Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já mám syna Adriana, svátek v červnu. Druhý by byl Michal, ale já jsem byla pro Olivera.
Jinak Sebastiana znám a říká se mu Sebík, Basťa, Bastík, ono se to vždycky nějak za ty roky vyvine jak říkat i v 18, známej je Zbyněk a od mala až do 45 mu rodiče někdy říkaj Bobeši
Ahoj, mě hned napadl Dominik, ale na konci píšeš, že to nee… co Leonard, Vincent?
Mimochodem, nesnáším, když se mi líbí nějaké jméno a okolí mi ho zprotiví ![]()
Máme Maxmiliána a Kristiána. Ale teda Kristián má svátek v srpnu.
Ohio, Liberec, Cinzano..jo mám ideální! Roman.
na svatek blízko narozenin se vyprdni, dyť tu jsou furt diskuze, co mám koupit synovi
co máme říkat my s dětma kolem Vánoc ![]()
Ahoj, co třeba Benedikt? Mohl by být i Tobias, ale zase by se to mohlo plést, Teo a Tobi.Nebo Leopold. Nevim, to je těžké, každý má úplně jiný vkus.
@Barušenko píše:
Zdravím maminy. Čekáme za necelé 2 měsíce miminko - opet klukaJednoho už máme doma, jmenuje se Teodor a absolutně nemůžeme najít pro toho druhého jmeno, na kterém by jsme se s manželem shodli
Ještě takhle. Moji prioritou je, aby to jmeno nebylo typicky český (Petr, Jan, Jiří, Milan atd), ale aby zase bylo v českém kalendáři. Těžký co?
naše příjmení je Vágner a dlouho jsme měli vymyšlený jmeno Alex, ale pak nám v okolí říkají, že budeme mít Lexu a hrozné nám to zprotivili, přitom to bylo tak krásný jmeno
pak mi napadla ještě jmena jako Sebastian, Tobias a Adam, ale Sebastianovi nevím, jak bych mu říkala až by mu bylo 18, Tobias se zase nelíbí manželovi a Adam mě štve, že má svátek o Vánoce. Ještě se mi hrozné líbilo jmeno Tomas Vágner (bez háčků a carek), ale je to v nějakém norském či finském jazyce a je to hloupý. Nebo znáte nějakého takového Tomase? Manžel chce nejlépe italský jmena, protože Itálii miluje, ale jak říkám, chci, aby to bylo v českém kalendáři. Ještě jsem měla vybraný jmena Samuel a Dominik, ale jelikož mají svátky v srpnu a v srpnu mám termín, tak to nepřichází v úvahu, aby neměl svátek a narozeniny hned za sebou. To jsou mi problémy co?
poraďte, třeba se inspirují
Tak to může být Tommaso, jak to má Řepka
To zní hned italsky. Dala bych klidně Adam, kdyby se mi líbilo. My taky slavíme v prosinci synovy narozeniny a pak hned Vánoce.
Dejte Adama, na svatek kasli, my mame jednoho narozeneho chvili po Vanocich a Druhy ma v ten stejny den svatek.
Jinak me napda treba Bartolomej, Benedikt, Vincent…
@Barušenko Jedna moje spolužačka, žijící v Německu má k Theodorovi Arthura (česky Artur). Myslím, že jména se k sobě docela hodí.
Elias, Lukas, Nikolas, Arthur… Oliver? My máme Tobiase, manžel je ale Němec a žijeme tady. V Čechách je to jméno strašně populární a tady nám každý říká, že mezi těmi Leony je to příjemná změna, slyšet staré jméno
Kdybychom měli druhého kluka, líbí se mi Max, Maxmilián. Čekáme ale holčičku