Jméno pro dcérenku :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9452
21.2.15 14:29
@Fjodorka píše:
Jinak nevím, proč by jména sourozenců nutně musely k sobě pasovat - mám sestru a rozhodně je mi celý život jedno, jestli naše jména jdou dohromady :think:Vy, co máte sourozence - záleží vám na tom, aby vaše jména seděla k sobě?

Me na tom nezalezi.Je mi jedno jak se jmenuji sourozenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
21.2.15 14:37

Z těch 3 bych vybrala asi Editu, ale vzhledem k příjmení česky psanou.

K ostatním tématům diskuse- myslím, že jména sourozenců by k sobě měla trochu „pasovat“, pod čímž si lze představit leccos, pro mě minimálně tak, že nedám jednomu jméno Řehoř a druhému Charlotte. Já např. mám 2 bratry a jména byla k sobě vybíraná společným tématem, kterým bylo Polsko. Ale zas mi nepřijde vhodné, když jsou si jména moc podobné (společná slabika, různé národní varianty téhož jména, rýmující se jména jsou taky nepraktická).

K tomu posměchu mi to přijde také blbost. Za prvé, pokud my dospělí nebudeme dětem vykládat to, že nám některá křestní jména přijdou trapná, oni na to určitě nepřijdou. 4,5letý syn se dosud nezarazil nad žádným jménem, co u dětí potkal. A posměch nesouvisí tak úplně se jménem, vždy bude vyvolávající moment něco jiného (povahový rys, vzhledová odlišnost apod.), jméno se pak použije jen jako další forma posměchu. Já sama mám neobvyklé jméno, obzvlášť v mém dětství málo slyšené, a nikdy se mi nikdo neposmíval, nebyla jsem prostě ten typ.

A ještě, hodnocení „modernosti“ jmen je občas pofidérní, co teď považujeme za moderní výkřik (tudíž pro někoho trapnost nad trapnost), tak jsou často jména, která „frčela ve velkém“ v minulých stoletích a naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
21.2.15 15:02

Malvínka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
21.2.15 15:52

Mne je to taky jedno jak se jmenuje muj sourozenec :D ma pekny jmeno, ale pro sve deti vybiram jmena, aby jim ladila jak k prijmeni, tak k sobe, ale jen v tom smyslu, ze nedam treba stare ceske Eliska k moderni cizi Vanesse… Ale tak kazdyho vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
21.2.15 15:54

Ellen kratke a pekne :srdce:
Muzes volat Elenko nebo Elinko nebo jak na me vola 8 leta sestra Eluša :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
21.2.15 16:03

Z vašeho výběru bych dala Josefínku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
21.2.15 16:58
@Anetta píše:
Blanka Protržená je taky fajná :lol:

tak to jsem ještě neslyšela, taky libovka :lol: rodiče by měli mít tu soudnost a přemýšlet, než něco takového dají dohromady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
21.2.15 16:59
@Fíková píše:
Vždyť se narodila v roce 2012. Tak jaképak v dospělosti a ve škole? 8o

Matka je Pepina, dcera netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
21.2.15 17:07

Jinak jak tady píšete, že se vašim dětem nikdo z vrstevníků kvůli jménu neposmívá, tak bych si tak jistá nebyla. Ono to není nic, čím by se děti chlubily. I když si myslíte, že řeknou všechno. Kde by se pak brala šikana. Kdyby byl každý hrdina a vše oznámil dospělým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
21.2.15 17:25

Jméno Blanka Protržená neexistuje. :) Jinak ze školy si žádné posmívání kvůli jménům nevybavuju, kvůli příjmení, to ano, to bylo časté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nellyssa
21.2.15 20:25

Malvína

• Citovat
  • Upravit
8284
21.2.15 22:36

Josefínu bych dala, s příjmením mi to zní nejlíp :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
10.3.15 19:47
@theu píše:
Ahoj holky, vybíráme jméno pro druhou princeznu…první se jmenuje Thea, u druhé máme tyto varianty: Edith, Malvína, Josefína…příjmení Školová. Děkuju :kytka:

Mě se moc líbí Edith, sama bych do tedy k příjmení asi nedala, ale když už máte Theu tak hurá do toho :), jméno je to krásné. Jinak k přímení mě asi nejvíce sedí ta Josefina, nebo pokud ti nevadí varianta Edita, pak jednoznačně tu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence