Jméno pro kluka - věčné dohadování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6.12.16 08:19

Jméno pro kluka - věčné dohadování

Ahoj :lol:

Jsem už v koncích, v cervenci se nám ma narodit přírůstek a zatim sem na zacatku těhu vim, ze je cas, ale stale se s manzelem dohadujeme o jménu pro kluka. :zed: Me se libi Kryštof, ale manžel to nechce ani slyšet pry by pristoupil na Christofera, znate nekoho kdo to jmeno ma? Prijde mi to divny kdyz sme v cechach. :nevim: A jinak jaka jména máte vy? Ale nechci urcite takove ty klasické jako Jan, Martin, Jakub atd. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6993
6.12.16 08:22

@Kristynka1990 sezen si Knappovou a dej manzelovi, at neco vybere :D
My taky s klucucim bojujeme. Uz u prvniho a ted cekame asi druheho a jsme na tom zase stejne :roll: Mame cas jen do konce brezna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.12.16 08:23

Tak Christofera (nebo se píše s ph?) bych nedávala, pokud nemáte vyloženě cizí příjmení. Ch. Zajíček (např.) zní fakt divně…Když ne Kryštof, co Kristián?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.16 08:30

@Ornwen my naštěstí máme první holku na jmene sme se dohodli i ted mame pro holčicku bud Nella a nebo Natálie, ale pro kluka me by se líbil Matyáš ale k příjmení se to nehodí :(
@pe-terka to asi taky neprojde vymysli same blbosti :zed:,snad budu muset doufat, ze to bude zase holka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
6.12.16 08:32

Taky jsme bojovali a nakonec jsem si vybojovala jméno, které jsem chtěla, ale můj chlap se ovlivnit dá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
6.12.16 08:34

My jsme teda pro klasiku no.. Na jméně jsme se naštěstí už shodli dávno, ale teda kdyby na mě přišel s nějakým Christoferem, tak si budu asi ťukat na čelo a pošlu ho do háje.. Ať si každej dává jména jaký chce, ale svýmu dítěti bych to neudělala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.12.16 08:42

@Kristynka1990 Hodně záleží na příjmení. Obecně nemám rada moderní trend dávat cizi jména k českému příjmení. Navíc je spousta hezkých jmen, která jsou česká a ne tak často dávaná. Jinak zrovna v tomhle bych si dupla, protože to dítě s tím bude chodit cely život. Tak si vemte kalendář a projedte to spolu ;) a řekni mu, ze takové blbiny proste ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.12.16 08:50
@Kristynka1990 píše:
@Ornwen my naštěstí máme první holku na jmene sme se dohodli i ted mame pro holčicku bud Nella a nebo Natálie, ale pro kluka me by se líbil Matyáš ale k příjmení se to nehodí :(
@pe-terka to asi taky neprojde vymysli same blbosti :zed:,snad budu muset doufat, ze to bude zase holka :roll:

a ségra se jmenuje jak? Osobně mám ráda, když sourozenci ladí, ne že jeden je František (Zdislava) a druhý Kevin (Samantha).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.16 08:50

@Kristynka1990 tohle jméno bych taky nedala pokud nemáte cizí příjmení.

My se shodli vcelku hned nejdřív to měl být Jakub, ale po jedné akci kde se to Kubíky jen hemžilo, jsme zvolili druhé vybrané jméno a to Jáchym :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
6.12.16 08:51

Chce cizí jméno z nějakého důvodu nebo aby to bylo neobvyklé??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
6.12.16 08:55
@Kristyna.Vechtova píše:
@Kristynka1990 tohle jméno bych taky nedala pokud nemáte cizí příjmení.My se shodli vcelku hned nejdřív to měl být Jakub, ale po jedné akci kde se to Kubíky jen hemžilo, jsme zvolili druhé vybrané jméno a to Jáchym :-)

Jakub a Jáchym, to jsem vždy milovala :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
6.12.16 08:57

U nas to same jen s tim rozdilem, ze se nam nelibilo zadne ani jednomu, vypsala jsem tedy asi 6 jmen, ktera by sla a dala manzelovi vybrat, po tydnu se rozhodl a to jmeno dame. Jinak v seznamu byla jmena ceska i cizi ale my mame cizi prijmeni tak k tomu jde vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
6.12.16 08:57

@Kristynka1990 my vybrali jmeno 3 dny pred porodem. Taky jsme se nemohli domluvit. Jinak za me urcite Krystof. Ja na ty „cizi“ jmena nejsem. Nelibi se mi. Taky zalezi jake mate prijmeni. My mame Vendelínka a Eliáška :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.16 09:07

My jsme se taky nemohli shodnout, nakonec jsme pár dní před porodem vybrali jméno Ivan a u druhého dítěte to bylo jednodušší, čekali jsme holčičku a to jsme se shodli hned - Adélka.

• Citovat
  • Upravit
896
6.12.16 09:26

Ja mam Davida. Z tech cizich se mi libi Alex. Eliáš. Cizi tvary jmen se mi nelibi kdyz jsme cesi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze