Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Flenka je to tvrdé v tom základním tvaru, ale takových jmen je plno…taková Marcela nebo Romana jsou taky tvrdá jména. Málokteré Olze se Olga říká, spíš Oli, Olu, Olinko, Oluško, Olenko…tak jestli se Ti to líbí a partnerovi taky, tak bych to klidně dala, aspoň jich nebude ve třídě dalších pět.
@Flenka podle mě tvrdé je
osobně bych ho nedala, ale já na něj mám alergii po jednom dokumentu na Čt1 ![]()
Tak jsou tvrdší jména. Jestli se líbí a hodí se k příjmení, tak hurá do toho
Mně by vadilo jedině to, že bych si vždy vzpomněla na jmenovkyni Hepnarovou… ![]()
Moje sestra je Olga celý život jí říkáme Olinko (38let) ona to jméno nesnáší a to každou jeho podobu, při každé příležitosti mamce vyčte, že blbější jméno dát nemohla… ![]()
Nelíbí:(..moje bývalá spolužačka na ZŠ se tak jmenovala a moc se ji to nelíbilo:D
Je to tvrdší jméno, ale mně se líbí.
Každému se líbí něco jiného. Líbí se vám? Dejte ji. Podle mě lepší než současná záplava Emiček, Elinek a Nelinek, Nikolek, Terezek a Natálek… ![]()
Argument, že něteří nositelé nejsou spokojeni, neberu. Kamarádka byla nešťastná z Moniky, protože v dané době jich bylo mnoho a ve třídě byly 4. Dlouho mámě vyčítala, proč se nemohla jmenovat jinak, protože jí celou základku učitelka říkala příjmením.
PS: Každé jméno je hezké, když se hezky řekne.
Jsem Olga a nikdo mi tak nikdy nerikal…doma mi rikaji Olinko (i manzel) a kamaradi Oli. Predstavuju se jako Olina. Nemam to jmeno rada a svoji dceri bych ho nedala.
@Billi píše:
Je to tvrdší jméno, ale mně se líbí.
Každému se líbí něco jiného. Líbí se vám? Dejte ji. Podle mě lepší než současná záplava Emiček, Elinek a Nelinek, Nikolek, Terezek a Natálek…
Argument, že něteří nositelé nejsou spokojeni, neberu. Kamarádka byla nešťastná z Moniky, protože v dané době jich bylo mnoho a ve třídě byly 4. Dlouho mámě vyčítala, proč se nemohla jmenovat jinak, protože jí celou základku učitelka říkala příjmením.
PS: Každé jméno je hezké, když se hezky řekne.
Přesně. Nikolčí a Terezčí mor.
Nešnáším jméno Olga…jmenuji se Olga.. ![]()
a když jsem byla malá hrozně mi vadilo když mi říkali Olina-holina ![]()
Ahoj dotaz, pro holčičku by se mi líbilo jméno Olga, k příjmení se hodí, ale nezdá se vám moc tvrdé?