Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, čekáme druhé dítě na prosinec holčičku, doma už jednu holčičku máme, jmenuje se Adélka. ☺️ A vybrání jména pro druhou holku je pro mě oříšek když pominu to, že pomalu všechny moje oblíbená jména buď má někdo známý u nás v okolí nebo kamarádi a nebo to jsou jména, které má dnes každý… Nebo jsou v prosinci a nechci, aby měla narozeniny a svátek v jeden měsíc, kord prosinec….Tak jsem vybrala Nelu, Lauru nebo Valerii. O Nele jsem četla, že je oblíbená, ale upřímně v okolí žádnou nemáme. 🙂 Od začátku mě to tahne nejvíc k Nelince, ale mam takovej “problém”, byl to manželovo babi pes🙈 a očekávám z rodiny nějaký hate za to jméno 😂 nechci se na jednu stranu na nic takovýho ohlížet, ale taky mě to bude mrzet a nechci si to jméno nechat nějak zkazit…. Tak se ptám Vás, které jméno se Vám zdá nej?
Tak když dá někdo lidský jméno zvířeti, tak ty hejty patří asi jinam, nemyslíš? ![]()
@Zeoli já vím, ale tolik lidí je, co dává lidský jména zvířatům 🙈
Líbí se mi všechna z vašeho výběru
K Adélce mi Nelinka sedí nejlíp. Záleží taky na příjmení.
Psa bych neřešila. Stejně už není, ne? ![]()
Edit: autokorekce. Nelineární místo Nelinka ![]()
Ta Nela se asi u psů používá dost často, známá ji dala a prý si taky vyslechla komentáře tímto směrem. Pokud bych to navíc mela v rámci rodiny, tak nevim, asi by to bylo trochu divné, nicméně mas plné právo pojmenovat dítě podle svého vkusu
Ja teda znam holčiček Nelinek několik a psa žádného, tak za me by to nevadilo vůbec ![]()
Já osobně bych z tebou uvedených vybrala spis Lauru, mela jsem ji kdysi na svém seznamu ale vyvdala jsem nekompatibilní příjemní a navíc ani holku nemám nakonec
Ale obojí jsou za me ok
A ta Valerie uplne neni muj styl, ale taky v poho ![]()
Nejvíc ze zmíněných se mi líbí Valerie. Laura je taky fajn. Jméno Nela se mi zdá takové nijaké. Ale záleží asi i na příjmení, i když u těch holek se časem pravděpodobně změní. ![]()
Z tvého výběru bych Nelu jako jedinou nedala. Kolem nás jich je opravdu hrozně moc a některé jsou náročnější (ADHD, mentální retardace apod.)
K psovi mi to jméno sedí daleko lépe, promiň.
Také bych volila mazi Laurou a Valerií. Nela mi přijde takové málo výrazné, nijaké.
Jaké máte příjmení? Krátké, dlouhé, české, cizí? S R nebo ne? Atd…
Třeba ja měla Adélu želvu a co? Jmenuje se tak moji dcery kamarádka a ta asociace mi nijak extra nevyskakuje…
Nela i Laura jsou fajn, hodi se k Adele.
Valerie mi pro malou holčičku moc nesedí.
Z jineho soudku, pro me je nepřijatelné jméno Michaela a strasne se mi nelíbí Hedvika.
Pak mam trochu problem s takovými jako Petr - Petra, Martin - Martina, Radek - Radka atd…
Mně se hodně líbí Nela. Na nějakého psa, který stejně už ani neexistuje, bych se vybodla. I kdyby to ti příbuzní „připomněli“, tak je to za chvíli přejde.
@kyslík ten pes umřel zrovna nedavno nějak v zimě. Takže je to takový “čerstvý”, ale prostě mě štve, že dávaj lidský jména. Druhýho psa měli Sáru, takže i tohle jméno dát by bylo trochu divný asi. Ale zase si říkám, babi tady nebude věčně, zas tak extra se nevídáme a nechci se ohlížet na ostatní, jen tohle u tý Nely prostě mám jako otazník, ale jinak se mi to jméno fakt líbí, dá se jí říct hodně způsoby, je krátké a k našemu příjmení se mi taky hodí. Ale furt tam mám to ale. 🙄
@azaleila tak Petra jsem já 😃 ale nevadí, take mam averzi k některým jménům. Příjmení máme takové klasické čtyřslabičné začínající na Vane.. bez R. Jde mi o to, že ten pes umřel cca před pul rokem, tak je to furt takový “čerstvý”, kdyby to bylo před 10 lety tak to asi neřeším vubec, ale už teď se uplně děsim těch keců… ale na druhou stranu se člověk nezavděčí asi nikdy, Adéla je taky uplně neohromila.
Co je špatného dát dítěti jméno, co měl v minulosti pejsek??? A navíc nejspíš hodná milujíci fenka?
Nelinek i Laurinek jsou mraky, mě se nejvíc z vašeho výběru líbí Valerie.
@Peppe731 píše: Více
Já měla ve výběru Valinku (Valerie nebo Valina)
Nela, Nella, Nelly se v mém okolí objevuje hojně. Dokonce i mezi kolegy jsou vnučky Nelinky.
Laura je pro mě málo tvárná a oslovení Lála je jako pro Teletubbies. No ale přežila bych ji, asi bych si Lauru dokázala představit.
Jinak jsme to se jménem taky nevychytali. Všechno má v prosinci stejně jako jedna z babiček. Já mám svátek, blízký kamarád narozeniny… A tak to všechno pojímame jako jednu velkou, společnou oslavu. Jmenin a narozenin.
A vlastně mi to trochu krátí čekání na Ježíška. Je malá, čas jde kolem ale zážitky si pamatuju. Takže se počítá: nejdřív máš, pak, potom a kdo pak přinese dárečky? ![]()