Jméno Adélka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.3.23 20:06

jméno Adéla

Nositelky tohoto jména, jak jste prosím spokojené se svým jménem a jak vám nejčastěji říkají v okolí? Děkuji.

Příspěvek upraven 12.03.23 v 20:33

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24552
12.3.23 20:27

Snad Adéla, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
12.3.23 20:29

Jojo, třeba taková soudkyně JUDr. Adélka Nováková, ta bude určitě šťastná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9007
12.3.23 21:03

Moje dcera se tak jmenuje. Své jméno má ráda, říkáme jí Adélko, syn jí říká Adý, děda Adelinko. Ex jí říká Adelíno, Babička Aduš. Říkám jí i Adelíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
12.3.23 21:12
@Sisika9 píše:
Jojo, třeba taková soudkyně JUDr. Adélka Nováková, ta bude určitě šťastná :mrgreen:

tak není to snad Adéla? Proč Adélka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
12.3.23 21:16
@KKK85 píše:
tak není to snad Adéla? Proč Adélka?

Bylo to v otázce v době když jsem komentovala, teď je po editaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
12.3.23 21:17

Máme dceru Adélu, říkáme ji Áďo, Adélko Adélo, děda jí říká i Ado. Podle mě je to fakt pěkné jméno i pro dospělou ženu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16835
12.3.23 21:20

Naše Adéla (5,5) striktně vyžaduje oslovovat Adélka a ještě k tomu je opravdu masožravá;) jako ta z toho filmu. Jinak jí říkáme taky třeba Áďo, Aduš, Adél, Adelajda, Adina, Adelína, a brácha když ho zlobí tak Adélice Lumpačice;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3488
12.3.23 21:32

Mam neter Adélku a rika se ji Áďa, Adys, Adélka, Adelaida. Ja osobne bych to jmeno sve dceri nedala, ale neni to nic hroznyho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16835
12.3.23 21:32

Jo a taky někdy Adlí nebo z legrace Adislava;) ale nejvíc asi vede Adél. Adélo spíš když zlobí, i když jsem četla že by se měly děti oslovovat základním tvarem jména, aby ho neměly právě spojeny s nějakou negativní emocí. Ale ono mi to často vylítne tak nějak samo, i když chci jen třeba neco říct důrazněji. Mně se teda líbí i jen Adéla, i když k naší dračici mi to někdy nejde - chtěla jsem Agátu nebo Anetu, ale manželovi se Adéla prostě hrozně líbila a říká že se to na ni hodí. No já nevím. Třeba v „S čerty nejsou žerty“ byla Adélka ta hodná princezna žejo, a do té má ta naše Ninja bojovnice někdy dost daleko a spíš to měla být asi Xena :mrgreen: I když do šatiček se parádí taky docela ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.3.23 21:37

Já své jméno do svých 15 let nenáviděla, protože mi nikdo neřekl jinak, než masožravka. Ale tahle generace ten film už znát nebude :lol: říkají mi nejčastěji Aduš nebo Adél. Táta mě doteď oslovuje Adelko a máma Áďo. Jako malé mi říkali Dadlo a když jsem zlobila, tak Adelice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
12.3.23 21:56
@Jahudka82 píše:
Naše Adéla (5,5) striktně vyžaduje oslovovat Adélka a ještě k tomu je opravdu masožravá;) jako ta z toho filmu. Jinak jí říkáme taky třeba Áďo, Aduš, Adél, Adelajda, Adina, Adelína, a brácha když ho zlobí tak Adélice Lumpačice;)

Teď má 5,5. Až bude mít 55, tak je možné, že nebude vyžadovat oslovovat Adélka. Je to prostě infantilní. Do určitého věku je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10854
12.3.23 22:23

Normální jméno, znám spolužačku Adélu, ale až v pozdějším věku na VŠ. Říkali jsme ji Adélo, ji to docela trhalo ušima, evidentně je zvyklá na jiné tvary.
S ohledem na její chování a vystupování byl pro nás ten základní tvar jediný možný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22730
12.3.23 22:55

@Jahudka82 To máš pravdu, že by si to děti měly osvojit v dětství. I když u malých dětí mi to nejde moc přes pusu. To zas štve mě, že to zní tak tvrdě, když jsou mrňavý, třeba miminka a nebo ještě dvouleté. V našem případě dcerka 2 a půl. Ema, tak spíš pro nás Emička, Emí atd. Jediná prababička snad pořád jen Emó, když volá na ni, přijde mi to strašný. Ale zase ji opravovat nebo ji to vyčítat, starýmu člověku, tak to holt přecházím.
Aspoň teda dospělí lidé měli oslovovat, jak se jmenuji, kor ženy. Jako pořád říkat dospělé ženě nebo slyšet Káťo, Kačko, Verčo, Veru, Míša, když jim řeknete Veroniko, Kateřino, Michaelo, tak se pomalu ještě urazí? :roll: Nikdo zato (krom rodičů) nemůže, že mají dlouhá jména :) Na druhou stranu jsem ještě moc neslyšela i že by ženě Lucii říkali Lucie, ale nejčastěji Lucko. Lůco. Pár holek - dospělých se i urazilo, když se jim řeklo Petro, ne já jsem Péťa :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9007
13.3.23 01:12

Hele já jsem Alena. Všichni v rodině mi říkají Alenka i dnes. Muž mi tak taky říká a překvapivě, když mě někdo osloví Aleno, tak mi to nevadí. Většina mi říká Alčo, hrozné je, když mi někdo řekne Álo. :mrgreen: ještě snesu Áju, ale Álo mi rve uši :mrgreen:
Moje dcera je tedy Adéla.
Nevidím důvod říkat dětem tvrdě základním tvarem. Když bude Dagmar, tak ji budeš říkat Dagmaro? Nebo Bronislavo? Mě to přijde divné.
Já jsem prostě Alena, pro blízké Alenka. Je to celkovém postoji sama k sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze