Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
A ješte něco, co říkáte na přijmené bez koncovky -ová, když budeme mít cizí jméno, tak co vy na to?
Zakladatelka
Tady je dost zasadni kombinace s prijmenim. Treba kombinace Noemi Dvorak neni uplne ideal.
Mi se líbí Noemi, Mia, Lola, Leila, Amalie, Klaudie, Melanie atd. bez příjmení se těžko píše, ale líbí se mi jich víc
.
Záleží jaké jméno se líbí vám
.
My máme doma Melisu a Patricii.
Elisha, Jessica, Lara, Xaverie, Zaira
mam znamou ktera ma cizince a holcicku bez koncovky-ová, na tom neni nic spatneho
Záleží na tom, aby se to hodilo k příjmení a kde budete žít. Pokud tady, tak aby ji jméno nějak nekomolili. Takové mezinárodní je např. Andrea. Jinak mi chceme Timeu, líbí se mi i Kathrin nebo Mandy.
Eleanor, Lola, Elsa, Lisa, Claudia, Zoe, Bela, Melanie, Janet, Karen, Tina, Olivia, Daisy, Agnes, Cora, Thea, Lara, Noemi, Isabell…
Cizích jmen je nezpočet, za uvážení stojí, zda bude ladit s příjmením, aby pak jméno nebylo spíš pro ostudu než pro ozdobu
@lovesmile Jak jste přišli na Timeu? Manžel to jméno hodně chtěl, ale mě se moc nelíbilo (předtím sem ho ani jednou neslyšela). Nakonec jsme dali jména jiná, ale časem se mi Timea začala líbit, tak třeba je ještě někdy použijeme ![]()
Já bych strašně chtěla jméno Megan, ale mám smůlu, žiju v Čechách, jsme Češi, s celkem normálním příjmením a máme rozum
Navíc čekáme kluka ![]()
@Daduka Já jsem ho taky nikdy neslyšela, ale až jsme se bavili o holčičích jménech, tak to jméno navrhl můj taťka. Ze začátku jsem nad ním taky ohrnovala nos, ale pak se mi zalíbilo. ![]()
@tygrikj píše:
My mame doma Izabelu (cesky) ale je i Isabel.![]()
![]()
Pardon za OT ale jí říkáte?:)Mně se to jméno taky moc líbí jenže nemůžu přijít na nějaký zdrobněliny apod
@lleennttiillkkaa píše:
Já bych strašně chtěla jméno Megan, ale mám smůlu, žiju v Čechách, jsme Češi, s celkem normálním příjmením a máme rozumNavíc čekáme kluka
Jeste, ze se nejmenujete prijmenim Renault
. Ve Francii se kvuli tomu jedna rodina soudila, nechteli jim krestni jmeno Megane pro holku v kombinaci s timto prijmenim povolit. Nevim urcite jak to dopadlo, ale myslim, ze vyhrali
.
Omlouvám se za anonym, chodí sem známý a jméno nechceme nikomu říkat, tak proto.
Jaké cízí a netradiční jméno byste mi poradili pro holčičku? Děkuji