Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Jane.Nem Osobně se mi to jméno nelíbí, ale víc by mi vadilo, že se nelíbí manželovi, takže bych radši vybírala něco, na čem se shodnete oba. Jméno po tatínkovi bych nedala nikdy, nesnáším to - proč by dítě nemělo mít svoje VLASTNÍ jméno? ![]()
Edit prispevku vyse. Jsem to napsala tak, ze nejde pochopit smysl… Jmenujeme se Kristyna a Vladimir. Pry kdysi drive mela tato jmena i spolecne jmeniny podle kalendare.
Tak me se tedy Vladislav nelibi ![]()
Krystof je sice super, ale nefandim tomu když se dite jmenuje po nekom, at uz tata, deda…pak se to jen plete a musí se to rozlisovat, jen at ma každý jedinec v rodine svoje jmeno ![]()
vybrala bych něco uplne jiného, co se bude alespon trochu libit oběma. a jestli se to hodi k sourozenci je docela fuk, ne?
@Jane.Nem Mne tedy uprimne -slavove a - mirove prijdou archaicti… Neznam jich moc ani v moji generaci, natoz mezi detmi… Takze pokud chces neprilis caste jmeno, byla by to dobra volba. Pokud se ale manzelovi nelibi, tak bych ho nejen nenutila ale ani nepremlouvala. Clovek si sice zvykne na kdejake jmeno ale to szivani s novym miminem, ktere clovek ani nevi jak poradne oslovit neni prijemne
Urcite najdete jmeno, ktere se vam bude libit obema. Uz jsem to tu jednou psala… ja u dcerky udelala taky na manzelovo nalehani kompromis a nakonec to dopadlo tak, ze ji starsi bracha dal prezdivku Bibi ( s opravdovym jmenem nesouvisejici) a v cele rodine ji nikdo nerekne jinak… dokonce se tak i predstavuje
Ofiko jmeno pouzivaji jen vychovatelky ve skolce ![]()
@Jane.Nem Proč by se Vladislav ke Kristýně nehodil? Já mám jméno Kristýna za starodávné jméno…
Jméno Vladislav bych nedala, vůbec se mi nelíbí. Jméno po otci bych taky nedala, zaprvé je jich ted hrozně moc a zadruhé bych nechtěla v rodině 2 stejná jména. Vybrala bych nějaké jméno, co se bude líbit oboum.
Nedávno bylo děsně archaické jméno Tadeáš, Mikuláš, Matyáš, Ema… @Agrion
Znám přinejmenším dva Vládíky. Jeden je ve školce, druhý je mladý kluk. Jméno bych si nevybrala, ale není ošklivé. Ja mela podobný problém - vybrala jsem druhemu synovi jméno Rostislav. Manželovi se to taky moc nelibilo.
@Jane.Nem - hezké jméno. A proč ti nepasuje ke Kristýně? Obě jsou pěkná.
@blecha72 píše:
Nedávno bylo děsně archaické jméno Tadeáš, Mikuláš, Matyáš, Ema… @Agrion
Zrovna nedávno jsem měla v ruce nějakou statistiku jmen. Souhlasím, to byla jména, která ještě nedávno dala jen matka v předporodní depresi. (Berte s rezervou.)
Me se taky nelibi. Ale kdyz to je po dedeckovi meni to situaci ![]()
Nelíbí, ale vlastně ještě nevíš co to bude, času dost na výběr. Řeš to z manželem, tady sto lidí, sto názorů. Tady bych jméno neřešila.
Ale teda argument proti jménu po otci - přijmení vyjadřuje přislušnost k rodu, jméno odlišuje jednotlivý členy… ![]()
@Jane.Nem Jestli Ti to pomuze, tak my se s brachou tak jmenujeme. Jen bracha ma na konci -mir.
Omlouvam se za anonym.