Jméno Anička - je to moc velký úlet?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30395
12.6.18 19:13
@Anonymní píše:
dekuju za empatii. Tohle je subjektivni zalezitost. Nekdo bude v pohode s Anickou cely zivot, nekdo s Jenovefou. Nekdo bude mit s treba exotickym nebo staroceskym jmenem nebo nejakym nezvyklym jmenem l problem proste a zit se mu s zim dobre nebude.

Problém máš se jménem. Ne s tím, že jeho tvar je určen pro staré lidi. Takový tvar totiž opravdu neexistuje (pokud se nejmenuješ Jaga - to bych se ti musela omluvit.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
12.6.18 19:16
@hanka.br. píše:
Problém máš se jménem. Ne s tím, že jeho tvar je určen pro staré lidi. Takový tvar totiž opravdu neexistuje (pokud se nejmenuješ Jaga - to bych se ti musela omluvit.)

Já nevím, ale dovedu si představit i jména, která vyloženě evokují někoho starého a důstojného, třeba taková Bohdana. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.18 19:19
@hanka.br. píše:

neznam nikoho, kdo by se jmenoval jako ja, a tohle jmeno opravdu u ditete nezni vubec hezky. Ano, da se vytvorit odvozenina, cely zivot se predstavuju odvozenym jmenem, ale prinasi mi to komplikace.
Cela diskuse je o reakcich lidi okolo a nositelu jmen na jmeno, ktere je nezvykle.
Jako Anicka je zdrobnele, tohle je svym zpusobem zas jaksi zhrubele.
To je fuk, proste prosim myslete na sve deti. Ne ze by to byl pro me smysl zivota ;) ale dobre se mi s tim nezije.

• Citovat
  • Upravit
27584
12.6.18 19:20
@Michalka80 píše:
@ka2ka Babiccina kamaradka se jmenovala Anna, ale vsichni ji rikali Anicka a to i v jejich 90 letech a nikomu to divne neprislo… :think: Lidi si fakt zvyknou na vsechno

tak to ano mě se to jméno moc líbí, ale zdrobnělinu bych nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10025
12.6.18 19:20

Aničku bych nedala, taky mě napadlo jako ostatní jméno Anežka (když chcete podobné). Nějak nechápu, proč by měla jména děti ladit, já na nějaké ladění vůbec nemyslela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.18 19:22
@klamonožka píše:
Já nevím, ale dovedu si představit i jména, která vyloženě evokují někoho starého a důstojného, třeba taková Bohdana. :think:

Bohdana je pro me osobne prijatelne, Bohdanka je myslim v Sedmero havranech a vzdycky se mi to jmeno libilo :) Ale nekdo to muze videt jinak. V kazdem pripade Bohdana neni asi jmeno, kterym by se vetsina holek rada predstavovala.

• Citovat
  • Upravit
5585
12.6.18 19:22
@hanka.br. píše:

Třeba Otýlie ve mně evokuje starou tlustou paní :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30395
12.6.18 19:23
@klamonožka píše:
Já nevím, ale dovedu si představit i jména, která vyloženě evokují někoho starého a důstojného, třeba taková Bohdana. :think:

Myslím, že všechna jména v nezdrobnělém základním tvaru evokují spíše dospělého než malé dítě. Jsou jména zvukomalebná a naopak nelibozvučná. Když miminko budu oslovovat Heleno, Petro, Hano, Karlo…vždycky to bude působit svým způsobem nepatřičně - od toho jsou přeci ty zdrobněliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
12.6.18 19:23
@Anonymní píše:
Bohdana je pro me osobne prijatelne, Bohdanka je myslim v Sedmero havranech a vzdycky se mi to jmeno libilo :) Ale nekdo to muze videt jinak. V kazdem pripade Bohdana neni asi jmeno, kterym by se vetsina holek rada predstavovala.

Me by hrozně zajímalo jak se jmenuješ :lol: nevim jaké jméno je tak stařecké a špatně se ti ním představuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
12.6.18 19:24

Mam doma dcerku Annu - vubec me nenapadlo ji davat tvar Anicka - stejne ji tak vsichni rikaji, ale oficialne by mi to znelo divne.
U nas ji nejcasteji rikame Anicko, Andulko.
Syn ji rika Anu - od dob co se naucil mluvit a zustalo to - ted je mu 7let a porad je to pro nej Anu. :-D

• Citovat
  • Upravit
30395
12.6.18 19:25
@osvc píše:
Třeba Otýlie ve mně evokuje starou tlustou paní :oops:

A Blažena vesnickou blbku. To je problém toho jména a předsudků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
12.6.18 19:28
@hanka.br. píše:
Takové jméno neexistuje.

Ale existuje, moje mamka je třeba Růžena a cítí to stejně jako tady paní anonymní ;) hrozný jméno, ale má ho po babičce, kterou milovala, tak si ho nikdy nezměnila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
12.6.18 19:31
@hanka.br. píše:
A Blažena vesnickou blbku. To je problém toho jména a předsudků.

To si nemyslím, Otýlie-tam je slyšet základ slova otylý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
12.6.18 19:36

Jména Marie, Anna, Miluše, Štěpánka, Eliška a nevim ještě jaké, bych dítěti nikdy nedala ani tak, natož jako zdrobnelinu. Ženy, které s těmito jmény znam, se zdrobnele představují a např. u asi 50 leté vedoucí účtárny to zní divně.
Nedělejte ji to prosím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10025
12.6.18 19:42
@Aries6 píše:
Jména Marie, Anna, Miluše, Štěpánka, Eliška a nevim ještě jaké, bych dítěti nikdy nedala ani tak, natož jako zdrobnelinu. Ženy, které s těmito jmény znam, se zdrobnele představují a např. u asi 50 leté vedoucí účtárny to zní divně.
Nedělejte ji to prosím…

Fakt se nějaká dospělá žena představuje jako Maruška 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí