Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@JLP píše:
Mně by vadilo jedině to, že bych si vždy vzpomněla na jmenovkyni Hepnarovou…
Mě se autonaticky vybaví Havlová…
A taky ruská kněžna, později svatá a obě jsou docela zajímavé damy a jméno se mi líbí i bez nich…a teda je i „nadnárodní“
Mně se nelíbí. A ani se mi nelíbí různé tvary tohoto jména.
@Gosi jojo…nadnarodni je. Kdykoliv jsem s tim jmenem prisla do ciziny, automaticky me meli za Rusku nebo Ukrajinku ![]()
Je tvrdé a i já na něj mám alergii, takže já bych ho nedala. Ale Olgo se jí říkat těžko bude, spíš Olino, a to je děsné.
Libi se vam, dejte ho. Vyber chvalim, na dnesni dobu je neobvykle, me stvou Emy, Natalky, Elisky apod. Tech je na kazdem kroku. Znam Olgu, rikaji ji Olina, Oli, Olca atd. Jako a ze se nositelkam nelibi… to neni o jmenu. Polovina lidi rekne, ze s nim neni spokojena, at se jmenuji jakkoliv ![]()
Jméno Olga se mi líbí, je netradiční, přitom normální, není dětinské, jako moderní Sofie, Natálie apod…
Tvrdé mi nepřijde. A i kdyby bylo, tak co, nevím, proč by to mělo být špatně ![]()
Že se někomu nelíbí jeho jméno mi přijde takové normální, já jsem Kateřina a také své jméno celý život nesnáším ![]()
Líbí se mi a mám 2 kamarádky Olgy, obě jsou moc hodné. Svým dětem říkám, že jsme jim vybrali jména, která se nám s tatínkem nejvíc líbila, byla bych ráda, aby byli na svoje jména pyšní.
@kouřící králík píše:
Na mě je moc Ruské
a to je snad trestne? ![]()
Ja jsem Olga, a vzdy mi rikaji Olinka, Olousku,Oli.Je krasne jmeno a jestli se vam libi-to je dulezite.To je pravda, radsi "tvrde " jmeno Olga, nez zaplava Terezek, Elisek…A zvlast u starych lidi je legracni pak Eliska, Stepanka…Tohle se mi nelibi, copak stara pani a Eliska. Elis-to je jina.To je priklad. A tak Olga zni vzdy hrde a pekne. ![]()
Me prijde lepsi jmeno ne tak caste, pritom tradicni, nez mit jmeno, tkery ma kazdej treti.
Je to „normální“ jméno. Tak akorát pro dospělou ženskou.
Já bych ho nedala, ale rozhodně je lepší než další Eliška, Tereza atd.
Olinku znám a to jméno se mi líbí
Nikdy jsem jíneřekla Olgo, ale Oli a různé jiné zdrobněliny jsou fajn ![]()
Ja jsem taky Olga. Doma mi rikali Olco, Olus, Oli, Olino a bracha kdyz mi nadaval tak Olinaku..
ale nikdy mi to neprislo divny nebo blby… Naopak jsem litovala sestrenku Katerinu, ktere doma rikali Kaceno a decka ji rikali Kachno…:-( Cim jsem byla starsi tim vic se mi libilo, ze to neni bezne jmeno a ze je ruske, to mi taky nikdy nevadlo. A kamaradi mi rikaji Oli… (ale moje dcera se jmenuje jinak…:-) )
Mě se líbí, a moc se mi líbí když se oslovuje Oli, Olinko
A hlavně ho nemá každá druhá holčička. Třeba na Elišku, Natálku a Terezku už mám alergii.