Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, obnovuji diskusi jedná se o velmi podobné příjmení. Dík za tipy. Zatím se mi líbí (jsem na volbu sama) Lucie Poštulková, Renata Poštulková, Jiřina Poštulková, Zita Poštulková, Lubor Poštulka, Jáchym Poštulka, Cyril Poštulka a v této diskusi mě oslovilo jméno Hynek. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskusi jedná se o velmi podobné příjmení. Dík za tipy. Zatím se mi líbí (jsem na volbu sama) Lucie Poštulková, Renata Poštulková, Jiřina Poštulková, Zita Poštulková, Lubor Poštulka, Jáchym Poštulka, Cyril Poštulka a v této diskusi mě oslovilo jméno Hynek.
no asi tyhle jména půjdou postupem času do módy ale mi se to zdá jako velký krok zpět… možná Lucie a Jáchym z toho výběru… ale mi se to teda vůbec nelíbí
Příjmení není nijak hrozné pokud to nebude Nataša Poštulková nebo Tomáš, Lukáš Poštulka tak to snad bude ok
@Nafrněná píše:
no asi tyhle jména půjdou postupem času do módy ale mi se to zdá jako velký krok zpět… možná Lucie a Jáchym z toho výběru… ale mi se to teda vůbec nelíbí
Příjmení není nijak hroznépokud to nebude Nataša Poštulková nebo Tomáš, Lukáš Poštulka tak to snad bude ok
tak to mi zrovna zní ušišlaně, Š bych ve jménu vynechala. Za mě Lucie, Zita a Jáchym.
@Nafrněná píše:
Příjmení není nijak hrozné pokud to nebude Nataša Poštulková nebo Tomáš, Lukáš Poštulka tak to snad bude ok
jé promin, čtu ve spěchu a špatně. přehlídla jsem to NEbude…
.
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskusi jedná se o velmi podobné příjmení. Dík za tipy. Zatím se mi líbí (jsem na volbu sama) Lucie Poštulková, Renata Poštulková, Jiřina Poštulková, Zita Poštulková, Lubor Poštulka, Jáchym Poštulka, Cyril Poštulka a v této diskusi mě oslovilo jméno Hynek.
Zita (znamená štěstí) Poštulková a Lubor Poštulka (-ke slovanskému příjmení slovanské jméno
)
Moje návrhy:
Bohdan, Bohumír, Branislav/mír, Bolek, Bořivoj, Ctirad
, Ctibor, Ctislav, Čestmír, Dalibor, Dalemil
Horymír - http://www.fenomen.cz/…_otaz118.htm
Jaromír „slavný svojí bujností“
Jošt „bojovník“
Květoslav, Luděk
Ludomír „ten, který dává lidem klid“
Ludivoj „ochránce lidu“
Lubomír, Lumír „mírumilovný“
Lutobor „divoký v bitvě“
Miloslav, Mnata, Mnislav, Mnata, Mojmír, Přemysl
Milota „miláček“
Radomír, Radim, Radomil, Radoslav, Radovít, Radvít, Radovan, Radan, Radúz, Rodan
Ratislav „slavný bojovník“
Ratmír „bojující za mír“
Ratibor „ten, kdo bojoval v mnoha válkách“
Rostislav, Rastislav „ten, kdo utužuje slávu“
Slavomír, Svatopluk, Stanimír
Svatobor „silný v boji“
Svatoslav „silou slavný“
Svatomír „ten, který zajišťuje trvalý mír“
Svante, Svantovít - http://rodnavira.cz/…e/svantovit/
Vácslav - http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
Veles - http://rodnavira.cz/…ohove/veles/
Vitoslav „slavný sídlem“
Vavřinec, Vladan, Vladislav, Vladivoj, Vlastimil, Vlastislav, Vlastimír, Vratislav
Zbyněk „ego, který se zbavuje hněvu“
Zdenek „dělající“
Příspěvek upraven 20.12.15 v 19:29
@pe-terka píše:
tak to mi zrovna zní ušišlaně, Š bych ve jménu vynechala. Za mě Lucie, Zita a Jáchym.
no však mi taky
@Anonymní píše:
Z tvého výběru se mi líbí Zita, Jiřina, Lubor, Hynek. Naopak Lucie, Cyril se mi vyloženě nelíbí.
