Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Krásne jméno
pokud se nam zadari a bude holčička, tak mam vybranou Elizabeth ![]()
Výskyt a četnost jmen či příjmení najdeš tady: www.kdejsme.cz
K Elizabeth - víš, ze svého okolí mám vypozorováno - čím nižší „intelekt“, tím vyšší sebevědomí (a teď se neuraž - neber to osobně) a tím cizokrajnější jméno a ještě si dotyčný připadá jako mistr světa amoleta, ostatními hodnoceno jako ztráta soudnosti.
Pak jsou naopak lidi, kteří mají Aničky, Marušky, Vašíky, Ferdy…nemají potřebu si dokazovat a upozorňovat na sebe cizokrajným jménem.
Asi neznáš slovenskou herečku Izabelu Pažitkovou? U nás ve škole byla Evelína Diamantová
.
Máme tu naopak Elišku, kterou občas jakou Elizabeth oslovím.
Taky znám pár lidí, kteří chtěli být originální v davu Nikol a zvolili jméno trošku jinak - už teď je štve, že to musí všude hláskovat a dokonce začali přemýšlet o změně alespoň do základního fonetického tvaru.
Monik mám ve svém okolí 7
- sestřenici, 2 nejbližší kamarádky, 2 známé a ještě dvě holčiny, takže za mne asi ne.
My máme profláknutou Andreu - jen proto, že kdysi její otec znal v okolí malou, moc hezkou holčičku toho jména…to, že má svátek 10 dnů po narozeninách jsme objevili až když byla na světě. V domě máme další 2
.
Kdybych se měla teď rozhodovat, dám jména podle babiček, které už tady s námi nejsou
.
Příspěvek upraven 08.07.14 v 08:28
@RyBANA neřekla bych, že rozdíl mezi elisabeth a elažbětou či eliškou, je ten samý jako mezi žofií a sofií…
Obecně, nemám ráda úplně cizí tvary, zvláště když je k tomu typické české příjmení. Jako Elisabeth Neumannová ještě budiž, ale Elisabeth Beranová je fakt
… nelíbí se mi to, no.
@Krrysa proč ne? Jedná se přece v obou případech o to samé jméno…
Pokud se ti libi, nema cenu ptát se na názor cizích lidi
každému se libi neco jiného, vždycky se tu najde někdo, kdo ti to zkritizuje atd., ceska jmena jsou krásna, ale e to přece každého věc. Nedokážu si představit, ze dam dceři jmeno Anna, je krasne, ale pri představě, ze by ji pak treba ve skole rikali Ančo, tak to opravdu ne.
Jak rikam, každý jsme jedinečný a mame svuj názor, tak dej hlavně na sebe, co se ti libi ![]()
Elizabeth mame v kombinacii s inym menom prichystanu pre dceru
ja suhlasim
mne sa paci.. co na tom, ze je to zahranicne meno? Kajetana, Sandra a podobne mena Vam nepridu cudzie?
su a predsa su sucastou kalendara a naviac ich ludia vyuzivaju
nedala by som sa odradit ![]()
@Jannnča píše:
Výskyt a četnost jmen či příjmení najdeš tady: www.kdejsme.czK Elizabeth - víš, ze svého okolí mám vypozorováno - čím nižší „intelekt“, tím vyšší sebevědomí (a teď se neuraž - neber to osobně) a tím cizokrajnější jméno a ještě si dotyčný připadá jako mistr světa amoleta, ostatními hodnoceno jako ztráta soudnosti.
Pak jsou naopak lidi, kteří mají Aničky, Marušky, Vašíky, Ferdy…nemají potřebu si dokazovat a upozorňovat na sebe cizokrajným jménem.
Asi neznáš slovenskou herečku Izabelu Pažitkovou? U nás ve škole byla Evelína Diamantová.
Máme tu naopak Elišku, kterou občas jakou Elizabeth oslovím.
Taky znám pár lidí, kteří chtěli být originální v davu Nikol a zvolili jméno trošku jinak - už teď je štve, že to musí všude hláskovat a dokonce začali přemýšlet o změně alespoň do základního fonetického tvaru.Monik mám ve svém okolí 7
- sestřenici, 2 nejbližší kamarádky, 2 známé a ještě dvě holčiny, takže za mne asi ne.
My máme profláknutou Andreu - jen proto, že kdysi její otec znal v okolí malou, moc hezkou holčičku toho jména…to, že má svátek 10 dnů po narozeninách jsme objevili až když byla na světě. V domě máme další 2
Příspěvek upraven 08.07.14 v 08:28.
Kdybych se měla teď rozhodovat, dám jména podle babiček, které už tady s námi nejsou![]()
![]()
.
Tak s tym intelektom si zabila teda.. My mame cudzokrajne meno vybrane a nemyslim si, ze by som intelektualne bola na tom nizsie alebo nieco podobne..!!! Moja dcera bude mat cudzokrajne meno (mimochodom u Vas aj u nas sa objavuje v kalendari) a nemyslim si, ze by moje sebavedomie tym narastlo..akoze.. lolecek..taketo recicky..
@kacz píše:
Elisabeth… Chudák dítě, za co se mu mstíte.
Za co by sa mu mstila prosim Ta??? To je to iste ako ked niekto povie „Za co sa mstite dietatu, ze jej date meno Katarina alebo Terezia“.. Boze.. vidim, ze tu su stale nastavene nejake bariery v zivote..
@kristyn.g píše:
Nedej na ně, proč by mělo být jméno české když u ty nejpoužívanější původem česká nejsou. Jméno je jméno, dneska už nežijeme v totalitě uzavreni před světem.
@Carmen6 píše:
Ahojky, jak se vam líbí toto jméno? Měli jsme ho vybrané uz dlouho, ale nakonec mam TP 17.11. a Elizabeth má svátek 19.11.,pak jsou hned vánoce… Navíc celá rodina mame svátky i narozeniny na podzim a pak celý rok nic… Dali byste toto jméno i tak? Jak se vam líbí?
Příspěvek upraven 08.07.14 v 09:05
Jojo intelektuálové mají přece jenom samé Aničky, Toničky, Františky a podobně. My debilové zbytek ![]()
@RyBANA píše:
Jojo intelektuálové mají přece jenom samé Aničky, Toničky, Františky a podobně. My debilové zbytek