Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Petra8288 píše:
@Anezka1990 chtěla jsem Mikuláš nebo Matyáš
K tomu holčičí nedám
Tak ono v ČŘ existuje Mikola
odkud pochází netuším.
Takže něco na M? Marika? Nebo jsou ty iniciály čiste náhodné?
@Petra8288 píše:
Děvčata… Celou dobu jsme mysleli, že čekáme chlapečka. Opak je ale pravdou 😆 😀. A já nemám ponětí, jaké jméno dat holčičce? Příjmení bude mít Černá. Nebráním se ani jménům dvěma. Poradíte hezké, neokoukané? Děkuji ☺️️
Znala jsem Moniku, Anetu, Zdenu.
Osobně bych vyhla jménu Barbora Černá, Zora, Dora. To R mě ruší a špatné se říká.
Jitka, Julie, Hana, Nela, Apolena, Magdaléna..,.
K příjmení Černá se toho hodí strašně moc, takže máte z čeho vybírat což je pozitivní. ![]()
Za mě třeba: Silvie, Edita, Elena, Eva, Linda, Simona, Leona / Lea, Gabriela ![]()
Znám Marcelu, Martinu, ty jsou teda s „r“
Jinak i Lucie nezní špatně…
Ale tohle je opravdu jen a jen na vás, myslím, že je to opravdu variabilní příjmení a netřeba k němu extra vybírat jméno ![]()
Já bych zvolil Lucii, byl by to krásný kontrast k té Bílé. Ale jinak je to naprosto jedno, z těch českých jmen k tomu jdou snad opravdu všechna.
Napadla mě Kateřina, ale vzhledem k tomu r bych volila „měkké“ jméno… třeba Eva, Lada, Zdena…
padlo tu i Zuzana, ale to se mi nelíbí, nevím proč mi to jméno připomíná ropuchu ![]()
Ty si s tím teď děláš hlavu a ona se pak vdá za nějakýho Šourka, nebo Rypáčka a bude to úplně jedno ![]()
První návrh manžela byla Anna Marie. Pak Sofie.
Co kompromis… Sofie Anna Černá? Jak vám to zní?
![]()