Jméno Anička - je to moc velký úlet?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5707
12.6.18 19:59
@Lainaire8 píše:
Ale existuje, moje mamka je třeba Růžena a cítí to stejně jako tady paní anonymní ;) hrozný jméno, ale má ho po babičce, kterou milovala, tak si ho nikdy nezměnila..

Růžena není taky jen „starý“ jméno, dítěti se dá říkat Růženka a to je hezký a v dnešní záplavě nových jmen vlastně tradiční i nové zároveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
12.6.18 20:07
@Wani píše:
Fakt se nějaká dospělá žena představuje jako Maruška 8o

Neee „Čau, já jsem Mařka“ :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
12.6.18 20:08
@Martina D. píše:
Růžena není taky jen „starý“ jméno, dítěti se dá říkat Růženka a to je hezký a v dnešní záplavě nových jmen vlastně tradiční i nové zároveň.

To sice jo, ale co pak? Růžena i Růža je děs, jako zrovna mně to tak nepřijde, jsem zvyklá díky mamce, to jméno znám a přijde mi normální. Ale pro jiný lidi to musí znít divně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10025
12.6.18 20:10
@Lainaire8 píše:

Existuje i možnost představit se jako Marie. ;) Též se představuji svým základním tvarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
12.6.18 20:10
@Lainaire8 píše:

Občas se podaří, naše teď už bývalá sousedka mi při představování podala ruku a povídá, já jsem Mařa :lol: Byla jsem trochu zaskočená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
12.6.18 20:16

Babička byla Dobroslava, děda jí říkal Dobruško, ostatní Dobruše, známá je Božena, říkáme jí Boži, Růženě jsme říkali Růženko, Bronislavě Broňo, na brigádě s námi byla Ingrid, do té doby jsem žádnou neznala, je to ale už 20 let :)

Příspěvek upraven 12.06.18 v 20:16

• Citovat
  • Upravit
5707
12.6.18 20:16
@Lainaire8 píše:
To sice jo, ale co pak? Růžena i Růža je děs, jako zrovna mně to tak nepřijde, jsem zvyklá díky mamce, to jméno znám a přijde mi normální. Ale pro jiný lidi to musí znít divně.

Já bych asi kamarádce Růženě říkala asi buď Růže nebo z legrace Ženo, cizí bych říkala Růženo, ale taky bych takové jméno dítěti zrovna nevybrala, i když mi nepřijde, že je to úplná tragédie. Já jen že jsi psala, že je to jméno pro starý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
12.6.18 20:18

Marii, kterou znám nikdo neřekne jinak než Máša.

• Citovat
  • Upravit
5707
12.6.18 20:19
@dagmarkaa píše:
Babička byla Dobroslava, děda jí říkal Dobruško, ostatní Dobruše, známá je Božena, říkáme jí Boži, Růženě jsme říkali Růženko, Bronislavě Broňo, na brigádě s námi byla Ingrid, do té doby jsem žádnou neznala, je to ale už 20 let :)Příspěvek upraven 12.06.18 v 20:16

Na drtivou většinu jmen se dá vymyslet hezká zdrobnělina. Nevýhodu vidím v tom, když rodiče dítě pojmenují jen tou zdrobnělinou a ne tím jménem v základním tvaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148224
12.6.18 20:20
@Wani píše:
Fakt se nějaká dospělá žena představuje jako Maruška 8o

No je to naprd, občas fakt nevím jak se představit. Představuju se Anna, a stejně mi všichni říkají Aničko. Nenaděláš nic. A dospělá jsem už teda dlooooouuuuhooooo.

Zakladatelko, je tolik jiných zdrobněle znějících jmen už v základním tvaru-Františka, Jindřiška, Oldřiška, Štěpánka atd atd..a ta Anežka která se mi k Elišce dost líbí.
Anebo dejte rovnou Annu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148224
12.6.18 20:23
@dagmarkaa píše:
Marii, kterou znám nikdo neřekne jinak než Máša.

Mariím kolem mě se říká buď Máňa nebo Mařka. Mlátím z toho hlavou o zeď :zed: takové nádherné vznešené jméno Marie a oni ho takhle przní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10025
12.6.18 20:23
@Anna766 píše:
No je to naprd, občas fakt nevím jak se představit. Představuju se Anna, a stejně mi všichni říkají Aničko. Nenaděláš nic. A dospělá jsem už teda dlooooouuuuhooooo.Zakladatelko, je tolik jiných zdrobněle znějících jmen už v základním tvaru-Františka, Jindřiška, Oldřiška, Štěpánka atd atd..a ta Anežka která se mi k Elišce dost líbí.
Anebo dejte rovnou Annu.

No ale nepřijdeš a neřekneš: Dobrý den/ahoj, já jsem Anička, ne? Na to jsem reagovala, ne že jim pak někdo říká Maruško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10025
12.6.18 20:25
@Anna766 píše:
Mariím kolem mě se říká buď Máňa nebo Mařka. Mlátím z toho hlavou o zeď :zed: takové nádherné vznešené jméno Marie a oni ho takhle przní.

U nás se jim říká Marie nebo Maja. Mařka vůbec (to je tu vnímáno pejorativně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
12.6.18 20:26

@Anna766 přesně, stejně jako Anna, vznešené jméno, ale Andula to rve uši.

• Citovat
  • Upravit
7382
12.6.18 20:27
@osvc píše:
Třeba Otýlie ve mně evokuje starou tlustou paní :oops:

Mne tez a jeste Bozena :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...