Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jsem jeho vlastníkem, takže nelíbí. Nikdy nezapomenu, jak mě učitelky oslovovaly hanlivě Michalo a člověk nic nezmohl. Fuj.
Dnes naštěstí slyším jen Miši nebo Miško.
Líbí moc ![]()
I bych ho měla ve výběru, ale pokaždé se velmi brzy ukázalo, že holčičí jméno nebudeme potřebovat ![]()
Mám takto pojmenovanou dceru. Ne že bych to pečlivě vybírala, ale jiné lepší jméno, co by vyhovovalo mě i manželovi, nebylo. Prostě asociace s jinou osobou, u tohoto jména jediného nebyla. Přitom mi se líbí Soňa, Tina (od Kristyna). V okolí nikdo holku Michaelu nemá. No a jako jméno na kluka se mi nelíbí.
@MermaidMotel píše:
Jsem jeho vlastníkem, takže nelíbí. Nikdy nezapomenu, jak mě učitelky oslovovaly hanlivě Michalo a člověk nic nezmohl. Fuj.Dnes naštěstí slyším jen Miši nebo Miško.
Co je na osloveni Michalo hanlivé? Nebo měly říkat Michaelo? Nechapu,..
@Alušáček píše:
Spíš půjde o zvyk. Když mě učitelka ve školce oslovila „Petro“, tak jsem měla pocit, že jsem něco provedla.
Prostě když všichni okolo používají zdrobněliny, tak to obzvlášť dítěti přijde pomalu jako nadávka.
@Alušáček píše:
Ano, vadilo mi, že mi neřeknou Michaelo či Míšo, ale Michalo… mně to zní hanlivě. Tak mi říkali lidi, kteří mě neměli rádi, nebo když jsem něco provedla.
![]()
@Alušáček kdybych se jmenovala Michaela, tak ať mi to nekompletní na Michalu, zejo.
@Ploskutáček píše:
Já té mojí někdy říkával Mišél, ona na to, že takhle jí říkávali, když jezdívala tábory.
Jako úplně malé mi mamka někdy říkávala Mišelko, jméno vybrala podle té písničky od Beatles
A Mišel jsem taky občas bývala, za dob studentských ![]()
@Alušáček píše:
Mně se to taky nelíbí, když mi tak někdo řekne a co vím, hodně Michael to má stejně. Vnímám to jako Petruno, Jaruno, Andulo… jako by mi někdo nadával.
@Michelle_M píše:
Mně se to taky nelíbí, když mi tak někdo řekne a co vím, hodně Michael to má stejně. Vnímám to jako Petruno, Jaruno, Andulo… jako by mi někdo nadával.
Fakt? Mě Michalo zní stejně jako Jano, Petro, Aleno, proste normálně.