Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, chtěla bych Vás moc poprosit o nějaké návrhy jmen a to pro holčičku i kluka k příjmení Čáp/Čápová. Nějak se doma nemůžeme stále dohodnout. Máme krátké příjmení a tak i jméno by nemělo být krátké. Moc děkuji. ![]()
To mi přijde tak univerzální, že se k tomu hodí jakékoliv jméno:) Lenka, Andrea, Gabriela, Kateřina, Aneta, Marek, Pavel, Daniel, Radek…
Dominik a Dorotka
Líbí se mi k tomu právě delší.
Beata a René jako kratší ![]()
@varenat píše:
Ahojky, chtěla bych Vás moc poprosit o nějaké návrhy jmen a to pro holčičku i kluka k příjmení Čáp/Čápová. Nějak se doma nemůžeme stále dohodnout. Máme krátké příjmení a tak i jméno by nemělo být krátké. Moc děkuji.
Arnošt a Ingrid
Chtěla bych mít taky tak univerzální příjmení, ke kterému si můžete dovolit prakticky cokoliv ![]()
Jméno bez Č a ideálně úplně bez háčků, to při podepisování bývá otravné. Vyhnula bych se cize znějícím jménům (Nicolas Čáp, Isabella Čápová). Jinak je výběr jména celkem bez větších omezení, hodí se k příjmení skoro všechno. Můžete dát i delší jména, to je výhoda, ale krátká jména zní taky dobře, klidně i Petr Čáp nebo Iva Čápová. Hodně dítěti usnadníte podepisování, plno lidí si stěžuje na dlouhá jména.
Ještě jsem zapomněla napsat, že by jméno nemělo mít svátek od října do března. Mám už dvě děti a většinou mají mezi svátkem a narozen. rozdíl alespoň 4 měsíců. A jak si to teď pochvalují. V zimě se slaví narozky a v létě svátek. Tak bych to chtěla zachovat i pro třetí.
Okamžitě jako první varianty mě napadly:
Michael Čáp, Julian Čáp, Kamil Čáp
a
Valerie Čápová, Lilien Čápová, Laura Čápová.
@marpesakova píše:
@varenatOkamžitě jako první varianty mě napadly:
Michael Čáp, Julian Čáp, Kamil Čáp
a
Valerie Čápová, Lilien Čápová, Laura Čápová.
Ta Valerie Čápová mi zní pěkně.
A pro kluka mě napadlo třeba Dominik. (Ovšem netuším, kdy slaví svátek.)