Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děvčata… Celou dobu jsme mysleli, že čekáme chlapečka. Opak je ale pravdou 😆 😀. A já nemám ponětí, jaké jméno dat holčičce? Příjmení bude mít Černá. Nebráním se ani jménům dvěma. Poradíte hezké, neokoukané? Děkuji ☺️️
Andrea. Žádnou neznám vlastně, napadlo mě to jako první volba k příjmení Černá. Líbí se mi i zkratka Andy.
Jakékoli Barbora, Zuzana, Michaela, Agáta, Alžběta, Gabriela, Eva.
K tomu jde skoro všechno.
Zkuste holčičí varianty od těch původně vybraných klučičích jmen. ![]()
A víš alespoň, co se ti rámcově líbí? Jaké jste měli pro kluka?
Máme sousedku Lucii Černou
ale myslím že k tomuhle příjmení půjde skoro každé jméno…v mém výběru byly Amálka, Tereza, Ema, ale čekáme kluka
Já jsem chtěla Markétku. Je to neokoukané jméno a přitom moc hezké. Ještě byla v záloze Diana. Ale mám kluka ![]()
Me přijde, ze příjmení Černá je takový univerzální a pokud se k němu neda něco typu Jennifer, tak se hodi téměř vsechno.
Nemate nějakou preferenci v délce jména treba?
Nejde odvodit jméno od těch, co jste měli pro kluka?
Me neokoukane přijde Adina, není to cizi divočina, tak se mi k Černá hodí.
@Anezka1990 chtěla jsem Mikuláš nebo Matyáš
K tomu holčičí nedám ![]()
Pokud se vám líbí od M tak třeba Michaela, ta zmiňovaná Markéta taky nebyla špatná.
Hezké je i Kamila. Š je třeba i v Šarlotě, mně nepřijde, že se to k č v příjmení úplně hodí, ale vzhledem k tomu, že jste vybrali pro kluka jména se š na konci a jako další písmeno je č, což je z hlediska výslovnosti v češtině docela oříšek, tak Vám to asi nevadí.