Jméno Anička - je to moc velký úlet?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.6.18 18:43

Jméno Anička

Ahoj holky, první dcerka se jmenuje Eliška, což je jméno samo o sobě zdrobnělé. Tak jsme si řekli, ze aby to te druhé nebylo líto, tak by se mohla jmenovat Anička (nikoliv Anna). Myslíte si, ze je to moc velký úlet?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13955
12.6.18 18:45

Totalni a je mozne, ze vam ho neschvali. Stejne jako nepovoluji domacky tvar Honza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
12.6.18 18:46

Nedala bych to z ohledem na dospelost dcery. Pro malou holku proč ne, ale az bude velká…proc nedate normalně Anna a Anicka ji klidne rikejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30379

A až Aničce bude 55, bude mít nějaké to kilčo třeba navíc, třeba bude šéfovat nějakému týmu lidí a představovat se bude "Doktorka Anička Nováková, kandidátka věd. Nedejbože aby se stala třeba prezidentkou Aničkou. Úlet - asi jako rozvod svobodné o diskuzi vedle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5707

Úlet to teda je. Dejte radši Anežku, když už chcete něco podobného Elišce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
12.6.18 18:48

Ježiš co tady dneska všem jebe

• Citovat
  • Upravit
1024
12.6.18 18:48

Já jsem Anna -říkali mě doma Anička, ale v pubertě jsem se za svoje jméno tak styděla, že jsem se radši nikde nepředstavovala, tak bych to zvážila -jak se bude cítit puberťačka se jménem Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.6.18 18:49
@Martina D. píše: Úlet to teda je. Dejte radši Anežku, když už chcete něco podobného Elišce.
:pankac: jj dobry kompromis.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
12.6.18 18:50

Ano, je to úlet. Nejsou siamská dvojčata, aby musely mít podobný tvar jmen. Líto jí to bude spíše v dospělosti, ze měla takový pech. Dala bych Anna nebo uz zmiňovanou Anežku, když trváte na zdrobneline v základu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
12.6.18 18:51

No jasně, měli jsme na ZŠ učitelku, která se jmenovala Jaruška… Tehdy padesátiletá, korpulentní dáma. Taky si její rodiče asi mysleli, že bude celý život malou holčičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686

Jako velky ulet mi to neprijde, akorat bych se obavala jestli to dceri nebude vadit az bude starsi, ze ma zdrobelinu. U te Elisky to mi prijde jine, to mi neprijde jako zdrobnelina.
A co treba Anezka? To by se vam nelibilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575

Vygoogli si Petrušku Šustrovou a odpověz si sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3150
12.6.18 18:52

Jsem Anna, nejčastěji mi lidé říkají Anička. Kdybych se tak jmenovala oficiálně, tak si myslím, že jsou rodiče blázni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.6.18 18:54

My měli ve školce Aničku a ta tím trpěla.. Buď jí řikali Ančo, a nebo Aničko, ale většinou se jí kluci na střední smáli..
Samozřjemě je to odpověd mimo, ale zkušenost, tak bych to zvážila.. jak se bude případně podepisovat 20 letá slečna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.18 18:54
@hanka.br. píše:
A až Aničce bude 55, bude mít nějaké to kilčo třeba navíc, třeba bude šéfovat nějakému týmu lidí a představovat se bude "Doktorka Anička Nováková, kandidátka věd. Nedejbože aby se stala třeba prezidentkou Aničkou. Úlet - asi jako rozvod svobodné o diskuzi vedle.

mne dali rodice jmeno prave s uvahou, ze jednou budu dospela, ba stara, proste aby znelo primerene, az budu pani X nebo babicka X. Nebudu psat jake, ale to jmeno nesnasim, nikam nez na formulare ho neuvadim a cely zivot se s nim citim rovnou stara :( Prosim vas davejte detem jmena, se kterymi se jim bude normalne zit, ne jenom v detsvi nebo ve stari.
Dekuju za ponechani anonymu.
jmeno si ponechavam kvuli rodicum, dotklo by se jich, kdybych si ho zmenila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence