Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, jak se vam líbí toto jméno? Měli jsme ho vybrané uz dlouho, ale nakonec mam TP 17.11. a Elizabeth má svátek 19.11.,pak jsou hned vánoce… Navíc celá rodina mame svátky i narozeniny na podzim a pak celý rok nic… Dali byste toto jméno i tak? Jak se vam líbí?
Rozložení svátků je mi jedno, jméno se mi líbí. Jak byste jí chtěli říkat? Ve škole jsme jednu měli a stejně jí všichni říkali Bětko.
Ne a vubec ne v souvislosti se svatkama a rodinejma akcema. Jmeno se mi nelibi a to nejsem „vlastenec“…ale je to jen a jen vase volba, pochybuju, ze se rozhodnes na zaklade diskuze na emiminu.
@Tiger-lily říkáme ji od začátku Elinka. Té Betky se právě děsím:-/
A nepřijde vam to jméno uz moc cizí? Nebo je to ještě v pohode na české poměry?:-)
Ne, nedala bych… jmeno by se mi nelibilo, i kdyby melo svatek v cervnu ![]()
Ale podle nas se snad rozhodovat nebudes, ne? ![]()
Pokud se ptas na tu posloupnost, tak ma dvera ma svatek v listopadu, pak je Mikulas, Vanoce a narozky ma zacatkem ledna, takze podle svatku bych se nerozhodovala ![]()
Taky se mi to nelíbí, připadá mi to v našich podmínkách směšné. Pokud tedy nejste cizinci.
@Carmen6 píše:
@Tiger-lily říkáme ji od začátku Elinka. Té Betky se právě děsím:-/
Ä nevim tedy, kdyz jste Cesi a chcete holcicce rikat Elinko, neni jako schudnejsi ta Eliska??? ![]()
Elizabeth je jak ze spatneho historickeho romanu ![]()
@Carmen6 proč chceš vlastně dávat anglickou verzi, když žiješ v Čechách. Promiň, ale já tohle teda asi moc nechápu. Takže ne, mě se to nelíbí. Dala bych normálně hezky česky Alžběta a když se vám to nelíbí, tak Ela, Eliška.
Jméno se mi nelíbí, teda pokud nemáš v úmyslu žít někde v zahraničí.
A podle posloupnosti svátek- narozeniny- vánoce bych se neřídila. Kluk má svátek v polovině listopadu, na začátku prosince narozeniny. A žádný problém s tím nemáme. Jenom víc slavíme den dětí, aby měl nějaký dárek a doplnění potřebných hraček (např. kolo mi přišlo zbytečné kupovat v prosinci) i v jiné části roku.
Klidně to jméno dej, třeba se uchytí, takových Nicolasů je u nás snad víc než Mikulášů ![]()
Já na tom jmene netrvam, ale manžel ho porad chce. Taky mi to přijde uz dost cizí. Ale Eliška ani Ela se nám nelíbí. A co říkáte na jména Sara a Monika? ![]()
@Carmen6 píše:
Já na tom jmene netrvam, ale manžel ho porad chce. Taky mi to přijde uz dost cizí. Ale Eliška ani Ela se nám nelíbí. A co říkáte na jména Sara a Monika?
Sara mi prijde tvrde, Moniku jsme meli v uzsim kruhu vyberu ![]()