Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, tak mně se Elizabeth líbí moc a pokud máte příjmení, ke kterému to jméno sedí, tak proč ne. Osobně se mi nelíbí taková ta klasická jména jako Anna, Petra, Monika atd… A kdybych znala někoho se jménem Elizabeth, tak by mě nenapadlo říkat Betka, Bety atd, ale říkala bych Eli nebo Liz. Za mě moc krásné jméno ![]()
Ja „dekuju“ mamce ze vyhazovaci kolena, tatkovi za zkazeny zuby. Kdyz bude synator nadavat jen na jmeno, budu stastna ![]()
@elanaa píše:
Dej Alici, můžeš jí říkat Al(ne, to bylo jen první, co mi k té El naskočilo
. Jinak gratuluju samozřejmě k těhotenství
)
Kvůli změně profilovky bych tě málem nepoznala.
Moc děkuji za gratulaci. U holky zatím vede Anetka, Any. ![]()
Klučičí jméno bude oříšek. ![]()
Hledala jsem původně na diskuzi inspiraci na jméno pro kluka, když jsem našla toto téma se jménem, které mám dlouho dopředu vybrané pro holčičku. A teda uf, takové reakce jsem nečekala.
Elizabeth mně osobně přijde jako úžasné jméno - má spoustu tvarů, zdrobnělin a zároveň vyznívá moc hezky i na dospělé ženě (což mi třeba u některých dnešních populárních jmen nepřijde).
Chtěla jsem něco neobvyklého. Sama se jmenuji Lucie a ač by se mi to jméno asi normálně pro dítě líbilo, ke mně přišlo asi v nevhodnou dobu. Zprotivilo se mi totiž kvůli tomu, že se jich v mém okolí objevovalo až mo. Přátelé mi říkali přezdívkou a já jim za to byla vděčná.
Asi jsem i ráda, že tu nesklízí Elizabeth takový úspěch, bude třeba dál patřit mezi ty výjimečné volby… a rozhodně si nemyslím, že to bude „chudák dítě“.
Nastávající rodičové, nenechte se odradit a volte sami tak, jak to cítíte! Kdyby se všem líbila stejná jména, bylo by to trochu fádní, ne? ![]()
@Carmen6 píše:
Ahojky, jak se vam líbí toto jméno? Měli jsme ho vybrané uz dlouho, ale nakonec mam TP 17.11. a Elizabeth má svátek 19.11.,pak jsou hned vánoce… Navíc celá rodina mame svátky i narozeniny na podzim a pak celý rok nic… Dali byste toto jméno i tak? Jak se vam líbí?
Jméno se mi líbí
A dala bych ho i tak ![]()
Mi právě měly vybrané jiné, ale tchýně nám to rozmlouvala, že bude mít narozky i svátek ve stjný týden, tak jsme od toho ustoupily.
Ale na druhou stranu, tohle jméno, co má ted, na ní fakt sedí ![]()
@Elilen píše:
@bimbama Klaudinka je pro mě na oslovení už moc dlouhé. Dceři říkám El, tak bych potřebovala vymyslet na druhé taky jméno s hodně krátkým oslovením.
Klaudii bych krátce říkala „Kló“. Ale koukám, že už je to asi starší diskuze…
Nedali bych, nelibi se mi, vždyt je to vlastně Alžběta, ne?
@Tiger-lily píše:
Rozložení svátků je mi jedno, jméno se mi líbí. Jak byste jí chtěli říkat? Ve škole jsme jednu měli a stejně jí všichni říkali Bětko.
betko
to je hruza:-(((
Ja mam neter Elisabeth: rikame ji Elisabetko, Elis, nekdy slysim: Elí, ale to se mi moc nelibi-nejak mi to pripomina jmeno Eliska a to se mi silene nelibi… Kdyz ji jeji bracha-muj synovec Sebastien okrikne nazyva ji Lízo. ![]()
@Carmen6 píše:
Ahojky, jak se vam líbí toto jméno? Měli jsme ho vybrané uz dlouho, ale nakonec mam TP 17.11. a Elizabeth má svátek 19.11.,pak jsou hned vánoce… Navíc celá rodina mame svátky i narozeniny na podzim a pak celý rok nic… Dali byste toto jméno i tak? Jak se vam líbí?
Ja mam neter Elisabeth: rikame ji Elisabetko, Elis, nekdy slysim: Elí, ale to se mi moc nelibi-nejak mi to pripomina jmeno Eliska a to se mi silene nelibi… Kdyz ji jeji bracha-muj synovec Sebastien okrikne nazyva ji Lízo. ![]()
Tak já jsem jedna z těch 329 Elisabeth v ČR a svoje jméno mám opravdu ráda
Jako malé mi ve školce jedna učitelka říkala Betko, to se mi nelíbilo a tuhle paní učitelku jsem neměla ráda. A doma i na zš mi říkali Bety, nicméně jsem se po zš začala všem představovat jako Elisabeth případně Eli a jsem nejradši, když lidi používají moje celé jméno. Nemám ráda zkratky jmen ani u jiných. A i když jméno musím hláskovat (u mě i teda k tomu ladící příjmení), tak mi to nikdy nevadilo, těch 5 vteřin mě nezabije
A popravdě nesnáším, když mi jméno někdo „překládá“, jmenuji se přece tak, jak mám napsané v rodném listě a ne v každém státě jinak ![]()
Ahoj, moje holčička se jmenu Elizabeth a za mě je to bezkonkurenční jméno. Zatím jsem se setkala jen s obdivem nad ním a ja ho miluju. Je úchvatné. Je teda pravda že záleží na příjmení. Holka je Elizabeth Bibrle. Říkame jí El, Eli, Eliz a občas i Lizi
Svátek ma v listopadu, pak prosinec vánoce a začátek ledna narozky. Tohle bych neřešila. ![]()
Elizabeth je moc pěkné jméno, také ho máme v TOP 3 jmen. Dnes už se dávají taková jména, že bych nebrala ohledy na to jestli je české nebo zní cize nebo dokonce zastarale.
Já osobně mám svátek a týden na to narozeniny, nikdy jsem s tím neměla problém, svátek se stejně moc neslaví a do Vánoc máte času dost ![]()