Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Anna K je luciana a Benešová (seriál Horákovi) má syna luciana. Takže, proč ne?
Mně se to jméno vůbec nelíbí. A Lucík" je úplně strašný. Ale že budou ve městě dva lidé stejného jména bych neřešila.
Neresila bych, ze budou 2 podobneho jmena v jednom mestecku. Ted je to vsude samy Tobias, Matteo, Nathaniel,… taky nikdo neresi, ze jech stejneho jmena pobiha ve skolce 7… pokud nevadi kamaradce, tak do toho ![]()
Ale ze by byli na malem meste dva kluci s podobnym jmenem bych neresila vubec..
@Anonymní píše: Více
Srovnávání s kamarádkou se nevyhneš, ale pokud ti to nevadí, tak není, co řešit. I když se mi to jméno fakt nelíbí, Lucík je pro mě dost bizár. Chlapsky teda nezní. Být vámi, tu vaši první reakci bych nebrala na lehkou váhu.
Mně se jméno líbí. Je nezvyklé, hezké a aspoň jich není okolo plno. Navíc pokud to nevadí kamarádce.
Myslím, že se najdou i lidi, kterým se nebude líbit ten klasický Honza, takže dej na sebe. ![]()
Kamaradce to nevadi, tak se tim nestresuj. Dva kluky stejneho neobvykleho jmena v jednom malem meste bych taky neresila. Mne to jmeno zni hezky, ale je fakt, ze neni vubec muzne. Ale jestli jste oba s manzelem spis drobni s jemnymi rysy v obliceji, tak to jmeno dejte ![]()
@Paní.Norrisová píše: Více
Treba mne se nelibi Honza
Bez ohledu na to, kolik jich je.
Jméno se mi víc líbí ve tvaru co má kamarádka. Ještě pokud se hodí k příjmení tak super. Jestli se vídáte častěji i s dětma tak počítej, že časem kluci nebudou vědět na kterého voláte.
Ahoj holky, jdu si k vám pro konzultaci.
Vloni se kamarádce narodil syn, kterého pojmenovala Lucien, mají cizí příjmení, tak to zní docela hezky. Je to ale hodně nezvyklé jméno, prý se rozhodli spontánně, když drželi miminko v náručí.
Moje první reakce, když mi to říkala byla, co je to za sakra za jméno a myslela jsem si, že si ze mě dělá legraci. Časem jsme si ale s manželem na malého Lucíka zvykli a zjistili jsme, že to jméno je neskutečně variabilní a hezké. Nyní mám za měsíc termín, čekáme chlapečka a pořád ne a ne vybrat jméno, protože se nám neustále líbí a honí hlavou Lucián (aby to bylo víc české), strašně jsme si to jméno prostě zamilovali. ALE řeším jestli to není blbé, aby tu po městě pobíhali dva kluci podobného jména?
Svěřila jsem se s tím kamarádce, která se mi strašně smála a vrátila mi mé „co je to sakra za jméno?!“. Ujistila mě, že jí to vůbec nevadí, když dáme podobné jméno a i rozptýlila mé obavy, co když se to chlapečkovi nebude jednou líbit. Říkám si, že se někomu nemusí líbit, že se jmenuje třeba Honza a když se to dítě v 15 přejmenuje, přece ho kvůli tomu nepřestanu milovat.
Takže jsme zkrátka s manželem víceméně rozhodlí pro Luciánka. Jenže mě se stejně pořád honí v hlavě, že budou v našem městě (nebydlíme zrovna v Praze) dvě dost podobná nezvyklá jména. Není to blbé? Co myslíte? Já vím že je to hloupý dotaz, nikdo neřeší kolik je ve městě Kubíků a Vojtíšků atd., ale stejně se k tomu pořád v hlavě vracím.