Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mimochodem, třeba v manželských etudách meli dceru Růženku, ne Růženu. Krásná, drobounká eterická blondýnka ke které to jméno naprosto sedělo ![]()
@Aninahell píše:
Já když se představím jako Anna tak na mě každý kouká jak na blázna cizí mi říkají Aničko a v rodině a kamarádi mi říkají Anka to je mi příjemnější a pak mi také říkají Anina lepší než Anča nebo Andula to je jako nadávka.
Já bych na tebe nekoukala jako na blázna, jelikož jméno Anna považuji za normální jméno. Spíše mě zaráží, když někdo se už představí zdrobněle: Já jsem Ivanka, Alenka, Maruška…a přitom to je Ivana, Alena, Marie a měly by nechat na ostatních, zda jim chtějí říkat zdrobněle, já třeba zdrobněle říkám pouze dětem.
Nechtěla bych se tak jmenovat. Volila bych buď Anna, říkat jí můžete jak chcete, nebo třeba Amálka, Anežka, nebo tak něco, Zdrobnělá jména ve vyšším věku mi připadají trapná.
Já znám sourozence Eliška a Radka, potom eliška a Miroslava. Žádná svým jménem nijak netrpí. Příbuzní řešili podobný problém, měli Vendulu, chteli Anežka, ale říkali si, že Vende bude líto, že má oproti Anezce tvrdé a nezdrobnele jméno, tak dali tu Annu. Nešla by u vás ta Anežka?
Ježíš, Vaše starosti bych chtěla mít
. Každý je nositel svého jméno. Dejte si jméno, jaké chcete
. Na výběr jména jsou vždycky 2
. A všem ostatním, může být totálně u pr*ele, jestli Anička bude v 50-ti korpulentní dáma, nebo éterická bytost
.
Annu ano, Anicku ne. mejte ohled na dusevni zdravi ditete
Meli jsme na stredni ucitelku Alenku. Komicka, mala alkoholicka. No Alenka ji velmi pasovalo
Anna je krasne jmeno, jen je vecna skoda, ze se komoli na Ancu, Anku atd. Kvuli tomu bych ji ja nedala.
@chs.jasmin píše:
Mimochodem, třeba v manželských etudách meli dceru Růženku, ne Růženu. Krásná, drobounká eterická blondýnka ke které to jméno naprosto sedělo
Byla to Růžena, Růženko ji říkali doma. Ale jo, jméno k ní hezky sedělo. Jsem docela překvapená že je tak neoblíbené, já znám jenom jednu, ale vždycky mi to jméno přišlo úplně v pohodě. Narozdíl od Vladimíry třeba.
@terien píše:
Byla to Růžena, Růženko ji říkali doma. Ale jo, jméno k ní hezky sedělo. Jsem docela překvapená že je tak neoblíbené, já znám jenom jednu, ale vždycky mi to jméno přišlo úplně v pohodě. Narozdíl od Vladimíry třeba.
Určitě? Na svatbě se ji taky oddávající oslovoval Růženko a když jsem si ji pak googlila co že to mají za miminko, tak všude byla psaná jako Růženka ![]()
@chs.jasmin píše:
Určitě? Na svatbě se ji taky oddávající oslovoval Růženko a když jsem si ji pak googlila co že to mají za miminko, tak všude byla psaná jako Růženka
Určitě, všichni ji říkali Růženko, ale jmenuje se Růžena.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, první dcerka se jmenuje Eliška, což je jméno samo o sobě zdrobnělé. Tak jsme si řekli, ze aby to te druhé nebylo líto, tak by se mohla jmenovat Anička (nikoliv Anna). Myslíte si, ze je to moc velký úlet?
Jméno, které by tu část lidí nehaněla, tu asi ještě nepadlo. Ale tohle je šílený
kdyby mě rodiče pojmenovali Anička, asi bych ho změnila. Celý život bude vypadat jak blbka, co se ještě ve čtyřiceti podepisuje zdrobnělinou pro děti. Snad není zákon, aby se sourozenci museli jmenovat podobně.
@Anonymní píše:
nezlob se, ale neposlu, to jmeno je vzacne, nechci tu byt spojovana s nicim realnym. Ale vedle v diskusi Jake jmeno se vam vubec nelibi padlo mnohokrat to jmeno, ktere pouzivam, kdyz se predstavujutedy to odvozene jmeno, ktere pro me je uz snesitelne (ne ze by se mi libilo). Moje skutecne jmeno tam nepadlo vubec, ale nepochybuju o tom, ze by ho prispevazelky nechtely
já tipuju Eleanoru a jméno Lena/Lenka ![]()