Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Znám děti školou povinné - Vladimírka, Viktora, dokonce i studenta Ferdinanda. Osobně jsou mně tyto jména sympatičtější než Dominikové, Matyášové, Patrici apod.
Jen bych nedávala jmého po otci - většinou se to pak nedá rozlišit - buď zdrobnělina, která pak zůstane i stokilovému 40-tiletému chlapovi
, nebo přídavné jméno - malý, velký…do toho bych asi nešla
.
@Jane.Nem Tak líbit by se mělo především Vám oběma. K čemu Ti bude, že pár Vladislavů (ve věkové kategorii 40+ znám) nebo že se mi obecně „slavové“ nelíbí?
Pokud jemu se nelíbí Vladislav a ty nechceš, aby byl po něm, tak budete holt muset najít nějaké třetí jméno přijatelné pro oba, nebo kluka pojmenovat „Po tátovi“ Vladislav nebo Vladislav „Po tátovi“. ![]()
Mně osobně se nelíbí, ale to je otázka osobního vkusu, na jméně jinak nevidím nic špatného. Ale podle mě je vhodné, když se na jméně shodnou oba, ne aby jeden něco vybíral nebo prosazoval a druhý do toho neměl co kecat. A nemám ráda dávání jmen po otci (nebo matce), dítě je individualita, ne kopie.
Znam a jeno se mi nelibi vubec. Ale nejdulezitejsi je, ze se nelibi tvymu chlapovi, takze predpokladam, ze vyberete jmeno, co se bude libit obema.
@Jane.Nem mi se to jméno nelíbí z jediného důvodu, je to ex.. ale jinak jsou to pěkná jména, to se musí nechat ![]()
@kouřící králík píše:
@Jane.Nemty jsi matka, co chce chlap je podružné
jako fakt? takže otec nemá právo říct svůj názor? má jen dodávat peníze a držet hubu? ![]()
Mně se nelíbí, tento styl jmen se mi nelíbí obecně a souhlasím s tvým manželem že se ke Kristýnce nehodí.
@Jane.Nem mě se to jméno líbí a neřekla bych, že ke Kristýnce nepasuje..obě jsou to hezká jména…a i kdyby nepasovalo od kdy musí jména sourozenců k sobě pasovat
jde jen o to, aby jste se shodli s manželem…
jinak na jméně po otci nevidim nic špatnýho, náš starší kluk se taky jmenuje po manželovi a nikdo to neplete, je naprostá individualita…
a názory že je jak kopie jsou scestné, to je jak kdybyste řekli, že všichni lidé co se jmenují stejně (třeba Vladislavové v ČR) jsou všichni stejní..což je nebetyčná hloupost ![]()
Příspěvek upraven 14.02.15 v 09:41
@lukresia píše:
Mě se spíš líbí Vladimír
tak to mě spíš Vladislav, jelikož při jméně Vladimír si vzpomenu na Lenina a to fakt ne ![]()
@Emilie píše:
Tak jak já ve většině zdejších diskuzí horuju ne a ne a ne, tak tady máš mých dvacet až třicet nevybraných jo a jo a jo. Já jsem prostě pro tradiční česká a česky znějící jména. A zvláště pokud má ještě české příjmení. Je holt doba, kdy jsou módní… jiná jména… ale byla doba a holt zase přijde doba, kdy přjdou zase do módy jména, nad kterýma se dneska ohrnuje nos. Osobně můžu kecat jen do toho, jak se budou jmenovat moje děti, ale jak píšu všude, až mi jednou přijde snacha, že moje vnoučata se budou jmenovat já nevím Nelissa Alexandra a Johan Sebastian, tak si můžu akorát pomyslet, šmajrá, český příjmení, Johan Sebastian Kudláček…… no prostě o jméně rozhodují rodiče a je to na nich.Akorát blbý je, když se neshodnou, no.
tak nějak…
@Jane.Nem píše:
@kouřící králík Já potřebuji motivaci, ještě za to jméno bojovat, ale chlap je prostě neprůbojnej, chce aby se jmenoval po něm…
Obávám se, že sebehezčí jméno bude zádrhel
Manžel chce prostě po sobě… Já ty chlapy nechápu… hned se jim začne říkat „Velkej“ nebo „Starej“ a mimču „Malej“ nebo „Mladej“
A už vůbec nemluvím o tom, jak bude nadšený synek, až mu tatínek bude otvírat poštu ![]()
Jinak pokud jde o jméno Vladislav, nešla bych do měj. Jmenuji se Ladislava a pořád všude vysvětlovat, zda je to Vladimíra, Vladislava, Ladislava…, je opravdu únavné
![]()
@brumdinka píše:
@Jane.Nem mě se to jméno líbí a neřekla bych, že ke Kristýnce nepasuje..obě jsou to hezká jména…a i kdyby nepasovalo od kdy musí jména sourozenců k sobě pasovatjde jen o to, aby jste se shodli s manželem…
jinak na jméně po otci nevidim nic špatnýho, náš starší kluk se taky jmenuje po manželovi a nikdo to neplete, je naprostá individualita…
a názory že je jak kopie jsou scestné, to je jak kdybyste řekli, že všichni lidé co se jmenují stejně (třeba Vladislavové v ČR) jsou všichni stejní..což je nebetyčná hloupost
Příspěvek upraven 14.02.15 v 09:41
Jasne, ze ti to prijde „scestne“ a „nebetycna hloupost“,kdyz jsi to u sveho ditete pouzila
,mne zas prijde hloupe srovnavat podobnost otce a syna s podobnosti nepribuznych nositelu tehoz jmena
.Hezky to tu napsal nekdo vyse, ze prijmeni udava prislusnost k jedne rodine, krestni jmeno pak rozlisuje jednotlive cleny.Ale samozrejme je kazdeho vec, jake jmeno da svemu diteti.
@Crystal87 píše:
Mně se nelíbí, tento styl jmen se mi nelíbí obecně a souhlasím s tvým manželem že se ke Kristýnce nehodí.
On se Kryštof hodí ke Kristýnce ještě méně
Zní to dost stejně
Jinak je Kryštof krásné jméno a nezačínat naše příjmení na F, chci ho ![]()