Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Totalni a je mozne, ze vam ho neschvali. Stejne jako nepovoluji domacky tvar Honza.
Nedala bych to z ohledem na dospelost dcery. Pro malou holku proč ne, ale az bude velká…proc nedate normalně Anna a Anicka ji klidne rikejte.
A až Aničce bude 55, bude mít nějaké to kilčo třeba navíc, třeba bude šéfovat nějakému týmu lidí a představovat se bude "Doktorka Anička Nováková, kandidátka věd. Nedejbože aby se stala třeba prezidentkou Aničkou. Úlet - asi jako rozvod svobodné o diskuzi vedle.
Úlet to teda je. Dejte radši Anežku, když už chcete něco podobného Elišce.
Já jsem Anna -říkali mě doma Anička, ale v pubertě jsem se za svoje jméno tak styděla, že jsem se radši nikde nepředstavovala, tak bych to zvážila -jak se bude cítit puberťačka se jménem Anička
@Martina D. píše: Úlet to teda je. Dejte radši Anežku, když už chcete něco podobného Elišce.
Ano, je to úlet. Nejsou siamská dvojčata, aby musely mít podobný tvar jmen. Líto jí to bude spíše v dospělosti, ze měla takový pech. Dala bych Anna nebo uz zmiňovanou Anežku, když trváte na zdrobneline v základu
No jasně, měli jsme na ZŠ učitelku, která se jmenovala Jaruška… Tehdy padesátiletá, korpulentní dáma. Taky si její rodiče asi mysleli, že bude celý život malou holčičkou.
Jako velky ulet mi to neprijde, akorat bych se obavala jestli to dceri nebude vadit az bude starsi, ze ma zdrobelinu. U te Elisky to mi prijde jine, to mi neprijde jako zdrobnelina.
A co treba Anezka? To by se vam nelibilo?
Jsem Anna, nejčastěji mi lidé říkají Anička. Kdybych se tak jmenovala oficiálně, tak si myslím, že jsou rodiče blázni.
My měli ve školce Aničku a ta tím trpěla.. Buď jí řikali Ančo, a nebo Aničko, ale většinou se jí kluci na střední smáli..
Samozřjemě je to odpověd mimo, ale zkušenost, tak bych to zvážila.. jak se bude případně podepisovat 20 letá slečna
@hanka.br. píše:
A až Aničce bude 55, bude mít nějaké to kilčo třeba navíc, třeba bude šéfovat nějakému týmu lidí a představovat se bude "Doktorka Anička Nováková, kandidátka věd. Nedejbože aby se stala třeba prezidentkou Aničkou. Úlet - asi jako rozvod svobodné o diskuzi vedle.
mne dali rodice jmeno prave s uvahou, ze jednou budu dospela, ba stara, proste aby znelo primerene, az budu pani X nebo babicka X. Nebudu psat jake, ale to jmeno nesnasim, nikam nez na formulare ho neuvadim a cely zivot se s nim citim rovnou stara
Prosim vas davejte detem jmena, se kterymi se jim bude normalne zit, ne jenom v detsvi nebo ve stari.
Dekuju za ponechani anonymu.
jmeno si ponechavam kvuli rodicum, dotklo by se jich, kdybych si ho zmenila.
Ahoj holky, první dcerka se jmenuje Eliška, což je jméno samo o sobě zdrobnělé. Tak jsme si řekli, ze aby to te druhé nebylo líto, tak by se mohla jmenovat Anička (nikoliv Anna). Myslíte si, ze je to moc velký úlet?