Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky, tak mám takové tušení, že teď to bude kluk ( cítím to! ). Já si prosazuji jméno Vladislav po mém dědečkovi, který by z toho byl naprosto nadšený ( zatím to ale netuší ), jenže manželovi se to jméno moc nezdá. Máme už jednu holčičku Kristýnku a prý mu to k ní nepasuje, což je sice pravda, ale já se jmenuji třeba Jaroslava, tak ke mně by pasoval krásně.
Ale on mi pořád říká, že to jméno je hrozné. Proto se ptám na Váš názor, znáte nějakého Vladislava? A líbí se Vám to jméno? Děkuji moc za odpověď…
Mně se líbí moc.
( jinak se omlouvám těm, kterým se zdá tahle diskuze třeba zbytečná )
![]()
Mne se libi vsichni -slav a -mir.
Nevim, proc by meli jmena sourozencu k sobe „pasovat“, snad je kazdy individualita, ne nejaky privesek sveho sourozence.
Mi se nelibi. Je na me moc mekke, nepripada mi moc muzne. Znam jednoho, ktery sve jmeno rad nema, nechava si rikat Lado bez V.
bude mít náš hlas vliv na jméno tvého dítěte ![]()
Pokud se ti líbí, je to jen dobře.
Já tyto diskuze nechápu
Je přece naprosto jedno, jestli se jméno někomu líbí na emimi, nebo ne. Důležitá jsi ty a to co cítíš.
Já jsem pro
Vládík je pěkné jméno.
Teď zrovna minulý týden s námi jeden ležel v porodnici- taky měl jméno po dědečkovi, měl k tomu hezké české příjmení, mně se to líbilo, sice bych to asi nedala, k našemu příjmení by to ani nešlo, ale když se ti to líbí- ale na jméně se musíte shodnout, když je manžel zásadně proti, tak bych se připravila na to, že to neprosadím, já chtěla Michaela, manžel byl zásadně proti, tak jsme nakonec udělali kompromis oba ![]()
@kouřící králík Já potřebuji motivaci, ještě za to jméno bojovat, ale chlap je prostě neprůbojnej, chce aby se jmenoval po něm… ![]()
@Jane.Nem jestli manzel rika, ze je hrozne, vyberte nejake, ktere se bude libit oboum…
@Jane.Nem Děcka spolu navždy žít nebudou. Mezi dětmi je to neobvyklé jméno, alespoň jich nebude 5 na hřišti nebo ve školce. My máme jména sladěná (fakt nechtíc), a když to někde vybalím najednou, musím se smát i já.
Dobry vecer, zrovna jsme vcera tohle jmeno resili
Za me nee. Mame kamarady Vladislav, Vladimir, Ladislav. Kazdymu se rika Vlado, Lado a my v tom mame gulas jak se kdo vlastne jnenuje
![]()
@enny3 Právě já si u holky prosadila Kristýnku a teď je řada prý na něm, ale je to fakt jen kdyby to byl kluk, zatím to 100% není, jinak příjmení je takové normální… Němec / Němcová, manžel se jmenuje Kryštof a chce aby se tak jmenoval i syn, by´t je to jméno opravdu přenádherné, mně se nezamlouvá to, že bych doma měla 2 Kryštofy, asi by mi to časem lezlo na palici, ![]()
Ahoj, tak za mě neee. Manžel je sice Ladislav, ale už to Laďo nemá rád.. Jeho bratranec je Vladislav a je taky Laďa, protože Vlaďu nemá rád.. Nedala bych to, jsem ráda, že manžel netrvá na jméně po sobě ![]()
@Jane.Nem píše:
@kouřící králík Já potřebuji motivaci, ještě za to jméno bojovat, ale chlap je prostě neprůbojnej, chce aby se jmenoval po něm…
Tomuto jsem musela dvakrát odolat. Argumentovala jsem tím, že manžel se jmenuje po zlatém slavíkovi, tak jaká tradice. Fakt jsem nechtěla velkého a malého V… Stačí, že je klon vizuální a povahový
Mě se ve většině nelíbí žádný -slav a -mír. Ale co se mi líbí jsou dvě oslovení a to Vláďa a Vráťa
Jestli se hodí nebo nehodí ke Kristýně bych vůbec neřešila ![]()