Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Manželovi se líbí ještě Emma a Viktorie, ale ty nechci, protože je jich teď moc. Pak byla ve výběru ještě Klaudie, Tereza a Laura. Nejak se porad nemůžem dohodnout ![]()
Nedej na ně, proč by mělo být jméno české když u ty nejpoužívanější původem česká nejsou. Jméno je jméno, dneska už nežijeme v totalitě uzavreni před světem. ![]()
@Carmen6 ale vždyť píšeš, že jí říkáte Elinko
a teď zase, že se vám to nelíbí…
Jinak Sára a Laura mi přijde moc tvrdé. Klaudie se mi líbí, ale nevím jak bych jí říkala zdrobněle
Tereza se mi líbí, ale já bych volila tvar Terezie, protože mám doma už Viktorii
a třeba u nás není Viktorka žádná. Monika OK. A Ema taky, ale tady bych zase kvůli Viktorii a našemu krátkému příjmení volila tvar Emilie.
@maraida Elinka se nám líbí, ale Eliška a Ela uz ne. Ještě by šla Elena, ale to se nelibi muzovi. Porad tapeme a nevíme
A co si myslíte o jménu Natalie? Opadl uz podle vás ten boom Natalek?
Jméno se mi líbí, na datum svátku bych se neohlížela. Je pravda, že jméno má hezkou českou variantu, ale ta anglická varianta je taky pěkná. Pravda, s nějakým hodně česky znějícím příjmením by to mohlo působit až směšně - „Elizabeth Vomáčková“ mám třeba na mysli. Ale možná i to je jen věc zvyku.
Být angličanka, tak dám jméno Elisabeth, strašně se mi líbí, ale žijem v Cechách, takže… mám smůlu. Pokud není jeden z rodičů cizinec, pak mi přijde prostě jak pěst na oko, jmenovat se Elizabeth Vomáčková nebo třeba George Paštika ![]()
@Carmen6 píše:
A co si myslíte o jménu Natalie? Opadl uz podle vás ten boom Natalek?
boom Natálek trvá řekla bych a dohánějí je Nelinky. Jestli chceš vědět jak často se které jméni v ČR vyskytuje jsou na to na netu přece různé stránky… nemám teď link, ale jistě je najdeš…
Už jsem to našla- stránky se jmenují „naše jména“, když dáš do googlu „četnost jmen v ČR“ tak nemůžeš minout
@Carmen6 natálie se mi taky líbí.
já se teda při v ýběru jmen řídím jen tím, aby se nám to líbilo oběma s manželem, abychom se nějak shodli. Kolik jich je, je nám vcelku šumák.
Kdybychom měli další holčičku byla by to asi Lucie nebo Veronika.
Veronika se mi taky líbí, ale muz nechce, jmenovala se tak jeho bývalá… No my se snad neshodnem. Uz se začínám bát, termín se blíží…
Me se kdysi libila sara..ale je to moc tvrde.ted se mi libi Elena, mozna i Helena. Natalie jsou snad vsude ![]()
Elisabeth se mi libi, rikala bych ji Elis nebo Liz, ale zalezi na prijemeni
Jake mate prijmeni?
Natalie-ne
Nela-sla by
Monika-sla by
Sara-sla by
Laura-sla by
Klaudie-sla by, rikala bych ji Klaudinka
Elena-pekne, dala.bych ale spis Elen
To je jediny,.mtery bych asi fakt dala ![]()
Ema-pekne, slo by ![]()
Elizabeth se mi nelíbí - pokud nebudete žít v zahraničí nebo nemáte cizí příjmení bez -ová v ženském tvaru..Alžběta je nádherné, měli jsme ji v nejužším výběru, ale nakonec se dcera jmenuje jinak, protože to jméno se u nás ten rok, co jsem ji čekala, vyskytlo poměrně často..
Eliška se mi nelíbí(mmch, taky jich byl boom tak před 8 lety, syn má ve třídě 4 Elišky),potom se to změnilo do tvaru Ella, Ela, Elen - nic z toho se mi nelíbí, je tu „přeelenkováno“..
České Sáry mi taky přijdou trapné..
Líbí se mi Monika, je to takové neotřelé, dnes málo používané jméno - vyrostlo ze starší generací..I naše nejmladší dcera má jméno tohoto typu - v mé a starší generaci je jich dost, ale v její generaci se to jméno vyskytuje velmi sporadicky. Už má dva roky, tak doufám, že to tak zůstane.
Natálie - taky nechutný boom Natálek na všech stranách..
Ema - naše starší dcera toto jméno má. V té době ho v okolí neměl téměř nikdo, znali jsme ho jen ze slabikáře nebo ze seriálu Nemocnice na kraji města, během 3 let bylo „přeemičkováno“,bohužel..Ve školce a mezi dětmi svého věku je jediná, ale malých Emiček běhá všude spousty. Naštěstí má ještě druhé jméno, takže není tak „obyčejná“ ![]()
Klaudie - hezké, ale musí souznít s příjmením
Nela - dnes bych taky nedala, je jich plno..Kdyby ale můj nejstarší syn byl holka, byl by Nela - taky asi čtvrtá v jejich třídě ![]()