Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já toto jméno zboznivala od dětství a chtěla se tak jmenovat. A tak mám dceru Olgu. Říkáme ji Olinko Oluško Oli Olisku. Pokud se vám jméno líbí dejte ho
@zuzkasim píše:
Líbí se mi a mám 2 kamarádky Olgy, obě jsou moc hodné. Svým dětem říkám, že jsme jim vybrali jména, která se nám s tatínkem nejvíc líbila, byla bych ráda, aby byli na svoje jména pyšní.
Já taky mám 2 kamarádky Olgy…obě moc hodné. Jméno se mi líbí, mám ho ráda.
@Ráďa69 píše: Člověk si zvyklne na všechno
naše známá dala synovi jméno Kajetán. Po půl roce už to nikomu divné nepřišlo ![]()
@terinka4444 píše:
naše známá dala synovi jméno Kajetán. Po půl roce už to nikomu divné nepřišlo
Pravda pravdoucí
Se mnou na střední chodily do třídy 2 Olgy a „Olgo“ jim říkala akorát třídní (a od ní to znělo hodně tvrdě), ostatní jsme jim říkali Olino, Olčo, Oluš… Podle toho, o kterou se jednalo. ![]()
@Ráďa69 píše: Člověk si zvyklne na všechno
No, já nevím. Máme v rodině dítě se jménem, které se mi strašně nelíbí, a nejde mi prostě přes pusu, ač děcko už je školák a vídám se s ním hodně často ![]()
Je to hezké jméno. Znám dvě Olgy, jedné se říká nejvíc Olga, druhé Olinka.
Veber jmena zalezi na tom co chces dat svoji holcicke, jaka chceš abych byla v tomto svete - nezna kvetina nebo bojovnice.
Myslim ze toto jmeno je takove hrde, trochu chladne, ne rozmazlene.
osobne mam rada takovyto strohy jmena.
Zmekcit to se da zkratkou Lili, mozna Oli.
PS. ja jsem Olga )
pracuji s cizincema, tak pro ni jsem Olina. )) zni to lip nez zkracene Oli, nebo mekky Olinka.
@Flenka píše:
Ahoj dotaz, pro holčičku by se mi líbilo jméno Olga, k příjmení se hodí, ale nezdá se vám moc tvrdé?
Olga je krásné severské jméno znamenající „svatá“ a né nezdá se mně tvrdé.
@Flenka Mě se Olinka líbí, ale chlap mi ji vetoval. není jich moc, tak proč né… Není tvrdé ![]()
Olga je moc hezke jmeno, jmenuje se tak moje maminka i babicka… a prave ze malokdo rekne olga…spis oli, olus, olinka…kazdopadne netypicke a porad lepsi nez samanta, izabela apod.