Běla, Božidara, Danica, Darina, Dobromila, Dobromíra, Doubravka, Drahomíra
Jarmila, Květa, Lada, Lesana, Liběna, Lilie, Ludmila
Milada, Milena, Miroslava, Miluše, Naděje, Radana, Radmila, Růže
Slavěna, Slávka, Světlana, Šárka, Svatava „silná“
Vanda, Věnka, Věnceslava, Věra, Vlaďka, Vlasta
Zdenka, Zdislava, Zlata
Zora - http://moje-kniha-stinu.blog.cz/…otevira-jaro Živa - http://poselsvetla.blog.cz/…vesna-morana
@Morrígan Ní_Boii Líbí se mi celkem jména Ctirad, Dalibor, Přemysl a z dívčích Jarmila, Liběna, Milena, Šárka, ale moc nevím, zda k tomu příjmení. Zatím u mě vedou Lucinka se Zituškou a u kluka asi Lubor s Cyrilem.
Z uvedených Zita a Hynek… osobně bych však dala nějaké úplně jiné… Co třeba Karolína Poštulková, Marek Poštulka, nebo se vám líbí spíše ta staročeská?
@Anonymní píše:
@Morrígan Ní_Boii Líbí se mi celkem jména Ctirad, Dalibor, Přemysl a z dívčích Jarmila, Liběna, Milena, Šárka, ale moc nevím, zda k tomu příjmení. Zatím u mě vedou Lucinka se Zituškou a u kluka asi Lubor s Cyrilem.
Budeme mít Kateřinu, Dorianu, nebo Romana.
Karolína i Marek jsou docela hezká. Karolínka, mě vlastně nějak unikla
. Ale pořád nevím, zatím jsem nenarazila na nic o čem bych řekla: „To je ONO!“
Ještě se mi líbí Verunka, ale Veronika mi nějak k příjmení nejde.
@Sova Klára píše:
Z uvedených Zita a Hynek… osobně bych však dala nějaké úplně jiné… Co třeba Karolína Poštulková, Marek Poštulka, nebo se vám líbí spíše ta staročeská?
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
Karolína i Marek jsou docela hezká. Karolínka, mě vlastně nějak unikla. Ale pořád nevím, zatím jsem nenarazila na nic o čem bych řekla: „To je ONO!“
Ještě se mi líbí Verunka, ale Veronika mi nějak k příjmení nejde.
Ten Marek se mi líbí moc - to zní opravdu pěkně. Dala bych mírně „tvrdší“ jméno. Pokud ne Marek, tak co třeba Radim, Vladimír, Robert, Richard, Dalibor, Libor, Radek, Radovan, Miroslav, Antonín, Jáchym, Petr, Ondřej. Asi nejvíc se mi líbí Vladimír Puštolka, ale někdo nemá rád jména končící na -mír, -slav, nevím, jak to máš ty.
Není to sice „tvrdší“ jméno, ale zajímavě zní i Benjamin Puštolka (pro někoho to ale bude zřejmě nevhodná kombinace).
Pro holčičku bych dala takové jméno, které zní mírně noblesně (ikdyž to je pro každého individuální a je dost možné, že to tobě znít noblesně nebude). Nejvíc se mi líbí Diana Puštolková. Potom také Anita Puštolková, Vladimíra, Miriam, Libuše, Sabina, Marlen.
A z těch běžnějších Kristýna, Tereza, Markéta, Lydie, Johana/Jolana, Sára. ![]()
@Anonymní píše:
Líbí se mi Zita a Jáchym.
Sama mám ráda přehled o tom, jak které to vybírání dopadlo. Z tohoto důvodu se do diskuse po té době vracím. Nakonec se nám tedy před měsícem narodila holčička Kamila, ještě jednou děkuji všem za příspěvky, a určitě je pročtu znovu až bude čas na další mimčo
.