Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Pucalkovic Amina píše:
@radkka Nene?! To je strašná zdrobnělina.
No jasně, Ťufíku, Ťufí
přitom je ta paní celkem normální
Úplně mi to jméno touhle zdrobnělinou zhnusila.
@osvc píše:
U nás ŠtofíkuTaky jsem se nestačila divit
Tak to jsem ještě neslyšela
![]()
@Gituš Já jsem si to nejdřív taky myslela, ale na takovýho Michala jsem prostě nic normálně znějícího na -ík nevymyslela ![]()
@Gituš píše:
Vladimír, Jiří, Tomáš, Maxmilián, Sebastián, Vilém, Ferdinand, Adolf, Alois, Tadeáš, Benedikt.Jsem původně chtěla napsat, že to jde snad na každé jméno, no, nejde
Co třeba Robert - tomu se určitě dá říkat Bertík.![]()
![]()
Nebo třeba Robík. Jak myslíš toho Benedikta? Jako Beník (to byl můj první pes
)? Benediktík? ![]()
@Takyjedna
No co, nekomu se to muze libit.
Kdyz se dneska davaji jmena jako Armani nebo Jose Armando, tak Dalik je jeste ve zlate. ![]()
@Pucalkovic Amina Právě, já první psala, že se to dá vymyslet na každé druhé… ale pak jsem otevřela seznam jmen a na spoustu jmen to zní „debilně“, takovej Nikolasík nebo Klementík, Marcelík ![]()
@radkka Toho Roberta - Bertíka jsem myslela na konto toho, že jejich syn chtěl Bertíka
Jinak Robík je taky varianta. No a Benedikta jsem myslela právě Beníka, ale jak jsi poukazovala na toho Kryštofa, tak by to mohl být třeba Dítík
![]()
Ale spousta jmen opravdu tu variantu na „ík“ nemá, rozhodně ji nemá teda zažitou. Takového Odíka jsem neslyšela ![]()
Příspěvek upraven 14.06.18 v 17:50
Pavel - Pavlík
Adam - Adík
Karel - Karlík
Antonín - Toník
Vilém - Vilík
@Gituš píše:
@Pucalkovic Amina Právě, já první psala, že se to dá vymyslet na každé druhé… ale pak jsem otevřela seznam jmen a na spoustu jmen to zní „debilně“, takovej Nikolasík nebo Klementík, Marcelík![]()
@radkka Toho Roberta - Bertíka jsem myslela na konto toho, že jejich syn chtěl Bertíka
Ale spousta jmen opravdu tu variantu na „ík“ nemá, rozhodně ji nemá teda zažitou. Takového Odíka jsem neslyšelaJinak Robík je taky varianta. No a Benedikta jsem myslela právě Beníka, ale jak jsi poukazovala na toho Kryštofa, tak by to mohl bít třeba Dítík
![]()
![]()
Benedikt je dobrý jméno
To mě nikdy nenapadlo. Ale třeba Robík mi přijde trochu úchylný, nicméně proti gustu… ![]()
@radkka Jo, tohle je o těch osobních asociacích, mě Robík nepřijde špatné, ale Robertek už ano ![]()
A já napsala být s i, no já se jdu odstřelit
Asi bych měla jít do práce ![]()
@Pucalkovic Amina píše:
@Gituš Já jsem si to nejdřív taky myslela, ale na takovýho Michala jsem prostě nic normálně znějícího na -ík nevymyslela
Mišík ![]()
Příspěvek upraven 14.06.18 v 17:54
@Pucalkovic Amina A dát jenom Berta? Jinak těch jmen s bert je docela dost, jen nejsou obvyklá (Hubert, Bertold
, Bertram…).
My mame sestileteho Oldika a zatim spokojenost jak u nej, tak u nas.Ale mame kratounke prijmeni,,ke kteremu Oldrich pasuje, to vsechna zdaleka nejsou..Ale na „ika“ muzes zdrobnit defacto cokoli, mame i holcicku a te bezne rikam Kaciku
Honzik, Vasik, Kubik, Pavlik, Rostik, Olik, Samik…proste uplne cokoli.