Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Limi123 píše:
Mne se to jmeno libi, jednu Bohdanku znam a nikdy mi to neprislo divne. Az ted, jak jsem se nad tim zamyslela, tak asi bych se tak opravdu jmenovat nechtela.Anicka je ulet, chudak dite.
Asi jak jsem celoživotně na tu Aničku zvyklá, tak mi to zas tak moc jako úlet nepřijde.
Když úlet, tak si pod tím představím jméno Rolex Lakatoš třeba, a to skutečně existuje.
Já když se představím jako Anna tak na mě každý kouká jak na blázna cizí mi říkají Aničko a v rodině a kamarádi mi říkají Anka to je mi příjemnější a pak mi také říkají Anina lepší než Anča nebo Andula to je jako nadávka.
@Limi123 píše:
A jak se jmenujes? Posli prosim aspon do SZ, jsem strasne zvedavaTo je to jmeno jako pro starou, nebo ktere?
nezlob se, ale neposlu, to jmeno je vzacne, nechci tu byt spojovana s nicim realnym. Ale vedle v diskusi Jake jmeno se vam vubec nelibi padlo mnohokrat to jmeno, ktere pouzivam, kdyz se predstavuju
tedy to odvozene jmeno, ktere pro me je uz snesitelne (ne ze by se mi libilo). Moje skutecne jmeno tam nepadlo vubec, ale nepochybuju o tom, ze by ho prispevazelky nechtely ![]()
@chs.jasmin píše:
Tak to určitě vzbudilo ve spoustě lidí zájemTaky by mě zajímalo jak se jmenuješ a jak se lidem představuješ
projdi si kalendar, urcite si to u nekterebo jmena reknes, ze by ses tak citila. A jestli zadne takove nenajdes, napis, to jsem fakt zvedava ![]()
@Anonymní píše:
nezlob se, ale neposlu, to jmeno je vzacne, nechci tu byt spojovana s nicim realnym. Ale vedle v diskusi Jake jmeno se vam vubec nelibi padlo mnohokrat to jmeno, ktere pouzivam, kdyz se predstavujutedy to odvozene jmeno, ktere pro me je uz snesitelne (ne ze by se mi libilo). Moje skutecne jmeno tam nepadlo vubec, ale nepochybuju o tom, ze by ho prispevazelky nechtely
Jsi anonymní, takže Tvoje jméno s Tvým nickem nikdo nespojí.
Podívej se na www.nasejmena.cz a zjistíš, kolik máš jmenovkyň. A když tě ani tohle nepřesvědčí, zkus nám napsat podobné jméno, abysme měly představu. ![]()
@Anonymní píše:
@Martina D. tak vekovy prumer 78 letProc ja si prijdu stara?
A kolik vás je celkem?
Anonymní, tak napiš aspoň měsíc, kdy slavíš jmeniny.
A pokud je jméno tak staré, tak už zbývá jen pár let a bude opět v kurzu. ![]()
@Anonymní píše:@Martina D. tak vekovy prumer 78 letProc ja si prijdu stara?
Neni to to jmeno na J? Tak to by me opravdu nenapadlo, ze je pro starou, nahodou je pekne. Mne prislo pro starou Bozena nebo Otylie, tohle me vubec nenapadlo, prosla jsem vsechna jmena, co mi prisla pro starou a tohle jsem nezkusila. Pomohl az Google ![]()
Tak věkový průměr 78 let by mohla mít Gertruda i Jenovéfa. jednu Gertrudu známe v Německu, říká se jí Gerta a je moc milá, tak mi to nepřijde nijak divný. Nemám problém se jmény, když znám konkrétního člověka, co to jméno má -patří to k němu a tak to beru.
@annasmyc píše:
Tak věkový průměr 78 let by mohla mít Gertruda i Jenovéfa. jednu Gertrudu známe v Německu, říká se jí Gerta a je moc milá, tak mi to nepřijde nijak divný. Nemám problém se jmény, když znám konkrétního člověka, co to jméno má -patří to k němu a tak to beru.
Gertruda je teda hrozný jméno, ale nepřijde mi ani tak moc pro starou ženu, jako pro ošklivou Němku.
Jenovéfa je hezký a teď i moderní. Našla jsem ještě Josefku, ta je teď moderní ve verzi Josefína.
Naopak mi přijde, že když už je nějaké jméno na vymření, dostává se zase do módy. ![]()
@Doe_Jane píše:Čo ti jebe čo ti jebe
Ježiš co tady dneska všem jebe
Myslím, že to nebude úplně vhodné jméno. Co dát Jindřišku nebo Šárku? To zní měkce a je to normálně v kalendáři
. Ale co vím, tak hlavně starší generace (už v důchodovém věku) mají normálně jméno třeba Jarmilka, Danuška atd… Ale to už jsou staré babičky… V dnešní době by to asi nebylo úplně vhodné.
@Anonymní píše:
projdi si kalendar, urcite si to u nekterebo jmena reknes, ze by ses tak citila. A jestli zadne takove nenajdes, napis, to jsem fakt zvedava
Já mám naopak ráda stará česká jména, je fakt, že třeba odvahu na jména jako Božidara, Heřmana, Václava, Břetislava apod nemám, ale třeba se mi i líbí jména jako Bronislava, Božena, Růžena, apod. ![]()