Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Pucalkovic Amina když ne Albert, tak podobný Norbert by manželovi nevyhovoval?
Ťufík (Kryštof)… běhá mi z toho sice mráz po zádech, známá mu tak fakt říká ![]()
@Pucalkovic Amina píše:
Ahoj holky, tak už víme, že čekáme chlapečka a diskutujeme o jménu. Starší syn by chtěl Bertíka, ale manžel řekl, že Albert je jak supermarket a tohle jméno nechce. Mně se líbí Kubík, ale synovi se Jakub nelíbí (a my chceme, ať se plnohodnotně účastní výběru). Celá rodina jsme se shodli, že bychom chtěli jméno, které má zdrobnělinu na -ík, jako je Daník (Dan, Daniel), Tomík (Tomáš), Kubík (Jakub), Bertík (Albert)… Prosím, napadají vás další jména, která mají ve zdrobnělině -ík na konci? Děkuju
Robík (Robert), také se mu říká Bertík ![]()
Děkuju za tipy. Pro některá tady zmíněná jména já třeba používám jiné zdrobněliny (Alexandr - Saša, Petr - Péťa, Dalibor - Dáda, Stanislav - Standa…), ale je pravda, že -ík jde teoreticky nasadit na téměř každé jméno. Já jsem myslela ta typická, kde -ík používá většina lidí a děkuju moc, že jste mi tady napsaly bohatou inspiraci.
Robin, můžete mu říkat Robíku ![]()
Mám doma Vašíka a Vojtíka, oba mají přes 180 cm ![]()
@dagmarkaa píše:
Robík (Robert), také se mu říká Bertík
U nás sousedka volá Robertku, to mě vždycky pobaví
![]()
@radkka píše: Ťufík (Kryštof)… běhá mi z toho sice mráz po zádech, známá mu tak fakt říká
U nás Štofíku
Taky jsem se nestačila divit
Vladimír, Jiří, Tomáš, Maxmilián, Sebastián, Vilém, Ferdinand, Adolf, Alois, Tadeáš, Benedikt.
Jsem původně chtěla napsat, že to jde snad na každé jméno, no, nejde
![]()
Co třeba Robert - tomu se určitě dá říkat Bertík.