s čímkoliv, co se mi zdá hezké…úplně se mi nechce jet do porodnice s prázdnými papíry :andel:.

A co Judita nebo Johana nebo Justyna, Jovana, Jorga..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
5.12.23 11:38

Šimon a Jasmína. Máme Jasmi doma a je to krásné jméno, spousta podob jména a je aspoň trochu neobvyklé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze