Jméno pro chlapečka - ík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
14.6.18 17:16
@Pucalkovic Amina píše:
@radkka Nene?! To je strašná zdrobnělina.

No jasně, Ťufíku, Ťufí :mrgreen: přitom je ta paní celkem normální :oops: Úplně mi to jméno touhle zdrobnělinou zhnusila.

@osvc píše:
U nás Štofíku 8o Taky jsem se nestačila divit

Tak to jsem ještě neslyšela :mrgreen: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.18 17:17

@Gituš Já jsem si to nejdřív taky myslela, ale na takovýho Michala jsem prostě nic normálně znějícího na -ík nevymyslela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
14.6.18 17:18
@Gituš píše:
Vladimír, Jiří, Tomáš, Maxmilián, Sebastián, Vilém, Ferdinand, Adolf, Alois, Tadeáš, Benedikt.

Jsem původně chtěla napsat, že to jde snad na každé jméno, no, nejde :D :D :D

Co třeba Robert - tomu se určitě dá říkat Bertík.

Nebo třeba Robík. Jak myslíš toho Benedikta? Jako Beník (to byl můj první pes :srdce: :oops: )? Benediktík? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katkafaj
14.6.18 17:19

@Pucalkovic Amina Jiřík, Honzík, Rostík

• Citovat
  • Upravit
688
14.6.18 17:19

@Takyjedna
No co, nekomu se to muze libit. :mrgreen: Kdyz se dneska davaji jmena jako Armani nebo Jose Armando, tak Dalik je jeste ve zlate. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
14.6.18 17:29

@Pucalkovic Amina Právě, já první psala, že se to dá vymyslet na každé druhé… ale pak jsem otevřela seznam jmen a na spoustu jmen to zní „debilně“, takovej Nikolasík nebo Klementík, Marcelík :mrgreen:

@radkka Toho Roberta - Bertíka jsem myslela na konto toho, že jejich syn chtěl Bertíka :D Jinak Robík je taky varianta. No a Benedikta jsem myslela právě Beníka, ale jak jsi poukazovala na toho Kryštofa, tak by to mohl být třeba Dítík :D :mrgreen: :mrgreen:

Ale spousta jmen opravdu tu variantu na „ík“ nemá, rozhodně ji nemá teda zažitou. Takového Odíka jsem neslyšela :D

Příspěvek upraven 14.06.18 v 17:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
14.6.18 17:33

Pavel - Pavlík
Adam - Adík
Karel - Karlík
Antonín - Toník
Vilém - Vilík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
14.6.18 17:36
@Gituš píše:
@Pucalkovic Amina Právě, já první psala, že se to dá vymyslet na každé druhé… ale pak jsem otevřela seznam jmen a na spoustu jmen to zní „debilně“, takovej Nikolasík nebo Klementík, Marcelík :mrgreen:

@radkka Toho Roberta - Bertíka jsem myslela na konto toho, že jejich syn chtěl Bertíka :D Jinak Robík je taky varianta. No a Benedikta jsem myslela právě Beníka, ale jak jsi poukazovala na toho Kryštofa, tak by to mohl bít třeba Dítík :D :mrgreen: :mrgreen:

Ale spousta jmen opravdu tu variantu na „ík“ nemá, rozhodně ji nemá teda zažitou. Takového Odíka jsem neslyšela :D

Benedikt je dobrý jméno :pankac: :palec: To mě nikdy nenapadlo. Ale třeba Robík mi přijde trochu úchylný, nicméně proti gustu… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
14.6.18 17:45

@radkka Jo, tohle je o těch osobních asociacích, mě Robík nepřijde špatné, ale Robertek už ano :mrgreen:

A já napsala být s i, no já se jdu odstřelit :pocitac: :mrgreen: Asi bych měla jít do práce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
14.6.18 17:50
@Takyjedna píše:
Kájík Mařík
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
14.6.18 17:52
@Pucalkovic Amina píše:
@Gituš Já jsem si to nejdřív taky myslela, ale na takovýho Michala jsem prostě nic normálně znějícího na -ík nevymyslela :-)

Mišík :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
14.6.18 17:54
Ťufík - to je jak jméno pro psa 8o chudák dítě :roll:

Příspěvek upraven 14.06.18 v 17:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18232
14.6.18 17:54

@Pucalkovic Amina A dát jenom Berta? Jinak těch jmen s bert je docela dost, jen nejsou obvyklá (Hubert, Bertold :mrgreen:, Bertram…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.6.18 18:06

My mame sestileteho Oldika a zatim spokojenost jak u nej, tak u nas.Ale mame kratounke prijmeni,,ke kteremu Oldrich pasuje, to vsechna zdaleka nejsou..Ale na „ika“ muzes zdrobnit defacto cokoli, mame i holcicku a te bezne rikam Kaciku ;) Honzik, Vasik, Kubik, Pavlik, Rostik, Olik, Samik…proste uplne cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
14.6.18 18:10

Sestřenka ma Herberta a říká mu Bertíku nebo Herbíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze