Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Makikki tak to je ruzné. Známí mají Kristýnku a u jednych je bratříček Marek u druhých je holčička Lenka. Záleží na vás jaké jména se vám líbí.
@Makikki není to snad jedno? Dej jméno, jaké se Ti líbí. Děti jsou přeci indivindy, nejsou tandem, aby se jim jména musely hodit, ne?
Něco zvučného s R. Za kluka Marek, Martin, Kryštof( i když tam se to může motat, Kristy - Kryšty). Holčičí Veronika, Tereza, Kateřina, Karolína…Někdo dává ke Kristýně Justýnu…
@Makikki Veronika! Mám to tak se ségrou a moc se nám oběma naše jména líbí
kluka bych dala možná Martin? Hodí se k tom více jmen.. ![]()
My máme už taťku Kryštofa, tak jsme dali Kristýnku a ještě bychom chtěli právě nějak aby se to hodilo, mně se třeba líbí Kamila a Laura a pro kluka Alexandr, jenže ten se zase nelíbí taťkovi… ![]()
A jake se libi Vam?
Treba Karolina, Kamila a jakekoliv jine.
Kluk treba Patrik, Dominik atd.
Znam Kristynu a Samuela sourozence.
@martina.se píše:
@Makikki není to snad jedno? Dej jméno, jaké se Ti líbí. Děti jsou přeci indivindy, nejsou tandem, aby se jim jména musely hodit, ne?
nemůžu tak úplně souhlasit. Myslím, že vybírat jméno s ohledem na sourozence má něco do sebe. Jak je známo, dnes jsou populární nezvyklá jména (teď nemluvím o našem případu, máme jméno ze zahraničí) ale když má např. někdo holčičku Izabellu, nedá druhé jméno Eva či Jana
Já už teď přemýšlím, jaká jména vyberu pro další děti, aby byla zhruba stejně „laděná“ ![]()
@Makikki Jestli neprojde Martin, možná bych zkusila Jaroslav/Jaromír - krásná česká jména, hezky zní a nejsou úplně častá. ![]()
@Krasavicaa píše:
Není to jedno?![]()
![]()
![]()
![]()
Dejte třeba Vasil
právě jsi uvedla příklad, kdy to skutečně jedno není
Třeba u nás by Vasil prošel
i by se k sourozenci hodil.
ale ke Kristýnce těžko
Příspěvek upraven 26.12.14 v 11:16
@verulicek píše:
nemůžu tak úplně souhlasit. Myslím, že vybírat jméno s ohledem na sourozence má něco do sebe. Jak je známo, dnes jsou populární nezvyklá jména (teď nemluvím o našem případu, máme jméno ze zahraničí) ale když má např. někdo holčičku Izabellu, nedá druhé jméno Eva či JanaJá už teď přemýšlím, jaká jména vyberu pro další děti, aby byla zhruba stejně „laděná“
to je fakt, mám obě jména ryze česká, toto jsem neřešit nemusela.. ![]()
Ahoj maminky, chci se zeptat jaké jméno by se hodilo k sourozenci jménem Kristýna? Ještě tedy nevíme pohlaví, ale chceme aby se to hodilo. Takže jak pro holčičku, tak pro chlapečka. Děkujeme moc za rady…