Jmeno Elizabeth

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1382
8.7.14 00:17

Manželovi se líbí ještě Emma a Viktorie, ale ty nechci, protože je jich teď moc. Pak byla ve výběru ještě Klaudie, Tereza a Laura. Nejak se porad nemůžem dohodnout :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
8.7.14 00:18

Nedej na ně, proč by mělo být jméno české když u ty nejpoužívanější původem česká nejsou. Jméno je jméno, dneska už nežijeme v totalitě uzavreni před světem. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
8.7.14 00:19

Z Tveho vyctu je mi nejmilejsi Laura :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
8.7.14 00:30

@Carmen6 ale vždyť píšeš, že jí říkáte Elinko :roll: a teď zase, že se vám to nelíbí…
Jinak Sára a Laura mi přijde moc tvrdé. Klaudie se mi líbí, ale nevím jak bych jí říkala zdrobněle :think: Tereza se mi líbí, ale já bych volila tvar Terezie, protože mám doma už Viktorii :lol: a třeba u nás není Viktorka žádná. Monika OK. A Ema taky, ale tady bych zase kvůli Viktorii a našemu krátkému příjmení volila tvar Emilie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
8.7.14 00:42

@maraida Elinka se nám líbí, ale Eliška a Ela uz ne. Ještě by šla Elena, ale to se nelibi muzovi. Porad tapeme a nevíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
8.7.14 00:45

A co si myslíte o jménu Natalie? Opadl uz podle vás ten boom Natalek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
8.7.14 00:47

Jméno se mi líbí, na datum svátku bych se neohlížela. Je pravda, že jméno má hezkou českou variantu, ale ta anglická varianta je taky pěkná. Pravda, s nějakým hodně česky znějícím příjmením by to mohlo působit až směšně - „Elizabeth Vomáčková“ mám třeba na mysli. Ale možná i to je jen věc zvyku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31333
8.7.14 00:50

Být angličanka, tak dám jméno Elisabeth, strašně se mi líbí, ale žijem v Cechách, takže… mám smůlu. Pokud není jeden z rodičů cizinec, pak mi přijde prostě jak pěst na oko, jmenovat se Elizabeth Vomáčková nebo třeba George Paštika :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
8.7.14 00:51
@Carmen6 píše:
A co si myslíte o jménu Natalie? Opadl uz podle vás ten boom Natalek?

boom Natálek trvá řekla bych a dohánějí je Nelinky. Jestli chceš vědět jak často se které jméni v ČR vyskytuje jsou na to na netu přece různé stránky… nemám teď link, ale jistě je najdeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
8.7.14 00:56

Už jsem to našla- stránky se jmenují „naše jména“, když dáš do googlu „četnost jmen v ČR“ tak nemůžeš minout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
8.7.14 01:02

@Carmen6 natálie se mi taky líbí.
já se teda při v ýběru jmen řídím jen tím, aby se nám to líbilo oběma s manželem, abychom se nějak shodli. Kolik jich je, je nám vcelku šumák.
Kdybychom měli další holčičku byla by to asi Lucie nebo Veronika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
8.7.14 01:08

Veronika se mi taky líbí, ale muz nechce, jmenovala se tak jeho bývalá… No my se snad neshodnem. Uz se začínám bát, termín se blíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9197
8.7.14 05:14

Me se kdysi libila sara..ale je to moc tvrde.ted se mi libi Elena, mozna i Helena. Natalie jsou snad vsude 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
8.7.14 06:46

Elisabeth se mi libi, rikala bych ji Elis nebo Liz, ale zalezi na prijemeni ;) Jake mate prijmeni?
Natalie-ne
Nela-sla by
Monika-sla by
Sara-sla by
Laura-sla by
Klaudie-sla by, rikala bych ji Klaudinka
Elena-pekne, dala.bych ale spis Elen ;) To je jediny,.mtery bych asi fakt dala :lol:
Ema-pekne, slo by ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44365
8.7.14 06:53

Elizabeth se mi nelíbí - pokud nebudete žít v zahraničí nebo nemáte cizí příjmení bez -ová v ženském tvaru..Alžběta je nádherné, měli jsme ji v nejužším výběru, ale nakonec se dcera jmenuje jinak, protože to jméno se u nás ten rok, co jsem ji čekala, vyskytlo poměrně často..

Eliška se mi nelíbí(mmch, taky jich byl boom tak před 8 lety, syn má ve třídě 4 Elišky),potom se to změnilo do tvaru Ella, Ela, Elen - nic z toho se mi nelíbí, je tu „přeelenkováno“..

České Sáry mi taky přijdou trapné..

Líbí se mi Monika, je to takové neotřelé, dnes málo používané jméno - vyrostlo ze starší generací..I naše nejmladší dcera má jméno tohoto typu - v mé a starší generaci je jich dost, ale v její generaci se to jméno vyskytuje velmi sporadicky. Už má dva roky, tak doufám, že to tak zůstane.

Natálie - taky nechutný boom Natálek na všech stranách..
Ema - naše starší dcera toto jméno má. V té době ho v okolí neměl téměř nikdo, znali jsme ho jen ze slabikáře nebo ze seriálu Nemocnice na kraji města, během 3 let bylo „přeemičkováno“,bohužel..Ve školce a mezi dětmi svého věku je jediná, ale malých Emiček běhá všude spousty. Naštěstí má ještě druhé jméno, takže není tak „obyčejná“ :)

Klaudie - hezké, ale musí souznít s příjmením
Nela - dnes bych taky nedala, je jich plno..Kdyby ale můj nejstarší syn byl holka, byl by Nela - taky asi čtvrtá v jejich třídě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze