Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, libi se mi jmeno Marika, ale prijde mi, ze kdyz bude mala neda se pouzit zadna zdrobnelina. Mate ve vasem okoli nejakou Mariku? Jak ji rodice oslovuji?
Kolegyně je Marika a říkame ji jen Mariko… někdo používá i Májo, ale převážně slyší jen Mariko
Mě napadá akorát Marinka, ale mě se toto jméno nelíbí, takže ani ta zdrobnělina ne
. Asi bych jí nakonec říkala Majdo ![]()
To se vymyslí za pochodu…já jsem svým dětem jejich plným jménem jako miminkům neříkala nikdy. Měli vždy nějakou přezdívku více či méně odvozenou od jména. Dcera Sofie byla Sófa (to jí zůstalo dodnes), Sófule, ale i Bubája nebo Pucifoud. Už jí ale říkám Sofinko.
Syn David je od narození Dašík a to mu asi už zůstane.
Mari, Marika, Marička, Márinka… ale jak s eznám, stejně by dostala přezdívku vyplývající z úplně jiných faktorů než je zápis v RL…
@suik píše:
To se vymyslí za pochodu…já jsem svým dětem jejich plným jménem jako miminkům neříkala nikdy. Měli vždy nějakou přezdívku více či méně odvozenou od jména. Dcera Sofie byla Sófa (to jí zůstalo dodnes), Sófule, ale i Bubája nebo Pucifoud. Už jí ale říkám Sofinko.
Syn David je od narození Dašík a to mu asi už zůstane.
mým klukům říkám Fýci. Málokomu vystělím, proč. Prostě proto. ![]()
Mari, Maru, Májo, Majdo, Marinko… Vlastně je to poměrně variabilní jméno. ![]()
Na střední se nám ve třídě sešly dvě Mariky, ovšem jim se to nelíbilo ani jedné, chtěly oslovovat Májo.
@Emilie píše:
mým klukům říkám Fýci. Málokomu vystělím, proč. Prostě proto.
Fakt? Takhle tvrdá jsi k nim? ![]()
Ne, nezlob se, jen vtípek, je mi jasný, že jim to takhle nepíšeš na trika.
![]()
@Emilie píše:
mým klukům říkám Fýci. Málokomu vystělím, proč. Prostě proto.
V rodině máme také Mariku a všichni ji říkají Máňa, což se mě vůbec nelíbí.
Ono te pak napadne jak ji oslovovat
Syn je David a vsichni mu rikame Dájo, Davulo, Dadulo, Dajone…
Dcera bude Zoe, taky jeste nevim jak ji budu rikat, manzel se pta, co dela Zojinka v brisku ![]()